Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Lawendowy zawrót głowy 00:19, 25 wrz 2015

Do góry
Wianek śliczny zrobiłaś
Masz talent
Ale tak sama? ... czy podpatrzyłaś gdzieś?

PS A czym przymocowałaś te jabłuszka?
PS.2 Spóźniłam się z gratkami ale i tak Ci kibicuję i uważam, że przepiękny ogród stworzyłaś ... wizytówka wskazana
Ogródek Iwony 00:08, 25 wrz 2015

Do góry
Iwonko pozdrawiam
Ten miscant z bialymi kwiatostanami śliczny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:51, 24 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Nie mogę Już na działkę obok wchodzisz? Obstawiałam przyszły sezon

Hi hi hi ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:38, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli bergenie są spoko
Cis też ... tylko nie wiemy, w którym momencie uciąć?
Gracki ... znak zapytania
Magnolii nie miałam w planach ...
Tulipanowiec ... ma zastąpić Nigrę, która znajdzie miejsce na działce obok (zasłoni mi okno sąsiadki) czyli w okolicy wgłębnika

Nie mogę Już na działkę obok wchodzisz? Obstawiałam przyszły sezon
Tu ma być ogród :) 23:29, 24 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Chyba tak, może tylko bym się zastanawiała czy nie prowadzić go pod same jałowce, bo jak tą dużą tuję eksmitujesz to miejsce chyba będzie?

Między jałowcami a końcem garażu czyli na tle białej ściany będzie tulipanowiec ... w takiej sytuacji chyba z tyłu nie ma co już sadzić żywopłotu?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:19, 24 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
zamiast gracków mogą być też kolumnowe berberysy
chociaż wiem, że chcesz gdzieś upchnąć te gracki

Berberysy w jakim kolorze?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:17, 24 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

napisałam bergenie niestety, bo inni się o nich negatywnie wypowiadali - to takie przekorne sformułowanie
ekranik można w pewnym momencie uciąć, ale nie w połowie łuku
zrób więcej zdjęć
i z oddali też, bo niewiele widać z tego ujęcia
i o grackach też nie do końca można coś powiedzieć bez fotek
a gdzie dokładnie ta magnolia ma być?
może ją narysujesz na zdjęciu na wprost?
i gdzie chcesz przesadzić śliwę

Czyli bergenie są spoko
Cis też ... tylko nie wiemy, w którym momencie uciąć?
Gracki ... znak zapytania
Magnolii nie miałam w planach ...
Tulipanowiec ... ma zastąpić Nigrę, która znajdzie miejsce na działce obok (zasłoni mi okno sąsiadki) czyli w okolicy wgłębnika
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:07, 24 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
zaglądam co wymyśliłaś ale czytać nie dam rady, czekam na obrazki- a obrazki u Ciebie ładne

Aparat odmówił mi dziś posłuszeństwa Zdjęć nie będzie
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:05, 24 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Jola przestań
dużo się tylko rozpisuję co mi ślina na język przyniesie
a żeby wytłumaczyć co się ma na myśli trzeba się niestety nastukać w klawiaturę
czy mądrze piszę, nie wiem, ale jak ktoś pyta, to odpowiadam
Renia mnie tu zawołała
sama zdecyduje co jej najbardziej odpowiada, w końcu ma najlepszy ogląd sytuacji w ogrodzie

Ja bardzo lubię taką burzą mózgów, spojrzenie innych na ogród, niejednokrotnie pojawiają się wówczas ciekawe pomysły
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:01, 24 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Malgosiu Ty wytrawna projektanka ogrodowa !

Coraz więcej ich tu mamy na O ... i dobrze, że są ... wspólnie łatwiej się wymyśli coś konstruktywnego
Jolu a Ty co myślisz o mojej rabacie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 24 wrz 2015

Do góry
Hana75 napisał(a)
Przepiękne trawkowe fontanny mnie urzekły
Zachwyciły szałwie! Błagam napisz co to za odmiana.
Moje przy twoich to jakieś zapyziałki

Też je lubię - to jest szałwia różowa od finki To jej drugie kwitnienie w tym sezonie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:52, 24 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)

To samo myślę U siebie masz burzę mózgów a ja Cie jeszcze do siebie zapraszam,bo rysunki poczyniłam

zaraz zajrzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 24 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
jak dla mnie to tu sie za duzo dzieje

Renia, ty nadązasz ?

ktore miejsce teraz na tapecie ?

To już ostatnie ... potem tylko sadzenie cebulowych ... i cały czas pielęgnacja trawnika
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:50, 24 wrz 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Renia, pamiętam to miejsce niemal puste, gdy zastanawialaś się, czy jałowców nie dosadzić. I proszę, jakie cudo stworzyłaś Bardzo mi się podoba Pieknie, kolorowo i tak - elegancko
I widzę, że jalowce się dzielnie trzymają - moje kolejne 2 poszly na tyły - obeschły od dołu, ogólnie brzydkie się zrobiły. Ale Twoje super wyglądają

Tak było ... pamiętam ... wszyscy odradzali mi dosadzenie jałowców ... dobrze, że posłuchałam dobrych rad Różnica jest kolosalna między tym, co teraz a tym, co było Ale wiesz ... chciałabym tak dopieścić tą rabatę żeby byo tak no ach ... jak będę spoglądała na nią z tarasu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 24 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Reniu, gracilimus da fajną osłonę od końca czerwca.

Wrzesień
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=746

Tutaj połowa lipca

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=649

Polinko ... ale myślisz żeby posadzić gracki zamiast ekranu z cisa?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:41, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

To może zacznę od końca Z roślin, których nie mam a lubię bardzo to dereń ivory halo ale gdzie go tu umieścić? A dlaczego beregenie niestety Ci się podobają? Też mi się wydaje, że ich liście są ciekawe i mogłyby tu pasować
Malgosiu ale jak wysadzę dużą tuję to co tam będzie z tyłu tych małych? mam tam dobry metr do zagospodarowania ... a gracki jednak są trochę inne głównie kolorystycznie od ML ... Przyznam się, że o drzewie pośrodku szałwiowej nie myślałam ...a jeśli chodzi o żywopłot z cisa to dokąd miałabym go posdazić? ... do końca nie widzi mi sie bo tam rabata schodzi do zera i zwęża sie miejsce na żywopłot ...

napisałam bergenie niestety, bo inni się o nich negatywnie wypowiadali - to takie przekorne sformułowanie
ekranik można w pewnym momencie uciąć, ale nie w połowie łuku
zrób więcej zdjęć
i z oddali też, bo niewiele widać z tego ujęcia
i o grackach też nie do końca można coś powiedzieć bez fotek
a gdzie dokładnie ta magnolia ma być?
może ją narysujesz na zdjęciu na wprost?
i gdzie chcesz przesadzić śliwę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:39, 24 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, obiecana fotka - ta sama tonacja kolorów, z daleka to będzie wyglądało jakby tam jeden rodzaj trawy był - a teraz to jest pytanie, czy Tobie się to podoba czy wolisz kontrasty?
Miałam nawet przytachać mojego cisa za tego AM, żeby Ci to drugie rozwiązanie zwizualizować, ale jego doniczka tak wysoka, że dobrego zdjęcia i tak nie udało by się zrobić.

AM a za nim ML.

Faktycznie zlewają się ... czyli co ekran z cisa?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 24 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia,
chcesz zrobię Ci fotkę poglądową jak wyglądałby miskant ML za Amazon Mist - bo mam akurat do wsadzenia jednego więc mogę go przystawić - mi się wydaje, że to się zleje kolorystycznie dlatego obstawiam cisy, ale może się mylę.

No i koniecznie dorzuć zdjęcie zrobione tak, żeby było widać jak duża jest ta środkowa częśc, o której mowa.

Chciałam dzisiaj zrobić zdjęcie bo przez chwilę byłam w domu, ale mam jakiś problem z kartą ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 24 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

O,o, o to juz lepiej, jak możesz to przesadż tego dużego aurea nana i będzie git, i znajdziesz miejsce na wymarzone gracki...

Ja swoje cisy (mam ich całe 6 sztuk) kupowałam u naszej/twojej pani bylinowej, doradziła mi własnie takie na ekranik, z tym że ja wtedy miałam ograniczenia finansowe i nie tylko gatunek ale i rozmiar wybierałam pod kątem kasy jaka mogłam na to przeznaczyc, moje mają teraz około 50cm wysokości od ziemi, przez 1i pól sezonu trochę pogrubiały ale tez nie za duzo, bo je cięłam 2 razy w tym czasie, widac że to lubią bo po cięiu ładnie odbijają w tych miejscach ( gatunku nie pamietam - mam w notatkach gdzies)

Z brgenii nie rezygnuj, to wdzięczna roslina, łatwa w uprawie, kwitnie wiosną na rózowo i przebarwia liście na jesien, zobacz jak ładna jest u Mandżen... ja mam u siebie pod lasem ale nie kupowałam - dostałam od Karoli- podpytaj ja mże znów bedzie rozsadzac - moja jeszcze za mało urosła na rozsadzanie wiec ci nie zaproponuje póki co.

To wszystko podoba mi się tylko czy to zagra razem?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:20, 24 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Już mnie przywiało, choć tylko na chwilę.
Miskanty nie dadzą takiej przegrody jak ekran z cisa, który jest zimozielony. Bo jakiś czas będzie łyso. Podoba mi się pomysł pociągnięcia go po łuku. Tylko nie można go przerwać w połowie łuku, nie powinien zacieniać roślin i pytanie jak daleko są opory betonowe kostki, które ograniczają możliwość posadzenia go.

Dla mnie jest za mało zdjęć, ale w środku szałwii prosi mi się o drzewo.
Nie jestem przekonana co do konieczności przesadzenia śliwy. Może magnolię dać do szałwii, ale nie przemyślałam tego.

Dużą tuję można wysadzić, ale z tyłu do 3 gracków to nie jestem przekonana, dlatego że masz już tak po sąsiedzki ML. Będzie podobnie i może nudno?

Ja bym nie przedłużała ani szałwii ani rozchodników, ale dała coś nowego.
Podoba mi się pomysł z jeżówkami i stipą, aczkolwiek to są znowu trawy, a masz już je po dwóch stronach. Trzeba to przemyśleć (daj zdjęcia na wprost).

Pomysł bergenii niestety podoba mi się, dlatego że ma duże liście i to coś nowego w stosunku do traw i kwiatów które tutaj są.

Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę żółty kolor małych tujek.

A azalie?
Pomyśl o roślinach których jeszcze nie masz a lubisz.

To może zacznę od końca Z roślin, których nie mam a lubię bardzo to dereń ivory halo ale gdzie go tu umieścić? A dlaczego beregenie niestety Ci się podobają? Też mi się wydaje, że ich liście są ciekawe i mogłyby tu pasować
Malgosiu ale jak wysadzę dużą tuję to co tam będzie z tyłu tych małych? mam tam dobry metr do zagospodarowania ... a gracki jednak są trochę inne głównie kolorystycznie od ML ... Przyznam się, że o drzewie pośrodku szałwiowej nie myślałam ...a jeśli chodzi o żywopłot z cisa to dokąd miałabym go posdazić? ... do końca nie widzi mi sie bo tam rabata schodzi do zera i zwęża sie miejsce na żywopłot ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies