Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:22, 31 sie 2019

Do góry
wstawię jakąś porcję zdjęć, bo mam tyły..

Moja babkolistna ma spore kwiaty:

Wśród brzóz i dębów 22:54, 31 sie 2019

Do góry
Gosiu, faktycznie, południowa skarpa porasta wolniej niż północna, dają tam radę tylko prawdziwi twardziele. Chyba dosadzę tam kosodrzewin, susza jakoś im nie przeszkadza. Wytrzymują też płożące jałowce, mam też ochotę wypróbować tam irgę.

Izabelko, dzięki, myślę, naprawdę fajnie będzie wyglądać ten mój jar gdy pojawi się nad nim mostek, taki z prawdziwego zdarzenia. Może kiedyś się doczekam.

Za drzwiami do ogrodu... 22:39, 31 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Myślę,że pytasz o czerwone begonie,które mam posadzone przy brzegu wzdłuż rabaty.Kupuję wiosną takie malutkie sadzoneczki po 1-2 zł, one dają kolor ciągle,aż do zimy Miejscami przeplatają się z innymi roślinami(tu z irgą)udając ich kwiaty

Już w kilku ogrodach widzę te begonie i faktycznie pięknie ożywiają ogród.
Za drzwiami do ogrodu... 22:34, 31 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Tak to ta różyczka,ona ma takie zmienne to ubarwienie kwiatów w różnych fazach rozkwitu(jeden bukiecik ma różne kwiatuszki),porach rozkwitu ,czyli zależnie od pogody(nasłonecznienia) i w różnym świetle na fotkach też różnie wychodzi

Czytałam gdzieś, że ona wielka rośnie. A jak jest u Ciebie?
Blaski i cienie nowego życia 22:32, 31 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Cieszę się że miejscami u mnie coś ładnie wygląda. Do całokształtu dużo brakuje i nadzieji też. Bo mnie pokręciło i ciężkie prace już nie dla mnie.

Ujecie piękne ale informacja o kręgosłupie nieciekawa. Kuruj się bo wiem jak ciężko gdy cie uziemi...
Skąpana w słońcu 22:26, 31 sie 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ewa, a ta biała jeżówka w głębi zdjęcia (nie pomponiasta ) to Virgin czy jakaś inna?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:24, 31 sie 2019

Do góry
Wytyczone, obsiane, podlane....jak nie narobi znowu dziadostwa to obstawiam, że za jakieś dwa trzy tygodnie druga strona do roboty będzie

tu gdzie to jasne bedzie łąka, a przy samej donicy po długości dalie te co teraz w niej posadzone na tymczasie były

druga łąka będzie tak ja te nabite paliki

to już błogi widok, a jeszcze jak się zazieleni.....teraz jeszcze tylko codziennie ze dwie godzinki podlewania

a na wiosnę trzeba będzie przy liliowcach odgrzebać obrzeża z cegły spod mułu....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:18, 31 sie 2019

Do góry
mniej więcej co 20 cm posadziłam, weszło mi 41 sztuk.....zostało pewnie ze sto do wyrwania jeszcze....

siała baba mak....

widok z mostka

od razu mi lepiej
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:17, 31 sie 2019

Do góry

Witam serdecznie, mam problem z aranżacją swojego przedogródka. Jest on od strony południowej, a ziemia piaszczysta. Nie mam na niego pomysłu. Im więcej przeglądam internet, aby czymś się zainspirować, tym większy mam mętlik i nie mogę się na nic konkretnego zdecydować. Od strony płotu chciałabym, aby rosło tam coś większego, tzn. do 1-1,5m wysokości (na pewno nie tuje). Bardzo też bym chciała, żeby był atrakcyjny przez cały rok, bo to przecież wizytówka reszty ogrodu. Bardzo proszę o pomoc w aranżacji tego kawałka ziemi. Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:14, 31 sie 2019

Do góry
piaskowanie

wytyczanie dokąd siać

szykowanie pod sadzenie hibiskusów
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:10, 31 sie 2019

Do góry
Najpierw gryzienie potem piaskowanie, znowu gryzienie, równanie sianie podlewanie, na wałowanie brakło nam sił...

tu już lepiej

to teraz tu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies