Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:47, 13 kwi 2015

Do góry
Sebek dziękuję za pomoc.
Już wszystko wiem
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:57, 12 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Stokrotki spokojnie powinny wytrzymać - u mnie właśnie w tym okresie przechodziły okres swojej świetności Także trzymamy kciuki

I choć wiem, że wymyślisz coś świetnego po stokrotkach to ciekawi mnie jakby wyglądały te donice z Hakonechloa All Gold? Albo inną żółtą trawą - na pewno bosko

Moje donice dziś wypełniłem roślinami i jedyne co mi pasuje to biały storczyk utopiony w graficie... W czarnej osłonce jakoś dziwnie wyglądał... Będę szukać odpowiednich roślin, które ze mną wytrzymają

Pocieszyłeś mnie , że stokroty wytrzymają ... oby ...

Hakonechloa All Gold nie wytrzyma na pełnym słońcu , ale inna odmiana będzie chyba dobrym pomysłem o ile jakaś da radę

Białe storczyki w szarościach widziałam u Zeci ... piękne zestawienie !!!

Moje czarności donicowe złagodnieją jak postawię we właściwe miejsce , oby Macham już na to ręką
Miejsko & sielsko 21:42, 12 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Sebuś, to Ty Sebuś masz czas ganiać po centrach handlowych?
Oczywiście, że widziałam. Nawet jutro muszę tam poganiać…

Ano To mój osiedlowy, więc wpadaj na kawę I nawet mam muffiny Mama spakowała...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:41, 12 kwi 2015

Do góry
Przypiąłem sobie donice - przepięknie je obsadziłaś A ja nie mam pomysłu co włożyć do moich nowych we wnętrzu... W sensie pomysł był, ale jakoś mi nie leży... Muszę się z tym przespać i poszukać inspiracji
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:36, 12 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Marguś , donice czarne zastąpią popękane szare ... Przyjechały w ramach reklamacji ... W nowych już świecą stokrotki ... Jak wytrzymają do 17 maja to będę zadowolona ale myślę , że się nie uda i będzie wymiana na trawki

Stokrotki spokojnie powinny wytrzymać - u mnie właśnie w tym okresie przechodziły okres swojej świetności Także trzymamy kciuki

I choć wiem, że wymyślisz coś świetnego po stokrotkach to ciekawi mnie jakby wyglądały te donice z Hakonechloa All Gold? Albo inną żółtą trawą - na pewno bosko

Moje donice dziś wypełniłem roślinami i jedyne co mi pasuje to biały storczyk utopiony w graficie... W czarnej osłonce jakoś dziwnie wyglądał... Będę szukać odpowiednich roślin, które ze mną wytrzymają
Miejsko & sielsko 21:15, 12 kwi 2015

Do góry
Pięknie jest Ale to wiesz... Nie było mnie niemal dwa tygodnie w Katowicach, a zrobiło się tak pięknie zielono, że nawet ogrodu nie potrzebuję Dzisiaj nacieszyłem oczy żywopłotami z forsycji orzy SCC - widziałaś? żółciutko że aż oczy bolą
Ogród niby nowoczesny ale... 21:11, 12 kwi 2015

Do góry
Płot wyszedł bombowo! Kwiecień chyba zostanie miesiącem powstawania pięknych ogrodzeń - Ty, Jazzy i na pewno jeszcze ktoś się znajdzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:05, 12 kwi 2015

Do góry
Dziewczyny - fotki nożyc znajdziecie tu i tu

Marta - proste to może i one są, ale do ideału daleko

Motylku - w tym roku ściąłem turzyce Ica Dance. To dało mi możliwość swobodnego rozłożenia materiału z dwóch stron Jak były w pełni rozwoju to cięcie było utrudnione... Teraz je ciut oddalę od bukszpanu, by po pierwsze go nie cieniowały, a po drugie by cięcie żywopłotów było łatwiejsze

Marta - fotki cykane "bez serca" Jakoś ostatnio nie mam weny do robienia dobrych zdjęć - muszę chyba kurs fotografii na YT obejrzeć
Ogródek Iwony 20:38, 12 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Coś czuję, że stipa będzie wędrować - na razie lawendy są małe, więc stipę daj za nimi Potem lawenda będzie miała spokojnie z 60 cm wysokości podczas kwitnienia to będziesz ją musiała przesadzić do przodu

Perovskia i werbena może rosnąć zygzakiem Jednak perovskie dałbym z przodu Miskanty koniecznie jako plecy

Sebku, dziękuję. Bardzo fajny pomysł z takim przenikaniem werbeny i perovskiej. Na dodatek dowiedziałam się, że są różne odmiany. Ja mam chyba niską i perovska nie lubi przesadzania. Więc nie wiem, czy moja niska ruszy po przesadzeniu. Ale chyba dokupię w szkółce tą większa. Widziałam ostatnio ładne sadzonki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:59, 12 kwi 2015

Do góry
Sebek, zajrzyj z pomocą do mnie..potrzebne szczegółowe instrukcje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:55, 12 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja tyż kcę takie nożyce Trąbcie jak znajdziecie

Są takie w OB, widziałam dzisiaj obu znanych firm, ale nie ma informacji, że do cięcia bukszpanów, jest podane, że do cięcia żywopłotów.

Sebek, pokaż na focie te swoje cudowne nożyce!
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:22, 12 kwi 2015

Do góry
Sebek, jeśli tu zajrzysz poradź proszę, jak ciąć ten cis, aby był ładny. Chciałabym konkretnej rady, najlepiej na rysunku (które gałązeczki ciąć).
Może ktoś ma też dobre sposoby cięcia - zapraszam i proszę o wskazówki.

A oto moje dwa cisy

Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:42, 12 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Sebek nawet jesli sie nie przyzna, to sie trzymamy tej wersji. Bo jak tydzien po sniegu mozna miec tak piekny trawnik? No jak?
Gdzie litość, gdzie miłosierdzie ja sie zapytowuję?!

Trawnik nowy nie jest ale mama zawsze opowiadała że jak Gierek miał przyjechać to trawę malowali coby bardziej zielona była. Spray nie jest drogi
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:31, 12 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Gosia, ale drzew u Ciebie przybyło Będzie pięknie A trawnik to cudo! Przyznaj się, położyłaś nowy ?

Sebek przecież floty robisz i wiesz że na nich wszystko lepiej wygląda Trawnik z góry taki sobie, tylko z perspektywy taki piękny
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:29, 12 kwi 2015

Do góry
Lał! Boskie te donice!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:27, 12 kwi 2015

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Dzięki Sebi za szybka informację w sprawie narzędzia tnącego do bukszpanów.
Będzie kolejny wydatek inspirowany przez Forumowiczów.
Narzędzie do regulacji trawnika już działa, teraz szukam nożyc, które same tną

Jak znajdziesz takie to daj znać Tez by mi się przydały
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 10:09, 12 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
To i ja się zapisuje, muszę sobie bilet do Modlina zabookować

Mam nadzieję, że i mi uda się dotrzeć tym środkiem transportu
Ogród cioci czyli ciociogród :) 09:39, 12 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Gosia, ale drzew u Ciebie przybyło Będzie pięknie A trawnik to cudo! Przyznaj się, położyłaś nowy ?

Sebek nawet jesli sie nie przyzna, to sie trzymamy tej wersji. Bo jak tydzien po sniegu mozna miec tak piekny trawnik? No jak?
Gdzie litość, gdzie miłosierdzie ja sie zapytowuję?!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:40, 12 kwi 2015

Do góry
Ogród na piasku i z wielkim murem 00:30, 12 kwi 2015

Do góry
Witaj, bardzo nieciekawie z tym murem Wg mnie najlepiej zainwestować w duże rośliny tam gdzie widzisz mur z okien- zwłaszcza, że posiadasz ogród zimowy... W miejscu, gdzie muru nie mijasz za każdym razem niech rosną nawet te zabiedzone tuje - trochę troski i będą piękne

Serby są świetnym pomysłem, choiny kanadyjskie na pewno będziesz musiała formować, bo one są jednak bardziej ażurowe...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies