Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:51, 09 maj 2015

Do góry
Ale szybka jesteś, nawet nie zdążyłem edytować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:50, 09 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Zobacz na te idealne cięte brabanty
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1399-zywoploty-strzyzone-iglaste-inne-niz-cis

Tuje lubią rosnąć i raczej nigdy tak niskiego żywopłotu z nich nie uzyskasz...Ja bym pomyślał poważnie o cisach, które by osiągąć tą wysokość na pewno nie będą potrzebowały 30 lat

Będę cięła i nie dam im rosną Na cisy nie mam kasy teraz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:49, 09 maj 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Sebek, jakie thuje na niski żywopłot byś polecił. Taki zywopłot do 150cm, gęsty po bokach. Słyszałam że brabanty lubią wyłysieć od dołu a w przypadku niskiego żywopłotu właśnie dół jest ważny. Szmaragdy z kolei są zbyt wąskie. Co mi pozostaje?? ;(

Zobacz na te idealne cięte brabanty
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1399-zywoploty-strzyzone-iglaste-inne-niz-cis

Ja bym pomyślał poważnie o cisach, które by osiągąć tą wysokość na pewno nie będą potrzebowały 30 lat A jak nie to regularne cięcie Cię uratuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:30, 09 maj 2015

Do góry
Sebek, jakie thuje na niski żywopłot byś polecił. Taki zywopłot do 150cm, gęsty po bokach. Słyszałam że brabanty lubią wyłysieć od dołu a w przypadku niskiego żywopłotu właśnie dół jest ważny. Szmaragdy z kolei są zbyt wąskie. Co mi pozostaje?? ;(
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:28, 09 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja jutro jadę na ryneczek obczaić jednoroczne.
Problem tylko taki że ja jeszcze nie wiem co chcę

Ewka - najgorzej jest jak wiesz co chcesz, a tego nie ma - tak jest od kilku lat w moim przypadku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:28, 09 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
o widze że rozpracowałas sobie nasadzenia donicowe. ja dumam

Zmieniła mi się koncepcja gdy zacząłem sadzić Dlatego białe donice nadal toną w stokrotkach - szkoda mi ich wyrzucać... Nowe nasadzenia na chwilę pokażę, choć na razie nie ma co
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:26, 09 maj 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Sebuś...jakie masz buksy wyczesane!!! Moje takie poczochrańce, jakoś się bałam ich ruszyć po tym pomorze...w czerwcu tylko je trochę ułagodzę. I prysnę profilaktycznie, co by mi nie zdechły

Dzięki za inf. o katalogu

Kindziu - na razie bukszpany przestały chorować - tfu tfu! Ale ją jednak trochę wyłysiałe po zeszłym roku - zobaczymy jaka walka będzie w tym...

Jesli info okazało się pomocne to proszę bardzo - na zdrowie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:24, 09 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)

ha, ha...na pewno dobrze, walcz ze ślizgaczami

W sumie ogród niemal cały - ślizgacze są, ale jakichś wielkich szkód nie ma... Mam szczęście - one też, bo dziś dostały cukierki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:23, 09 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Cześć Sebek. Mam na imię Aśka. Chciałam prosić Cię o poradę (pomimo,iz juz do kilku osób napisałam w tej sprawie).Proszę Ciebie,jako doświadczonego ogrodnika o pomoc- w ubiegłym roku posadziłam thuje szmaragd, wczoraj zasiliłam je Pinivitem -oprysk dolistny( na 8 l - 8 nakrętek /nakrętka po 40 ml/) i teraz zjada mnie stres, ponieważ przegladając wątek pt. Nawozy, nawożenie doczytałam, że 30 ml Pinivitu należy rozpuścić w 10 l wody i teraz zastanawiam się , czy dobrze zrozumiałam treść zalecenia Pani Danusi ponieważ według ulotki Pinivitu należy 100 ml nawozu rozpuścić w 2- 2,5 l wody, czyżby producent wprowadzał w błąd ? przyznam, że zastosowałam sie do zalecenia producenta a teraz martwię się , że mogłam zaszkodzić thujom. Przeczytałam również artykuł Pani Danusi o bukszpanach i o zasileniu ich Florowitem. Pani Danusia stosuje 25 ml nawozu na 10 l wody,a w ulotce sugerują 20 ml na 1 l wody.Dodam,że kupiłam małe pojemności nawozów -Pinivit w płynie koncentrat do sporządzenia 20-50 l roztworu do opryskiwania-butelka 1 kg oraz Florovit uniwersalny w płynie koncentrat do sporządzenia 100 litrów roztworu do podlewania-butelka 1 kg. Nie wiem jak to wszystko ogarnąć,bo chciałabym jak najlepiej dla tych swoich roślin.Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam

Aniu - ja sie stosuję do tego co napisał producent na opakowaniu. A dawka Pinivitu choć jest dla mnie zaskakująca to leję go dużo, choć nie taką ilość jak każe producent. Zazwyczaj dzielę go pół na pół z florovitem jak leję nim po iglakach, choć jest on stworzony wg zaleceń do opryskiwania roślin iglastych.

Florovit ma o wiele słabszą dawkę - chyba, że kupiłaś jakiś specjalistyczny. Ale ten uniwersalny leję tak, że pół zakrętki dzielę na 2 konewki 5-litrowe i jeszcze nigdy z nim nie przesadziłem. Właśnie poszedłem sprawdzić na butelkę i litr nawzu ma starczyć na nie 100, a 400 litrów roztworu - 10 ml na 4 litry wody.

Mam nadzieję, że pomogłem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:03, 08 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Gosia - ja również myślałem, że werbeny nie przeżyły, bo były całkowicie zasuszone. Ale kilka dni temu te co nie wyrwałem zaczeły odbijać od korzenia Pozbyłaś się swoich czy nadal siedzą w ziemi? Bo mogą Cię zaskoczyć

zostawiłam an rabatach, a nóż wylezą
Ogród pod trzema dębami 23:53, 07 maj 2015

Do góry
Sebek dzięki za odwiedziny. Ja też je uwielbiam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:52, 07 maj 2015

Do góry
Cześć Sebek. Mam na imię Aśka. Chciałam prosić Cię o poradę (pomimo,iz juz do kilku osób napisałam w tej sprawie).Proszę Ciebie,jako doświadczonego ogrodnika o pomoc- w ubiegłym roku posadziłam thuje szmaragd, wczoraj zasiliłam je Pinivitem -oprysk dolistny( na 8 l - 8 nakrętek /nakrętka po 40 ml/) i teraz zjada mnie stres, ponieważ przegladając wątek pt. Nawozy, nawożenie doczytałam, że 30 ml Pinivitu należy rozpuścić w 10 l wody i teraz zastanawiam się , czy dobrze zrozumiałam treść zalecenia Pani Danusi ponieważ według ulotki Pinivitu należy 100 ml nawozu rozpuścić w 2- 2,5 l wody, czyżby producent wprowadzał w błąd ? przyznam, że zastosowałam sie do zalecenia producenta a teraz martwię się , że mogłam zaszkodzić thujom. Przeczytałam również artykuł Pani Danusi o bukszpanach i o zasileniu ich Florowitem. Pani Danusia stosuje 25 ml nawozu na 10 l wody,a w ulotce sugerują 20 ml na 1 l wody.Dodam,że kupiłam małe pojemności nawozów -Pinivit w płynie koncentrat do sporządzenia 20-50 l roztworu do opryskiwania-butelka 1 kg oraz Florovit uniwersalny w płynie koncentrat do sporządzenia 100 litrów roztworu do podlewania-butelka 1 kg. Nie wiem jak to wszystko ogarnąć,bo chciałabym jak najlepiej dla tych swoich roślin.Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam
W miniformacie 23:08, 07 maj 2015

Do góry
Hmmmm, niezłe są
Ogród pod trzema dębami 23:07, 07 maj 2015

Do góry
Twoje tulipany wpędzą mnie w kompleksy Cuda!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:03, 07 maj 2015

Do góry
Gosia - ja również myślałem, że werbeny nie przeżyły, bo były całkowicie zasuszone. Ale kilka dni temu te co nie wyrwałem zaczeły odbijać od korzenia Pozbyłaś się swoich czy nadal siedzą w ziemi? Bo mogą Cię zaskoczyć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:57, 07 maj 2015

Do góry
Ohhhh jooooo
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:08, 07 maj 2015

Do góry
Gabi, jak na taką falę nieszczęść ogród prezentuje się znakomicie dobrze Dziś się zaopatrzyłem w kilka specyfików, bo mam obawy, że u mnie będzie to samo...
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:27, 07 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Pomaga, zwłaszcza jak się jest po imprezie Wiem z autopsji

A chyba, że po imprezie Mus wypróbować
Co z tym ogródeczkiem począć 20:20, 07 maj 2015

Do góry
Gosiu nic nowego
Mogłaś wcześniej RH nie widzieć bo one są na takiej rabacie która cała będzie do wymiany

Sebek nie nakręcaj się nic spektakularnego się nie zadzieje.
Za dużo spraw w koło do ogarnięcia ,a kasy brak
Co z tym ogródeczkiem począć 20:12, 07 maj 2015

Do góry
Ale demolka Czuję, że będzie super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies