Och Iwonko, cieszę się ,że do mnie zajrzałeś
Dziś był piękny dzień.Ostatni dzień lata.Szkoda,że sezon nam się kończy.
Zaglądaj częściej.I wciąż czekam na twój watek
Zakątek jeszcze nie przypomina mojego zamysły ale mam nadzieję ze na wiosnę a najpózniej latem będzie już biały .
Najbardziej jestem dumna z hortensji ( bo sama je rozmnożyłam , )
W planie wygląda następująco :
obrzeże z fuksji ,
kolejne obrzeże z białej naparstnicy ,
pózniej oczywiście hortensje
i zakończone obrzeże dąbrówką ,
( ponieważ nie mogłam się zdecydować posadziłam z jednej strony jasną a z drugiej po długości bordową )
Roślinki są mikroskopijne ale mam nadzieje ze urosną jak zostaną dokarmione
Ewelino,moj buczek niestety ucierpial od upalow i ma bardzo malo listkow. mam nadzieje, ze da rade i bedzie mnie cieszyc w ürzeszlym rkou. Ma zawiazki listkow wiec nadzieja jest. Sadzilam go w zeszlym roku wiec nie jest duzy. Jutro mi zrobie fotke i wstawie i poszukam jakis z lata kiedy wagladal lepiej.
Wreszcie posadziłam drugiego klona ściętolistnego. Przy okazji przesadziłam i przerzedziłam kosaćce syberyjskie (nadwyżki produkcyjne przerzucam przez płot - do Mamy ). Trochę opieliłam obrzeża rabat. Ścięłam to i owo, dopełniając komorę kompostownika, i zlałam wszystko gnojówką. Trochę poryłam przy płocie, usuwając resztki żywopłotowe . Zrobiłam trochę porządków w przechowalniku. Zrobiłam trochę miejsca na przyszłą rabatę z dereniem kousa. Porobiłam trochę zdjęć. Wszystkiego po trochu... Posiedziałam i - wzorem szacownych Koleżanek - poomiatałam wzrokiem... to tu... to tam... Miłe zajęcie, nie powiem
Tutaj mam piękny obrazek poglądowy na temat: czy ten winobluszcz pięciolistkowy naprawdę jest taki ekspansywny ?!?
To jest robinia akacjowa, wysoka na jakieś 10-12m...