Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Miejsko & sielsko 20:06, 11 maj 2015

Do góry
Patyś wygląda świetnie Jak wszystko u Ciebie
Mój mały zakątek :D 20:04, 11 maj 2015

Do góry
Dobrze, że masz już podpis, bo teraz będzie łatwiej do Ciebie trafić

Koło wyszło idealne, podziwiam za precyzję Co do nasadzeń to podobają mi się Już w tym sezonie powinno się tu zapełnić

Nie wiem czy chcesz pryskać młody trawnik na dwuliścienne? Jeśli tak to wstrzymaj się i wykonaj oprysk tylko na starym - młodej trawie taka chemia może zaszkodzić...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:47, 11 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sebek. Nie miałabym sumienia takich pieknych stokrotek ruszać! Moje poszły na tyły bo już orzekiwtają, ale jeszcze nie wyciepałam. Czekam na rozkwit Twoich jednorocznych

A ja czekam na Twoje surfinie i pelargonie - dlaczego u nas jest taki słaby wybór tych bardziej wyszukanych odmian? Pewnie nie umiem szukać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:44, 11 maj 2015

Do góry
kasia napisał(a)
donice pięknie wkomponowane w otoczenie, naprawdę bardzo gustownie.
Trawniczek super, ale Pan zawsze tak ?

Kasiu - na forum piszemy po imieniu Ale jak ktoś mi mówi per pan to czuję się tak poważnie Choć pewnie za ileś lat mi minie i będę czuć się staro

Donice uwiebiam mieć w dużej ilości - gorzej z podlewaniem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:41, 11 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)

Ogród piękny. Zdjęcia bajkowe.

Pan zamiata czy odlatuje

Dopisz sobie to sama Jak Mama mnie zobaczyła z tą miotłą to pewnie zadałaby to samo pytanie gdyby nie to, że pewnie doznała szoku Ale potem sama zamiatała, a ja zacząłem kosić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:39, 11 maj 2015

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Trawnik idealny,zieleń,kolor wszystko co potrzeba moim oczom .Sebek bardzo ładnie kiedy masz na to czas...?
Pozdrawiam Cię
martek

W soboty Ostatnio w piątki nie mogę się wyrobić... A ten weekend już w ogóle będzie szalony...

Sebuśkam Marta - miło, że zaglądasz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:37, 11 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Skarbnica wiedzy powiedz czemu mi czosnki uschły. Rosły sobie ładnie, łebki już się pokazały, potem zrobiły się żółte i usychają

Ensata napisał(a)
Ewa, bo czosnki tak mają usychaja im liście w trakcie kwitnienia. W tym roku zaczęły usychać wcześniej. Sama się dziwiłam

ewa004 napisał(a)
To że liście usychają to wiem ,ale mi usychają łodyżki w środku w liściach

Ensata napisał(a)
A zaglądałas do środka? Nic nie widać? Współczuję

Hmmmm, zasychające liście to norma, ale łodygi? Pierwsza myśl jaka mi przychodzi to mocniejszy przymrozek załatwił łodygi... Druga myśl to przenawożenie, choć nie wiem czy coś sypałaś... A trzecia to masz jakiegoś szkodnika w łodygach - jeśli któryś na pewno nie zakwitnie to przeciąłbym łodygę na pół i zobaczył czy czegoś tam nie ma...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:31, 11 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Dziewczyny miały rację, jestem skarbnicą wiedzy i baaaaardzo pomocny. Dziękuję i życzę miłej niedzieli.

Ja wiem czy skarbnicą? Ot, zwykły amator z kilkuletnim stażem Jednak na ogrodowisku nauczyłem się baaaaaardzo dużo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:29, 11 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

:-*
Seba! Twój ogród jest obłędny!
Po prostu... brak mi słów nooo

Jazzy - jakaś Ty miła Dobrze trafiłem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:29, 11 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Tulipany Chinatown - piękne te tulipany i okazuje się, że nie zaniechały kwitnienia, jak spotkam pewnie sobie kupię na jesieni. W ogródku i w donicach ślicznie.

Ich plusem (albo i nie?) jest to, że one są z grupy viridiflora i kwitną najpóźniej. Gdy niektóre tulipany zaczynają już opadać one dopiero co rozkwitają
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:27, 11 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
A Ty nie masz “Aurescens”?

Ano mam Jedną rośnie pod forsycją (zawsze zapominam ją wykopać w jakieś mądre miejsce), a drugą tnę dwa razy w roku - utrzymuję ją na wysokości około 1 metra

Widzisz to pochruście przy samej ścianie? Posadzaone w 2011

Tutaj zdjęcie z 25 kwietnia - u mnie zbyt żółta nie jest przez regularne cięcie

Mam też jakąś drugą żółtą, ale zrobiłem z niej bonsaja dla ubogich i taka jest już któryś rok... Aktualnie maskuję ją miskantem i ostatnio posadziłem tam sadzonki werbeny patagońskiej Widać ją za berberysem, z samego tyłu
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:10, 11 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Od wczoraj ciągle słucham "Kiedy tylko spojrzę" Sylwii Grzeszczak Więc pytań się kiedy spojrzę na Twoje nasadzenia?

dobre!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:57, 11 maj 2015

Do góry
Od wczoraj ciągle słucham "Kiedy tylko spojrzę" Sylwii Grzeszczak Więc pytań się kiedy spojrzę na Twoje nasadzenia?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:35, 11 maj 2015

Do góry
Sebek. Nie miałabym sumienia takich pieknych stokrotek ruszać! Moje poszły na tyły bo już orzekiwtają, ale jeszcze nie wyciepałam. Czekam na rozkwit Twoich jednorocznych
Ogród u stóp klasztoru 23:39, 10 maj 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Ech ciesze się z kwitnienia tej magnolii jak małe dziecko . zrewanżowała się po tylu latach tajemnych rozmów miedzy nami .miło że podzielacie Sebek ,Ola moją radość

Łał jak pięknie!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:57, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Wczoraj niestety nie zdążyłem pobiegać z kosiarka, a dziś miał padać deszcz - i tak się też stało... Trawa urosła jak szalona i za tydzień byłaby już zbyt uciążliwa do skoszenia. Jednak sięgnąłem pamięcią do zdjęć, gdzie Danusia pokazywała jak skosić mokry trawnik. I tak też zrobiłem Dlatego dziś Wam dedykuję zdjęcia pod tytułem

"A czy ty pozamiatałeś/-eś swój trawnik na wiosnę?"

Ogród piękny. Zdjęcia bajkowe.

Pan zamiata czy odlatuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:27, 10 maj 2015

Do góry
Trawnik idealny,zieleń,kolor wszystko co potrzeba moim oczom .Sebek bardzo ładnie kiedy masz na to czas...?
Pozdrawiam Cię
martek
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:43, 10 maj 2015

Do góry
Olik, zgadłaś Sadziłam wczoraj Red Barony! Dzisiaj dzień odpoczynku bo od jutra znów tydzień wyjęty z życiorysu Pójdę pstryknąć foty jak słońce wyjdzie to pomierzę

Sebek, oj zakupy mega udane! Trawy przechowywane w tunelach to i szybciej rosną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:15, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Z pozdrowieniami dla Jazzy

:-*
Seba! Twój ogród jest obłędny!
Po prostu... brak mi słów nooo
Początki w Kruklandii 11:52, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Grab i jego otoczenie mi się podoba Nie trzeba przy nim dużo, on ma być gwiazdą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies