Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:21, 27 kwi 2015

Do góry
Magda, jak się nazywała ta trawa, co wszyscy myśleliśmy, że to tak super szybko rosnące hakone? A to było coś mniej szlachetnego i chyba jesienią je wymieniłaś...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:18, 27 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

może to była sesleria

Nie... to była jakaś rozłogowa trawa... Żółta Pamięć mam dobrą, tylko krótką... Pan na A. nazwę zabrał...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:16, 27 kwi 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Ciekawa sprawa z tymi tulipanami hmmm........
Szafirki jednak nie zawiodły
czekam na Twoje proste rabaty przy schodach

Ja też czekam... W ten weekend chyba już zacznę częściowo rozróbę i te turzyce, które będzie się dało wykopać bez uszkadzania cebulowych wyjmę z ziemi... Muszę również poprawić kostkę - mój trawnik to góry i doliny i nie wiem jak to zrobić, by te rabaty były rzeczywiście proste jak drut... Chyba posadzę coś na obrzeżach rabat to może nie będzie widać tych krzywizn
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:09, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

W jednym jak i w drugim miejscu miały cień - słońce może operowało nad nimi 3-4 godziny dziennie?

A może kłosownica byłaby dobra? Akurat u Gosi rosną
W słońcu bardzo dobrze rosną u mnie turzyce Ale hakone... to hakone Spytaj Magdy70 co to za trawy miała, co całe forum się zachwycało jak to jej szybko hakone rośnie, a to była całkiem inna trawa Bo ja... nie pamiętam

może to była sesleria
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:09, 27 kwi 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Seba piękna wiosna i widać moc szafirków

Szafirków z roku na rok jest coraz więcej Ale i tak mus dosadzić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:08, 27 kwi 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Sebek a wiesz coś na temat wierzby mandżurskiej??? Czy warta posadzenia?? Czy ktoś ją tu ma?? Pytam bo baaardzo mi się spodobałą.

Wiem, że fajnie wygląda w wazonie - nawet na Wielkanoc sobie ją sprawiłem Kilka sadzonek za to dałem do wody i puściły liście - posadzę je w części gospodarczej Wierzbę miała Alinka (Ogród w stóp klasztoru) - wycięła... Ania (Ogród Małej Mi) też ją ma Ona potem rośnie w wielkie drzewo, ale zaryzykuję, bo w tamtej części mogę
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:53, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie, delikatnie, z wyczuciem smaku - ślicznie masz Gabi U mnie w tym roku prawie w ogóle tulipanów nie ma, Wy macie chociaż purpurowe...

Purpurowe, powiadasz….
Połowa z nich okazała się czerwona, a nawet żółta…

I połowa z nich też nie wzeszła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:15, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek a wiesz coś na temat wierzby mandżurskiej??? Czy warta posadzenia?? Czy ktoś ją tu ma?? Pytam bo baaardzo mi się spodobałą.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:12, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Też masz białą kuchnię? Tulipy piękne

No też mam
Miejsko & sielsko 19:36, 27 kwi 2015

Do góry
Cudne te tulipany Moi rekordziści w zeszłym roku cieszyli kwiatami calutki miesiąc - może jeszcze się doczekasz duetu z rh
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:34, 27 kwi 2015

Do góry
Odłożona łopata w tle świadczy, że jednak nie tylko na leżaku wypoczywałaś
Jest cudnie...

Zastanawia mnie jak sobie radzicie z kwiatostanami turzyc - rwiecie źdźbło po ździebełku jak ja czy macie jakiś inny sposób?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:26, 27 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Idealnie trafiłam, znaczy się w idealnym momencie. Zobaczyłam sobie Twoje hakone w buksikach...dopiero się ciężko zastanawiałam, czy hakone da radę w słońcu. Mała Mi mówi, że da radę, u niej tak rośnie. U Ciebie ma słoneczko?

Najpierw chciałam All Gold, ale ta na pewno nie da rady

Moje szafirki nie takie stojące i nie takie intensywne w barwie...

W jednym jak i w drugim miejscu miały cień - słońce może operowało nad nimi 3-4 godziny dziennie?

A może kłosownica byłaby dobra? Akurat u Gosi rosną
W słońcu bardzo dobrze rosną u mnie turzyce Ale hakone... to hakone Spytaj Magdy70 co to za trawy miała, co całe forum się zachwycało jak to jej szybko hakone rośnie, a to była całkiem inna trawa Bo ja... nie pamiętam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:22, 27 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Sebcio- śliczne morze szafirków i tyś mega mądry i pracowity chłopak, i bardzo cie lubię.

ps. ale jednak wolę naturalne kolory bardziej od tych podkręconych -mam nadzieję że mnie jeszcze bedziesz kochał

Takie komplementy mi prawisz, to jak Cię nie kochać?
Zdjęcia jak się mi udadzą to wstawiam nawet bez obróbki, ale czasem po prostu podkręcam kolory do naturalnych, bo aparat potrafi je przekłamać... Za to jak mam gdzieś wstawić swoje zdjęcie to fotoszopuję się kilka minut Wy - piękni, zgarabni i powabni, nie macie tych problemów
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:56, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Widze, że było spotkanie, więc macham do wszystkich ogrodniczek

Rewolucja bardzo udana, widok z tarasu wprost wymarzony

Z powiewem ciepła, wywiało ogrodniczki na spotkanie my również machamy

Rewolucja w trakcie jeśli masz jakieś sugestie to teraz póki jeszcze w tym sezonie mam ochotę na przesadzanie ) bo potem już siądę na tym tarasie i nie zejdę )))

Serdecznie pozdrawiam )
Ogród z łezką II 18:22, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

No jak w Wersalu

Kwitnące rh zaskakujące Pięknie tam jest Ale u Ciebie i tak ładniej

Sebuś, teraz to poleciałeś po bandzie Taki żywopłocik buksikowy...pomarzyć. Moje jesienne zdechloki wprawdzie bardzo powoleńku dochodzą do siebie...żeby focha nie strzeliły

Ale dziękuję, jesteś bardzo miły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:13, 27 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)

ha, ha

Ty się śmiejesz, zobaczymy co Marta na to
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:12, 27 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ogród Mały, ale Pojemny już jest zarezerwowany na forum.
Tak, czy owak ciesz się z tego, co masz, nie zamartwiaj się tym, czego mieć nie możesz

Ten ogród rewolucyjnym jest i nazwy nie zmieniam
Ogród zmyślony 18:10, 27 kwi 2015

Do góry
Dziś zachwycałem się Twoim ogrodem w książce Danusi, a tu takie wieści... Ale wiem, że będzie tylko piękniej Trzymam kciuki za tępienie robactwa i prace w ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:09, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Skoro o nich mowa to pamiętam o Tobie, ale jesienią nie utworzyły się mi nasiona... Kwiaty nie zasychały, a gniły. Zresztą pierwszy raz mi one zachorowały i wywaliłem część... Dziwny to był rok... Liczę na to, że się same wysiały
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:05, 27 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ha na razie nie widzę, staram się w tych miejscach gdzie rosły nie pielić by się nie rozpędzić za nadto pełnych nie widziałam w ogóle więc też jestem ciekawa. Pokaż te siewki

Skoro o nich mowa to pamiętam o Tobie, ale jesienią nie utworzyły się mi nasiona... Kwiaty nie zasychały, a gniły. Zresztą pierwszy raz mi one zachorowały i wywaliłem część... Dziwny to był rok... Liczę na to, że się same wysiały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies