Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Żurawka - Heuchera 14:20, 26 sty 2017

Do góry
Żurawki wysiewałam we wrześniu i dużo wzeszło, ale niestety przeżyła tylko ta jedna. Nie znalazłam sposobu na ich podlewanie Taki najzwyklejszy spryskiwacz z ogrodniczego "wyrywał" młode siewki z korzeniami... Ale i tak się cieszę, bo nie wierzyłam, że uda mi się wyhodować chociaż jedną
Luki - pokażesz swoje żurawki?
Żurawka - Heuchera 13:31, 26 sty 2017

Do góry
Też mam kilkanaście żurawek z własnego siewu, mogą powtórzyć cechy, ale zdarza się to bardzo rzadko, nie mniej zawsze takie własne żurawki cieszą
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:51, 26 sty 2017

Do góry
Irenko jest jak jest i dobrze mi z tym, na moje prawdziwe marzenia jeszcze mam czas

Asia co fakt to fakt 320m^2 to 1/3 mojej działki, a Twojej to chyba z 1/10

Marzenko ja absolutnie nie narzekam na zimę, wręcz przeciwnie wolę by była taka jak jest co najmniej do końca lutego, później za jednym razem z odwilżą mogłaby przyjść wiosną w pierwszej połowie marca.
Zima, akurat w tym roku jest mi bardzo na rękę... chociaż jutro czeka mnie ponadprogramowe wrzucanie węgla do pywnicy, jeden minus tej zimy

Aniu widzisz była ode mnie zaledwie rzut beretem, 15 km i u mnie
Ogródek Iwony II 10:43, 26 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Praire Fire traktować jako jednoroczną? Uuuuuu niedobrze. Mam ją w donicach, a w sezonie chciałam dokupić na rabaty. Czy ktoś ma z nią inne doświadczenia tzn.czy przetrwa zimę?

Niestety musisz sobie dać z nią spokój, nie przetrwała u mnie sadzona dwa razy i to jeszcze były lekkie zimy. Do donic idealna, albo jednoroczne wypełnienie rabaty.
Anulajda w raju 20:03, 24 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
W domu musisz mieć jak w perfumerii

No właśnie nie bardzo, zapach jest bardzo delikatny aż sama się dziwie.
Moja bajka 17:17, 24 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Oj marzy mi się akwarium, ale morskie i duże z koralami twardymi, miękkimi i barwnymi rybkami. Na szczęście moje wymagania są tak duże, że mnie na to długo stać nie będzie to i roboty dodatkowej nie przybędzie

JA też zakochałam się w morskim akwarium KAsi. Ale jak dla mnie opieka nad nim jest zbyt skomplikowana i jak słusznie zauważyłeś - dużo droższe od zwykłego.
Anulajda w raju 10:45, 24 sty 2017

Do góry
W domu musisz mieć jak w perfumerii
Moja bajka 08:46, 24 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Oj marzy mi się akwarium, ale morskie i duże z koralami twardymi, miękkimi i barwnymi rybkami. Na szczęście moje wymagania są tak duże, że mnie na to długo stać nie będzie to i roboty dodatkowej nie przybędzie

Łukasz Kasia druga ma takie właśnie

Kasia pierwsza kurcze nawet po nazwisku nie można was rozróżnić Serio myślisz, że ręki do niego nie przyłożysz?
Moja bajka 23:26, 23 sty 2017

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:56, 23 sty 2017

Do góry
Zima i mrozy trwają, jedyne co obecnie podwórkowo wyczyniam to spacery do lasu.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:51, 23 sty 2017

Do góry
Gosiu ja też przesadzałem kilkadziesiąt do siostry wraz z czosnkami Purple Sensation liczę, że zgrają się w terminie. Liczę też, że jarzmianki, które świetnie mi się ukorzeniły w doniczkach przetrwają zimę bo mam co do nich plany.

Aniu oj takich rzeczy pamiętać nie lubię bo przykrywanie roślin w kwietniu i maju to moja najbardziej znienawidzona czynność ogrodowa i przy okazji przypomniałaś mi, że miałem zimą zamówić 100 metrową rolkę agrowłókniny, cały ogród będę okrywał, niech sobie sąsiedzi myślą co chcą.

Iwonko o drzewo nie ma się co martwić szybko zmieniłem te chęci w niechęć. Teraz kombinuje powoli jakie drzewa posadzić w reszcie ogrodu, a będzie tego od 4-7 egzemplarzy. Obiady to zazwyczaj jak już coś ja serwuję
Jeszcze jakieś letnie zdjęcia będę dodawał, masz jakieś specjalne zamówienie poszukam.
Poza tym nie wiem co doceniać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:48, 23 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Biedne dzieci bez trampoliny będą
Księgowy fakt, bardzo dobry film.

co ty przez ostatnie dwa lata były może w sumie z 10 razy an niej. a tak to tylko się ją przeciąga z miejsca na miejsce podczas koszenia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:47, 23 sty 2017

Do góry
Biedne dzieci bez trampoliny będą
Księgowy fakt, bardzo dobry film.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:16, 22 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)

Aniu to teraz mnie zastrzeliłaś... nie pamiętam cylindrów oj coraz gorzej z moją pamięcią, Może jakaś wskazóweczka Dziękuję za życzenia, wszyscy sobie życzmy wszystkiego zielonego w nowym sezonie

A nie pamiętasz jak przykrywałeś wiosną roślinki takimi dużymi donicami dla ochrony przed przymrozkami?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:05, 21 sty 2017

Do góry
Bożenko Danusia czasami usuwa zdublowane posty jak na nie trafi, ale ilość stron w adresie strony pozostaje bez zmian i dlatego takie 'błędne strony' wyskakują, a że wątek długi to już dużo dubli musiało się trafić
Ogródek Iwony II 21:00, 21 sty 2017

Do góry
Na widok róż słabo mi się zrobiło, ale krowa od razu humor poprawiła
Jakoś patrząc na czarne pędy róż moje zamiłowanie do nich spadło na razie do zera, będą walczyć o moje uznanie wiosną
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:14, 21 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Mimo wszystkich minusów to piękną mamy w tym roku zimę Małgosiu, nawet odśnieżanie jakoś przyjemniejsze jest Pozdrawiam

Polemizowałabym z tą przyjemnościa...ale ja mam swoje osobioste powody żeby tego nie lubic robić...
Poza tym masz racje i sniegowe poduchy i szadż a czesto do tego słoneczna pogoda w tym roku powodują że taka zima jest bardziej znosna do wytrzymania, juz niedługo...mam nadzieje
Pozdrawiam Luki!
Ogródkowe perypetie:) 08:25, 21 sty 2017

Do góry
abiko napisał(a)

Kasia.. zastanawiam się nad rozwiązaniem takim, że tutaj jak masz ten buk ( do przesadzenia nie wiem jeszcze gdzie)po prawej, zrobić właśnie taki pokoik. I tu nie wiem, czy sadzić coś zielonego, czy jakąś ścianę gabionową, bo mam je w ogrodzie. Wstawiłabym wtedy tam ławkę, tak aby patrzeć właśnie na wprost pęcherznic i tego placyku żwirowego, bo tam zamiast ciurkadła jednak dam chyba palenisko. Wtedy miałabym sąsiadów za plecami, tylko plecy muszą być z czegoś wysokiego zielonego chyba. Na trawniku jest już grujecznik, chcę go podsadzić liliowcami - Luki mi obiecał

Agus sciany gabionowej bym nie robila, bo moim zdaniem za bardzo przytloczy ogrod. Ten niski murek co masz jest ok, bo jest niwewysoki wlasnie. Ale takie wysokie sciany gabionowe jakos zupelnie mi do Twojego ogrodu nie pasuja. Ogrod jest delikatny, pelen róż, a taka ściana moim zdaniem bylaby zbyt ciezka do niego.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 20 sty 2017

Do góry
Kamila sezon dopiero otworzę
Luki koniecznie planuj poletko ciemiernikowe w bukszpanach. Uwielbiam taki widok wczesną wiosną
Alinak - lubimy ten natłok myśli ogrodowych
Anima - o to fajnie, hartujecie sie !
Oliwka ale juz kilkanascie kilometrów od centrum na pewno nie ma smogu. Polecam albo góry, albo las w weekend
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:37, 20 sty 2017

Do góry
No przez Twoje ciemierniki wpadłem na pomysł gdzie u siebie posadzę w większej ilości Accuwweather mnie to się nie podoba bo jeszcze z miesiąc zimy mi wróży a śniegu tyle, że chyba z 3 tygodnie będzie znikał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies