Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród na glinie 08:03, 20 wrz 2015

Do góry
Dziekuje za gratki dziewczyny.
ren133 piękna róża
Dzięki.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:56, 19 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Wiosną zawilce muszę przesadzić między miskanty...

Ślicznie
Grzechem byłoby nie skopiować
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:48, 19 wrz 2015

Do góry
Danusiu dziękuję za pomoc przy rabacie z lawendą
Posadziłam miscanta ale ... Ferner Osten Mam nadzieję, że będę zadowolona z niego. Z przodu zaś dam żurawki jak radziłaś
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:38, 19 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Piękna runianka! A jak ukorzeniałaś?

Z kępki, którą dostałam odrywałam niektóre bardzo krótkie kawałki, inne dłuższe, a nawet same łodygi z korzonkami ... rozmieszczałam je równomiernie i zakopywałam w bezpośrednio wydrążonych rowkach, sadziłam głębiej tak, aby listeczki były tuż nad ziemią ... wyglądało to tak:
Ogród wyrozumiały 23:21, 19 wrz 2015

Do góry
A kompozycje z host możesz sobie zaplanować pod brzozami po lewo, tam gdzie żwirek jest
Ogród wyrozumiały 23:19, 19 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Ania , Edytka dziękuję Wam bardzo ! Nawet nie wiecie ile dla mnie- laika znaczą Wasze podpowiedzi

Byłam w ogródku przesadzałam te berberysy, i trochę przesuwałam tawuły ,żeby jakiś porządek się zrobił. Urobiłam się ,że aż mnie mdli . No i oczywiście berberysy jeszcze krzywo...dziś już ich nie poprawię ale może w poniedziałek.

Powiedzcie ,że trochę lepiej teraz

Jest zdecydowanie lepiej po przesadzeniu berberysów Pytałaś z czym je połączyć? Ja mam u siebie berberysy z hostami nierównomiernie rozstawione, ale u Ciebie fajnie wyglądają tak jak tworzą jedną plamę
Jeśli chodzi o przestrzeń między hortkami a tawułą to chyba dobrze dziewczyny radzą z rozplenicą ... można się pokusić jeszcze o ciemne lub białe rozchodniki między rozplenicą (będzie bajecznie). No i jeszcze mam plan B - hortki przesadzić bliżej tawuły a z tyłu dać jakieś wysokie miscanty typu gracki ...
Jeśli zaś chodzi o ten żwirek mozna zrobić łezkę od buka z berberysami do red barona i tam posadzić ... może kulki bukszpanowe/kosodrzewinę (coś zimozielonego i coś co będzie miało odbicie przy tym jasnym kamieniu)
Przydałyby się jakieś cebulowe tutaj ... ale to jak czasu i zdrowia starczy
Na razie to i tak dużo zrobiłaś ... wiem co to znaczy przesadzać rosliny ... jest dużo trudniej niż sadzić z doniczki ...
Będzie fajnie Wbrew temu co piszesz masz zmysł i wyobraźnię
Trzymam kciuki

PS Jutro prześlę Ci telefon do pani
Ogród na glinie 22:39, 19 wrz 2015

Do góry
Gratki na 500
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:33, 19 wrz 2015

Do góry
I jeszcze runianka od Krysi, którą ukorzeniłam i przyjęła się w 99%

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:26, 19 wrz 2015

Do góry
I tuż obok niej werbena

Uwielbiam ją w moim ogrodzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 19 wrz 2015

Do góry
Było trochę czasu by posiedzieć na tarasie i rzucić okiem na rabaty A że w pobliżu różana to wrzucę parę zdjęć moich tegorocznych maluszków

Róża Pastella
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:08, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
oj grab po prostu katalogowy - śliczny i z obwódką wygląda super!

Napisz mi na prive za ile kupowałaś, bo też się rozglądam i chcę sobie zrobić rozeznanie cenowe.

W sprawie wiadomych Carexów możesz zajrzeć do LM, choć u nas one pojawiły się jeszcze w sierpniu.

Dzięki
Za graby płaciłam po 60zł
Do LM postaram się zajrzeć w tym tygodniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:05, 19 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Boski ten grab ...fastigiata ? Pytam bo ja cienki z drzew Widzę go u siebie ale jak pomyślę że trzeba go ciąć to już go nie chcę Za dużo tego dobrodziejstwa u mnie do ciachania

Pan, który mi go sprzedawał mówił, że nie trzeba ciąć
Chociaż ja uważam, że ja i tak będę ciąć
Ale może jednak się skusisz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 19 wrz 2015

Do góry
kreska napisał(a)
Nie mogę doczekać się rabatki lawendowej z twoimi zakupionymi trawami. Ciekawe na co się zdecydujesz, posadzić z przodu rabaty? Fajnie działasz w ogrodzie.
Pozdrawiam

Trawki już posadzone Na razie rewelacji nie ma ... lawenda przycięta ... trawka lichutka, z przodu żurawka nie posadzona ... Na efekt trzeba będzie trochę poczekać
Dziękuję za miłe słowa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:46, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tego to jakoś jeszcze nie zarejestrowałam, Ty masz graby? jakie, co, gdzie, ile? Pokazuj fotki!

A carexy chyba na mnie czekały, bo kupiłam w LM te co z miesiąc temu widziałam i je zostawiłam, czyżby się nikomu nie podobały?
A mi się podobają i to bardzo!

Graby kolumnowe mam dwa
Oto jeden z nich już z obwódką

Jeśli te carexy są w LM to może jeszcze ja się na nie załapię?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:23, 19 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Coś tam kombinuję z tych buksików ... kostki to raczej nie zrobię ... no bo jak będę grzebać grabom w korzeniach?
A tego carexa Ci zazdroszczę Dla Ciebie nie ma rzeczy niemożliwych więc FO też w końcu dorwiesz

A tego to jakoś jeszcze nie zarejestrowałam, Ty masz graby? jakie, co, gdzie, ile? Pokazuj fotki!

A carexy chyba na mnie czekały, bo kupiłam w LM te co z miesiąc temu widziałam i je zostawiłam, czyżby się nikomu nie podobały?
A mi się podobają i to bardzo!
Tu ma być ogród :) 15:18, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jestem, jestem - właśnie wróciłam z G.
Ale kostek to ja nie mam tylko okrągłe obwódki o średnicy 1 m, rośnie tam 12 szt bukszpanu ustawiałam je sobie w równych odległościach, ale co ile one wypadły to nie pamiętam teraz

Ok
Ja robię prostokąty Taka praca dodatkowa mi wyszła bo przesadzając żywopłocik musiałam szeszej posadzić bo rozrosły się mocno ... korzenie I nadwyżkę musiałam wykorzystać jakoś Oczywiście planowałam buksiki przy grabach ... ale na wiosnę
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 15:17, 19 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
KAsiu
Widzę, że jeszcze piszesz ... bo przecież teraz chyba jedziesz do Skierniewic. Mogłabyś przekazać moim dziewczynom, może KArolinie lub Nikicie, że bardzo potrzebuję 5 sztuk szałwii deep różowej? Gdyby spotkały byłabym im wdzięczna

Oj za późno
Dopiero czytam
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:14, 19 wrz 2015

Do góry
Najlepiej zrób zdjęcie z bliska Ja nie widzę dokładnie ... a wzrok mam dobry
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:10, 19 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Pokazałam

Idę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:10, 19 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Pokażę tego pseudo gracka. Aktualnie jest podejrzewany (jak i pozostałe 7 osobników) o bycie silberspinne

A właśnie coś czytałam u Ciebie, ale zdjęć jeszcze nie było ... jeszcze się okaże, że ładniejsze będą od gracków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies