Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:59, 02 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Posadziłam wczoraj naparstnice i tawułki, ale te drugie zupełnie mi się tam nie podobają Poustawiałam ostróżki (dziś sadzenie), szałwie już przekwitły, więc nie będzie efektu M. mówi, że zrobiło się na tej rabacie sielsko-wiejsko i że jemu się nie podoba, czym mnie zdołował jeszcze bardziej
Powiedz M, że nie wiejsko tylko angielsko , szałwie przytnij zakwitnie znowu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:55, 02 lip 2013

Do góry
Sabinka napisał(a)
Aga ja tez tak tancze z doniczkami jak Ty niby wiem a na miejscu sie okazuje ze nic nie wiem i wychodzie inaczej niz chcialam! I klops!

Posadziłam wczoraj naparstnice i tawułki, ale te drugie zupełnie mi się tam nie podobają Poustawiałam ostróżki (dziś sadzenie), szałwie już przekwitły, więc nie będzie efektu M. mówi, że zrobiło się na tej rabacie sielsko-wiejsko i że jemu się nie podoba, czym mnie zdołował jeszcze bardziej
Mój mały raj na ziemi :) 09:38, 02 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Polinka przepraszam krajzegę za przemianowanie jej na trajzege (ale tak u nas na to mówią ) ...

wiem, że równe i idealne kawałeczki drewna nie rosną w lesie a takie jak rosną trzeba pociąć ... są miejsca dające ludziom pracę, w których się to robi ...

jeżeli jednak przez 12 godzin w sobotę (a tak to ma miejsce ) nie słyszę własnych myśli a kilkakrotnie z gośćmi uciekam do miasta bo oni nie słyszą mnie a ja ich ... to nie widzę w tym huku piękna pracy człowieka ... do tego hałasu o zmierzalnie przekroczonym dopuszczalnym progu decybeli mam 4 metry ... tak bywa w mieście niestety ...

sobota i niedziela to mój jedyny wolny dzień po ciężkim tygodniu pracy i może to fanaberia ... ale chciałabym móc odpocząć ... w obłoku takiego hałasu to niemożliwe ...
pozdrawiam Iza

O proszę, to nie tylko my mamy sąsiada z krajzegą Nasz na szczęście nie tnie na niej cały weekend, tylko w sobotę od 5.30 rano do 8.00 - potem cały dzień cisza W ostatnią sobotę ciął drewno na zimę w 2058 roku, bo na wszystkie poprzednie już ma
Pozdrawiam Iza i Anulka
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:31, 02 lip 2013

Do góry
U nas som hakone - tylko do nas trochę daleko Ale jakby co, możną połączyć zakupy z odwiedzaniem wrocławskich ogrodniczek
Pszczelarnia 09:29, 02 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I u mnie jest troszkę bylin i róż (ciągle zbyt mało):

No i jest obficie-smakowicie Wszystkie fotki i zakątki piękne, a to powyżej moje ulubione!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:41, 01 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
hhahaha a widzisz a ja właśnie eleborat dla Ciebie piszę

Masz 6 z plusem i koroną za elaborat No wyobraź sobie, że jeszcze nic nie posadziłam, bo wciąż nie wiem jak.. Poza tym czekam, aż mi dziś po południu M. przekopie całą rabatkę z piachem. Już widzę, że jeżówki - tak jak radziła Ania asc - to konieczna konieczność A powiedz jeszcze co to za czosnki, co kwitną teraz, kiedy wszystkie inne już przekwitły???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:16, 01 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dobrze, że jesteś! Ogród daje niesamowitą energię.
Łan firletkowo-lawendowy boski

Aguś, ogród mi pomaga teraz bardzo, jak walczę z kancikami i chwastami, myślenie się wyłącza
ale już mam obiecane...mąż zrobi mi kanciki, jak w agielskich ogrodach, teraz wiem, czemu oni wciąż od nowa nie muszą z nimi walczyć
Witek dziękujemy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:12, 01 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ty nie czekaj tak na to słońce - jak będzie miało być, to będzie Upały zapowiadają Lepiej fotkę dla mnie zrób
hhahaha a widzisz a ja właśnie eleborat dla Ciebie piszę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:11, 01 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Szukam kochana tej rabatki bylinowej w całości - co dokładnie taka u mnie ma byc Ale nie mogem znaleźc... Ratuj plisss
Aga pewnie już posadziłaś... a ja czasu nie miałam wcześniej... jeśli o Ci pomoże to poniżej kilka foek. Rabata jest malutka ma 5m długości i ze dwa szerokości. W tej chwili z jednej strony wygląda tak:

w najdalszym punkcie są osróżki, wczesniej w tym miejscu kwitły orliki, jest tam też podolski ale zarosły go gigany
pomiędzy jodłami rozrosła się szałwia, wcześniej były tu tulipany później kossance, po kossańcach zostały listki

tam gdzie teraz widać wysokie trawy były czosnki

Pszczelarnia 12:02, 01 lip 2013

Do góry
Ten "obfity materiał zdjęciowy" brzmi.... smakowicie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:00, 01 lip 2013

Do góry
Ty nie czekaj tak na to słońce - jak będzie miało być, to będzie Upały zapowiadają Lepiej fotkę dla mnie zrób
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:58, 01 lip 2013

Do góry
Dobrze, że jesteś! Ogród daje niesamowitą energię.
Łan firletkowo-lawendowy boski
Atelier Ogrodowe... 10:59, 01 lip 2013

Do góry
Mathildis Dzięki, moja hortensja była na zimę trzymana w chłodnym pomieszczeniu, a nie w ogrodzie i dlatego szybciej kwitnie. Zawsze mi przemarzała i postanowiłem ją wykopać z ziemi i dać do pojemnika

Wieloszka dzięki bardzo. Mnie też to zestawienie bardzo się podoba i nawet nie pomyślałem, że może wyjść tak fajnie jak sadziłem to wszystk
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:55, 01 lip 2013

Do góry
Łoooo matko! Jakie tu ambitne plany różane powstają Lista jest naprawdę imponująca i jak już fachowo operujesz nazwami Ucz się i planuj - będzie od kogo zgapiać
I choć w pełni rozumiem to "nie było kiedy..." to i tak focham na brak fotek! Nu, nu, nu! Obiecujesz poprawę???
Kjub będzie suuuuper!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:39, 01 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ważna informacja, w tym momencie liczba Fanów Ogrodowiska na Facebooku, przekroczyła 10.000

https://www.facebook.com/ogrodowisko

Gratulacje!!! Duże buziaki!
Przedsmak z piosenką tylko zaostrzył apetyt Mam nadzieję, że nie każesz nam paść z głodu
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:34, 01 lip 2013

Do góry
Dużo cofnęłam stron z pochwałami, żeby zobaczyć, co tu tak chwalą Ale jak w końcu dotarłam do zdjęć, to nie jestem wcale zdziwiona i też dołączam do chóru chwalących! Pięęęęknie!
Buziak
Ogród Tosi 10:01, 01 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No i co ja mam napisać, kiedy wszyscy już wszystko napisali??? Że idziesz jak rakieta, że pięknie już jest, że ogrom pracy za Wami - wszystko to już wiesz Ale chichram się z Ciebie jak Ana-art z "ugoru", bo miał być tylko trawnik i wyznaczone rabaty, a tymczasem... ogród prawie gotowy !!! Jak raz się wciągniesz, to potem każda wolna złotówka idzie na roślinki A roślinki kupujesz same śliczne!

Chichrajcie się na zdrowie, wszyscy domownicy się ze mnie chichrają i ja sama też
Jakbym wiedziała, że tak będzie to bym tej agrowłókniny nie dawał, teraz sam kłopot z tym zdejmowaniem, przekładaniem kory itd.... ale co tam
Aguś, wiesz, że "prawie" robi dużżżżą różnicę - zwłaszcza w ogrodzie
Dzięki, że mnie wspieracie.
Atelier Ogrodowe... 08:47, 01 lip 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
i moje ukochane trawy na tle żurawek

WOW!!! Piękne zestawienie roślin i super fotka!
Pozdrawiam!
Ogród Tosi 08:42, 01 lip 2013

Do góry
No i co ja mam napisać, kiedy wszyscy już wszystko napisali??? Że idziesz jak rakieta, że pięknie już jest, że ogrom pracy za Wami - wszystko to już wiesz Ale chichram się z Ciebie jak Ana-art z "ugoru", bo miał być tylko trawnik i wyznaczone rabaty, a tymczasem... ogród prawie gotowy !!! Jak raz się wciągniesz, to potem każda wolna złotówka idzie na roślinki A roślinki kupujesz same śliczne!
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:14, 01 lip 2013

Do góry
Śliczne u Ciebie wszystko inne, poza kałużami wody U mnie woda już nie stoi, ale na niektórych rabatach jest wciąż grząsko. A jak sytuacja u Ciebie? Jakieś straty?
Dzięki za zdjęcie jodły, nie sądziłam, że rośnie aż tak duża Będę moją przycinać zawczasu
Twoimi nowymi nabytkami mogę tylko nacieszyć oko - do cienia, oznacza nie dla mnie
Jak będziesz robić rozeznanie w serbach - daj cynk, jesienią będę szukać zastępstwa dla przynajmniej 6-7szt., ale takich powyżej 2m wys.
Duży buziol na początek tygodnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies