Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

rozajerycha 17:27, 10 maj 2015

Trawnik idealny,zieleń,kolor wszystko co potrzeba moim oczom .Sebek bardzo ładnie kiedy masz na to czas...?
Pozdrawiam Cię
martek
Pamajo 17:57, 10 maj 2015

Sebek napisał(a)
Wczoraj niestety nie zdążyłem pobiegać z kosiarka, a dziś miał padać deszcz - i tak się też stało... Trawa urosła jak szalona i za tydzień byłaby już zbyt uciążliwa do skoszenia. Jednak sięgnąłem pamięcią do zdjęć, gdzie Danusia pokazywała jak skosić mokry trawnik. I tak też zrobiłem Dlatego dziś Wam dedykuję zdjęcia pod tytułem

"A czy ty pozamiatałeś/-eś swój trawnik na wiosnę?"

Ogród piękny. Zdjęcia bajkowe.

Pan zamiata czy odlatuje
kasia 22:10, 10 maj 2015

donice pięknie wkomponowane w otoczenie, naprawdę bardzo gustownie.
Trawniczek super, ale Pan zawsze tak ?
Madzenka 06:35, 11 maj 2015

Sebek. Nie miałabym sumienia takich pieknych stokrotek ruszać! Moje poszły na tyły bo już orzekiwtają, ale jeszcze nie wyciepałam. Czekam na rozkwit Twoich jednorocznych
Sebek 19:27, 11 maj 2015

Ensata napisał(a)
A Ty nie masz “Aurescens”?

Ano mam Jedną rośnie pod forsycją (zawsze zapominam ją wykopać w jakieś mądre miejsce), a drugą tnę dwa razy w roku - utrzymuję ją na wysokości około 1 metra

Widzisz to pochruście przy samej ścianie? Posadzaone w 2011

Tutaj zdjęcie z 25 kwietnia - u mnie zbyt żółta nie jest przez regularne cięcie

Mam też jakąś drugą żółtą, ale zrobiłem z niej bonsaja dla ubogich i taka jest już któryś rok... Aktualnie maskuję ją miskantem i ostatnio posadziłem tam sadzonki werbeny patagońskiej Widać ją za berberysem, z samego tyłu
Sebek 19:29, 11 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Tulipany Chinatown - piękne te tulipany i okazuje się, że nie zaniechały kwitnienia, jak spotkam pewnie sobie kupię na jesieni. W ogródku i w donicach ślicznie.

Ich plusem (albo i nie?) jest to, że one są z grupy viridiflora i kwitną najpóźniej. Gdy niektóre tulipany zaczynają już opadać one dopiero co rozkwitają
Sebek 19:29, 11 maj 2015

jazzy napisał(a)

:-*
Seba! Twój ogród jest obłędny!
Po prostu... brak mi słów nooo

Jazzy - jakaś Ty miła Dobrze trafiłem
Sebek 19:31, 11 maj 2015

Aska napisał(a)
Dziewczyny miały rację, jestem skarbnicą wiedzy i baaaaardzo pomocny. Dziękuję i życzę miłej niedzieli.

Ja wiem czy skarbnicą? Ot, zwykły amator z kilkuletnim stażem Jednak na ogrodowisku nauczyłem się baaaaaardzo dużo
Sebek 19:37, 11 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Skarbnica wiedzy powiedz czemu mi czosnki uschły. Rosły sobie ładnie, łebki już się pokazały, potem zrobiły się żółte i usychają

Ensata napisał(a)
Ewa, bo czosnki tak mają usychaja im liście w trakcie kwitnienia. W tym roku zaczęły usychać wcześniej. Sama się dziwiłam

ewa004 napisał(a)
To że liście usychają to wiem ,ale mi usychają łodyżki w środku w liściach

Ensata napisał(a)
A zaglądałas do środka? Nic nie widać? Współczuję

Hmmmm, zasychające liście to norma, ale łodygi? Pierwsza myśl jaka mi przychodzi to mocniejszy przymrozek załatwił łodygi... Druga myśl to przenawożenie, choć nie wiem czy coś sypałaś... A trzecia to masz jakiegoś szkodnika w łodygach - jeśli któryś na pewno nie zakwitnie to przeciąłbym łodygę na pół i zobaczył czy czegoś tam nie ma...
Sebek 19:39, 11 maj 2015

rozajerycha napisał(a)
Trawnik idealny,zieleń,kolor wszystko co potrzeba moim oczom .Sebek bardzo ładnie kiedy masz na to czas...?
Pozdrawiam Cię
martek

W soboty Ostatnio w piątki nie mogę się wyrobić... A ten weekend już w ogóle będzie szalony...

Sebuśkam Marta - miło, że zaglądasz