Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

malkul 18:16, 27 kwi 2015

Sebcio- śliczne morze szafirków i tyś mega mądry i pracowity chłopak, i bardzo cie lubię.

ps. ale jednak wolę naturalne kolory bardziej od tych podkręconych -mam nadzieję że mnie jeszcze bedziesz kochał
Kindzia 18:50, 27 kwi 2015

Idealnie trafiłam, znaczy się w idealnym momencie. Zobaczyłam sobie Twoje hakone w buksikach...dopiero się ciężko zastanawiałam, czy hakone da radę w słońcu. Mała Mi mówi, że da radę, u niej tak rośnie. U Ciebie ma słoneczko?

Najpierw chciałam All Gold, ale ta na pewno nie da rady

Moje szafirki nie takie stojące i nie takie intensywne w barwie...
Sebek 19:22, 27 kwi 2015

malkul napisał(a)
Sebcio- śliczne morze szafirków i tyś mega mądry i pracowity chłopak, i bardzo cie lubię.

ps. ale jednak wolę naturalne kolory bardziej od tych podkręconych -mam nadzieję że mnie jeszcze bedziesz kochał

Takie komplementy mi prawisz, to jak Cię nie kochać?
Zdjęcia jak się mi udadzą to wstawiam nawet bez obróbki, ale czasem po prostu podkręcam kolory do naturalnych, bo aparat potrafi je przekłamać... Za to jak mam gdzieś wstawić swoje zdjęcie to fotoszopuję się kilka minut Wy - piękni, zgarabni i powabni, nie macie tych problemów
Sebek 19:26, 27 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Idealnie trafiłam, znaczy się w idealnym momencie. Zobaczyłam sobie Twoje hakone w buksikach...dopiero się ciężko zastanawiałam, czy hakone da radę w słońcu. Mała Mi mówi, że da radę, u niej tak rośnie. U Ciebie ma słoneczko?

Najpierw chciałam All Gold, ale ta na pewno nie da rady

Moje szafirki nie takie stojące i nie takie intensywne w barwie...

W jednym jak i w drugim miejscu miały cień - słońce może operowało nad nimi 3-4 godziny dziennie?

A może kłosownica byłaby dobra? Akurat u Gosi rosną
W słońcu bardzo dobrze rosną u mnie turzyce Ale hakone... to hakone Spytaj Magdy70 co to za trawy miała, co całe forum się zachwycało jak to jej szybko hakone rośnie, a to była całkiem inna trawa Bo ja... nie pamiętam
Edyta10 19:54, 27 kwi 2015

Seba piękna wiosna i widać moc szafirków
Dorotka 20:15, 27 kwi 2015

Sebek a wiesz coś na temat wierzby mandżurskiej??? Czy warta posadzenia?? Czy ktoś ją tu ma?? Pytam bo baaardzo mi się spodobałą.
KasiaWB 20:20, 27 kwi 2015

Ciekawa sprawa z tymi tulipanami hmmm........
Szafirki jednak nie zawiodły
czekam na Twoje proste rabaty przy schodach
Sebek 21:08, 27 kwi 2015

Dorotka napisał(a)
Sebek a wiesz coś na temat wierzby mandżurskiej??? Czy warta posadzenia?? Czy ktoś ją tu ma?? Pytam bo baaardzo mi się spodobałą.

Wiem, że fajnie wygląda w wazonie - nawet na Wielkanoc sobie ją sprawiłem Kilka sadzonek za to dałem do wody i puściły liście - posadzę je w części gospodarczej Wierzbę miała Alinka (Ogród w stóp klasztoru) - wycięła... Ania (Ogród Małej Mi) też ją ma Ona potem rośnie w wielkie drzewo, ale zaryzykuję, bo w tamtej części mogę
Sebek 21:09, 27 kwi 2015

Edyta10 napisał(a)
Seba piękna wiosna i widać moc szafirków

Szafirków z roku na rok jest coraz więcej Ale i tak mus dosadzić
malkul 21:09, 27 kwi 2015

Sebek napisał(a)

W jednym jak i w drugim miejscu miały cień - słońce może operowało nad nimi 3-4 godziny dziennie?

A może kłosownica byłaby dobra? Akurat u Gosi rosną
W słońcu bardzo dobrze rosną u mnie turzyce Ale hakone... to hakone Spytaj Magdy70 co to za trawy miała, co całe forum się zachwycało jak to jej szybko hakone rośnie, a to była całkiem inna trawa Bo ja... nie pamiętam

może to była sesleria