Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W jakiej odległości sadzić? 15:05, 14 sie 2019

Do góry
Witam, proszę o pomoc, co mogę zrobić żeby poprawić wygląd frontowego ogrodzenia? W tej chwili posadzone są żywotniki europe gold w odległości 1,20 od siebie i 0,50 od ogrodzenia. Długość ogrodzenia w jednej linii o furtki to 23 m. Czy przesadzić je, żeby były gęściej? Czy może przełamać taki jednolity żywopłot jakimiś innymi roślinami? Bardzo proszę o pomysły, bo ja już zaczynam tracić nadzieję na ładny widok przed domem .
Moja działka na Dębowym Lesie 14:59, 14 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, co to za roślina, te białe, maleńkie kwiatuszki, unoszące się jak mgiełka nad rabatą?
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:58, 14 sie 2019

Do góry
Irenko widzę, że nie tylko mnie się spodobał ten zakątek
Altanka wyszła super i ta zwiewna zasłonka - cudnie.

Może wiesz co może być przyczyna rdzawych plam na mojej hakone. Stoi raczej w cieniu i jest codziennie podlewana

Milka napisał(a)

Elu dzięki
Podmiejski ogródek 14:33, 14 sie 2019
Do góry
makadamia napisał(a)
Uprzejmie informuję, że dąbek green dwarf pojawił się u mnie w ogródku i bardzo mi się podoba

Piękny , lubię takie zakupy

A tutaj tak pomyślałam o Marikenie, no nie wiem, coś na pniu

Ogród pod lasem 14:24, 14 sie 2019

Do góry
TAR napisał(a)
Iza napisz jak Ci przezimowal ten ambrowiec kupiony w zeszlym roku, ten taki o luznym pokroju. Znalazlam podobne i sie czaje na niego jak szczerbaty na suchary. Ale wszedzie pisza ze lubia przemarzac. i jeszcze jedno jesienia dlugo liscie trzyma?

Szlag, ostatnie zdjęcie ambrowca mam z 21 października, potem już nie pstrykałam i nie pamiętam. Muszę zwrócić uwagę w tym roku.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 14:20, 14 sie 2019
Do góry
Może tak, można dodać jakieś kwiaty, w kolorze który lubisz i który powtórzysz w ogrodzie

Tak dopatrzyłam, że z górnego śląska jesteś, jadę w weekend odwiedzić rodzinkę na śląsk
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:19, 14 sie 2019

Do góry
Lawendowy urodzaj
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:12, 14 sie 2019

Do góry
Wczoraj w końcu obcięłam lawendę, już porządnie przekwitła, ale nie miałam serca odbierać jej bąkom

Lawendowa dziewczyna jest z chorwackiej wyspy Hvar, skąd przywiozłam też lawendowy miód
Blaski i cienie nowego życia 14:02, 14 sie 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Obrzeże z kamienia boskie

Naprawdę aż takie ochy fajnie podkreśla rabatę to fakt że jak na prowizorkę to mi też się podoba
Teraz Vanilka tu nie pasuje, ale narazie jest

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 13:57, 14 sie 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
jukkowa rabata, którą zmieniłam na różaną... mimo wydłubania wszystkich korzeni juk z jakiegoś małego wyrasta tam całe stado mini sadzonek, nie wiem co z tym zrobić, dobijające to jest, a jeszcze pojawiły się już szafirki na które trzeba uważać...

U mnie też jukka pcha się i pcha, mocne korzenie.
Basiu rabatka przepiękna, tak szlachetny fioleto-róż, oczu nie można oderwać

BKosimkArt napisał(a)

Zmiany u ciebie ogromne, rośliny fantastycznie się rozrastają. Masz wszystkie te, które mi się podobają Nowością dla mnie jest gaura, nie znałam jej a tak świetnie komponuje się i nadaje lekkości. W tym roku u kilku dziewczyn widziałam gaurę i jestem nią oczarowana. Ciekawe jak z zimowaniem... Twój ogród daje mi Basiu nadzieję, że i u mnie będzie kiedyś ładnie. Tak wiele zmieniłaś i ciekawie skomponowałaś. Trzcinnik wśród hortensji - też dla mnie nowość, super!

Wzgórze chaosu 13:54, 14 sie 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

No właśnie takie olśnienie dziś po twoich zdjęciach Oj będzie mi się buzia śmiała jak je posadzę

Kosodrzewina ma 14 lat
Tutaj na fotce ma już jakieś kilka lat, za późno zaczęłam ją ustrzykiwać i dziś potwór wyrósł.

Buk Dawyck gold przy białej kolumnie też ogromny, na zdjęciu powyżej wcale go nie widać a teraz już dachu dosięga.

Ciesze się, że komuś moje fotki się przydały
Czyli muszę mocno moje Pumilo uszczykiwać, a i tak czeka mnie pewnie ich formowanie
Piękny jest ten Twój potwór!
Blaski i cienie nowego życia 13:52, 14 sie 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, podglądam. Piękny kolor trawy, u nas wszystko wysuszone na wiór. Limki cudo. I tawułkowe kulki

Lekko sprostuję, że to nie Limki tylko Magical Candle. Ale to nie problem jak nie znasz mojego wątku.
Tawuły kulkowe owszem też mi się podobają od ulicy ale mam kłopot z utrzymaniem terenu pomiędzy nimi więc koniecznością jest dosadzenie sadzonek pomiędzy i równego cięcia żywopłotu.

A teraz Silver Dollar zaczynają z drugiej strony domu

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 13:46, 14 sie 2019
Do góry
Nie znalazłam nigdzie foty na wprost tej rabaty więc szkic z góry co mi się nasunęło, ujednoliciłabym tę rabatkę, na niskie piętro daj to co lubisz, mogą być trawy, żurawki itd
Za drzewami dałabym po bokach jakieś miskanty albo rozplenice jednakowe
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 13:45, 14 sie 2019

Do góry
Jeżówka White Swan została moją ulubienicą różowe mniej mi się podobają, szczególnie te niskie
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 13:39, 14 sie 2019

Do góry
Podmiejski ogródek 13:35, 14 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Będziesz mniej wychodziła z wiadrem - mniejszy będzie. Myślisz trochę co będzie za 3-4 lata a do tej pory to ty tego miskanta ze 2 razy podzielisz i dzięki temu zmniejszysz Wejść wejdzie spokojnie. I bluszcz też. I jakaś trawka mniejsza lub ten liliowiec tylko bardziej na środku (o ile to liliowiec, sorry nie widzę). Limkę można "podformować" opierając o ścianę i może się z tej rabaty lekko wylewać.
Coś w ten deseń

Bardzo mniam .
Wzgórze chaosu 13:35, 14 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)
Iwonko, idealnie tam bedą grały beatlesy! Naprawdę super wyglądają w połączeniu z Evergoldami
Jessu ta kosodrzewina ile ma lat? Że niby moje maluszki kuleczki też takie porosną... ale ja nie mam tyle miejsca. Chyba muszę je ostro ciąć a nie tylko uszczykiwać przyrosty...
Hehe to masz tak jak ja, symetrię w głowie

No właśnie takie olśnienie dziś po twoich zdjęciach Oj będzie mi się buzia śmiała jak je posadzę

Kosodrzewina ma 14 lat
Tutaj na fotce ma już jakieś kilka lat, za późno zaczęłam ją ustrzykiwać i dziś potwór wyrósł.

Buk Dawyck gold przy białej kolumnie też ogromny, na zdjęciu powyżej wcale go nie widać a teraz już dachu dosięga.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 13:33, 14 sie 2019

Do góry
Tymczasem w moim przedogródku królują jeszcze młodziutkie, bo posadzone w tym roku bukietówki. Powoli zaczynają kwitnąc wrzosy. Kupiłam różowe niecierpki, bo miałam wizje, że zrobię rabatkę, która rozjaśni miejsce pod sosną. Niestety mój pomysł się nie sprawdził i powstała "żarówiasta rzeczka" przy ścieżce.

W powietrzu czuc już jesień..
Ogród pod lasem 13:29, 14 sie 2019

Do góry
Alchymist, pierwsze 2 sezony, z tego niestety nie mam fotek. Na końcu pędy, które powycinałam w tym roku. U mnie rośnie przy filarze i to nie jest dobre miejsce. Powinien mieć jako podpórkę jakąś altanę, na które mógłby rozłożyć te ogromne pędy. Nie polecam na miejsce, o którym pisałaś, za ciasno mu będzie.

Wzgórze chaosu 13:17, 14 sie 2019

Do góry
Effcia to ten fragment rabaty, gdzie pasowałyby mi beatlesy

To zdjęcia z lipca, teraz evergoldy są już bardziej rozrośnięte, ale i tak mam dużo miejsca między nimi. Ten fragment rabaty doskonale odzwierciedla to, co napisałam po twoim wpisie u Asi z Podmiejskiego ogródka No upośledzenie w komponowaniu rabat jak nic, wszystko musi być symetryczne jakieś W asymetrii bez chaosu zdolności brak
Ale jest postęp, moja głowa powoli akceptuje pozbywanie się kamieni jako obwódek - tych ze zdjęcia już brak Mam też nieco więcej ziemi między roślinkami i zdecydowanie lepiej to wygląda.

No i moja wielopniowa piękność - kosodrzewina
Ustrzykiwanie jej to dobrych kilka godzin, ale bardzo mnie to relaksuje i efekt lepszy niż po pile Na zdjęciu nawet nie widać, że tego ustrzykiwania jest tak dużo, ale chociaż proces został udokumentowany

Hosta, która rośnie od zeszłego roku w jej nogach jest przepiękna, liście cudnie zielone, kwiat biały o obłędnym zapachu. Kupiłam wtedy 1 sadzonkę, rozdzieliłam na kilka i już w tym roku mam zgrabne kępki. Dosadziłam im białe tawułki, które rosły w słońcu. Tu mają lepiej i kompozycja jest spójniejsza.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies