Dobrze, że masz już podpis, bo teraz będzie łatwiej do Ciebie trafić
Koło wyszło idealne, podziwiam za precyzję Co do nasadzeń to podobają mi się Już w tym sezonie powinno się tu zapełnić
Nie wiem czy chcesz pryskać młody trawnik na dwuliścienne? Jeśli tak to wstrzymaj się i wykonaj oprysk tylko na starym - młodej trawie taka chemia może zaszkodzić...
Dopisz sobie to sama Jak Mama mnie zobaczyła z tą miotłą to pewnie zadałaby to samo pytanie gdyby nie to, że pewnie doznała szoku Ale potem sama zamiatała, a ja zacząłem kosić
Hmmmm, zasychające liście to norma, ale łodygi? Pierwsza myśl jaka mi przychodzi to mocniejszy przymrozek załatwił łodygi... Druga myśl to przenawożenie, choć nie wiem czy coś sypałaś... A trzecia to masz jakiegoś szkodnika w łodygach - jeśli któryś na pewno nie zakwitnie to przeciąłbym łodygę na pół i zobaczył czy czegoś tam nie ma...
Ich plusem (albo i nie?) jest to, że one są z grupy viridiflora i kwitną najpóźniej. Gdy niektóre tulipany zaczynają już opadać one dopiero co rozkwitają
Ano mam Jedną rośnie pod forsycją (zawsze zapominam ją wykopać w jakieś mądre miejsce), a drugą tnę dwa razy w roku - utrzymuję ją na wysokości około 1 metra
Widzisz to pochruście przy samej ścianie? Posadzaone w 2011
Tutaj zdjęcie z 25 kwietnia - u mnie zbyt żółta nie jest przez regularne cięcie
Mam też jakąś drugą żółtą, ale zrobiłem z niej bonsaja dla ubogich i taka jest już któryś rok... Aktualnie maskuję ją miskantem i ostatnio posadziłem tam sadzonki werbeny patagońskiej Widać ją za berberysem, z samego tyłu
Sebek. Nie miałabym sumienia takich pieknych stokrotek ruszać! Moje poszły na tyły bo już orzekiwtają, ale jeszcze nie wyciepałam. Czekam na rozkwit Twoich jednorocznych
Olik, zgadłaś Sadziłam wczoraj Red Barony! Dzisiaj dzień odpoczynku bo od jutra znów tydzień wyjęty z życiorysu Pójdę pstryknąć foty jak słońce wyjdzie to pomierzę
Sebek, oj zakupy mega udane! Trawy przechowywane w tunelach to i szybciej rosną