Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:24, 13 kwi 2016

Do góry
zastanawia mnie czy te róże, które teraz sadziłam z gołym korzeniem zakwitną w tym roku czy bez szans?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:51, 13 kwi 2016

Do góry
oby się zadomowiły
a z innej beczki znajoma mi mówi że w przyszłym tygodniu mogą byc opady śniegu i przygruntowe przymrozki...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:29, 13 kwi 2016

Do góry
przyjechały Buk trikolor i wiśnia kanzan

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:15, 13 kwi 2016

Do góry
kosolka -trzeba będzie w tym roku okrywać mimo wszystko.
Tylko żeby znowu z przegrzania nie padły
Moje stipy wszystkie nieżywe.
Miskanty mają jakieś zielone oznaki,chyba że to perz wrósł

ana_art - jak pąki są ,to chociaż tyle dobrze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:40, 13 kwi 2016

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

ANA, według Twoich obserwacji, które trawy są najbardziej ... powiedzmy "wdzięczne", które są bardzo ekspansywne? Ogólnie - które polecasz?
Wybacz, ale jestem początkująca i zielona a u Ciebie widzę jest sporo tego

Runianka utkana krokusami - mega widok Tym bardziej, że stożki przyciągają uwagę
nie wiem co masz na myśli mówiąc wdzięczne jakich traw potrzebujesz, wysokie, niskie, ekspansywne?
nie mam problemu z miskantami Gracilimus, Morning Light, Variegatus, Rozplenicami, Hakonechloa, Sesleria, Bowles Golden, Ewergold, Red Baronem - ten rozchodzi się na boki, Ice Dance- też idzie bokami. Miałam jeszcze miskanty zebrinus i giraffe, ale pożegnałąm się z nimi bo robiły mi 'bałągan' na rabacie, chociaz ogólnie je polecam
Frosted Curls co roku jakaś wypada i myślę czym ją zastąpić, rezygnuje też z Praire fire
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:18, 13 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
moje wiekowe miskanty jeszcze śpią z moich obserwacji wynika, że one u mnie zaczynają, tak jak tulipany, więc jeszcze mają czas. Za to hakone ruszyła.

ANA, według Twoich obserwacji, które trawy są najbardziej ... powiedzmy "wdzięczne", które są bardzo ekspansywne? Ogólnie - które polecasz?
Wybacz, ale jestem początkująca i zielona a u Ciebie widzę jest sporo tego

Runianka utkana krokusami - mega widok Tym bardziej, że stożki przyciągają uwagę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:33, 13 kwi 2016

Do góry
Kupiłam, będą po 18
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:43, 13 kwi 2016

Do góry
Reniu ma kilka pąków w tym co zostało więc liczę, że odbije ładnie, szkoda tylko bo był już bardzo duży i usuwałam takie pędy o średnicy ok 3cm
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:28, 13 kwi 2016

Do góry
Kindzia -jak tak dalej będzie to moja w pąkach zostanie. Na jutro zapowiadają u nas znowu burze, oby tylko gradem nie szurnęło .

ana_art - jesli miałaś Thomasa w nawet malutkim kopczyku,to powinien odbić.

Margo -Zgodnie z moim meteogramem,dzisiaj w Gdańsku ma padać

http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=1877
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 13 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja bardzo nieobiektywnie jestem za bukiem Tricolor, tylko cena i rozmiar powstrzymuje mnie przed przytarganiem go do domu. W CO u mnie jest piękny okaz wyprowadzony na 2,5 metrowym pniu z sporą koroną, ale 5 stóweczek sobie życzą i na dodatek takiego samochodu nie mam. Co nie zmienia faktu, że piękny
o buku myślałam już dużo wcześniej, ale ktoś mi odradził, a teraz wrócił jak bumerang
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:49, 13 kwi 2016

Do góry
Edit napisał(a)

Dzięki Anetko to mnie pocieszyłaś
Oglądałam zdjęcia swoich z zeszłego roku i 12 kwietnia były już kępki zielone a teraz nic nie ma. Zaniepokoiło mnie to poważnie
Pozdrawiam
w tamtym roku o tej porze miałam kwitnące tulipany, w tym na razie są jeszcze w pąkach. Wbrew pozorom że nie było zimy, długo pogoda była niesprzyjająca
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 13 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
moje wiekowe miskanty jeszcze śpią z moich obserwacji wynika, że one u mnie zaczynają, tak jak tulipany, więc jeszcze mają czas. Za to hakone ruszyła.

Dzięki Anetko to mnie pocieszyłaś
Oglądałam zdjęcia swoich z zeszłego roku i 12 kwietnia były już kępki zielone a teraz nic nie ma. Zaniepokoiło mnie to poważnie
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 13 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

U mnie identycznie

Które drzewo wybralaś?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:31, 13 kwi 2016

Do góry
Rench napisał(a)

monteverde - Hej Aniu Jak na taką niby łagodną zimę,miałam dużo podmarzniętych pędów, w tym 3 całkowicie ukatrupione.
Do tego wiele bylin straciłam.
Rośliny głupieją,długo jest ciepło,one sobie rosną w najlepsze,a później z nienacka ciach mrozem potraktowane giną.

dokładnie... u mnie w ten sposób padły moje róże na pniu i nie wiem jak odbije Graham Thomas
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:26, 13 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Więc może być taki jak już masz
chyba decyzje już podjęłam, jak przestanie lać to pojadę i kupię
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:24, 13 kwi 2016

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
Witam
Prze chwilą podziwiałam z zachwytem twój ogród pienny piękny Cudowne tulipany cudowne czosnki cudnie przycięte bukszpany po prostu jestem zachwycona Jeszcze wproszę się nie raz bo jest co podziwiać
Powiedz jak nazywają się te tulipany które maja takie okrągłe pełne główki
Chociaż wszystkie twoje tulipany as cudowne. Czoski tez mi się podobają
Musze sobie tez posadzić tylko nic nie wiem na ich temat
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Aniu nie wiem o które tulipany pytasz, ale jak okrągłe to pewnie któreś z pełnych. Czosnki są wdzięczne i nie ma z nimi problemów, zatem polecam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:22, 13 kwi 2016

Do góry
Edit napisał(a)
Witaj Anetko,
Chciałam zapytac o Twoje miskanty. Twoje są "wiekowo" podobne do moich. Zastanawiam się czy u Ciebie już ruszyły bo moje jeszcze nie dają znaku życia boję się, czy cosik się z nimi nie stało..hmmm
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:11, 13 kwi 2016

Do góry
Irenko masz buki tricolor, powiedz mi coś o nich. Mam na oku ładnego buka i dumam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 12 kwi 2016

Do góry
nie wiem gdzie to drzewo, ale zerknij na klon cynamonowy strzępiastokory, one są wielopniowe zazwyczaj...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:58, 12 kwi 2016

Do góry
Aniu też mam te tulipany Maja pod domem , kwitną co roku, nic się z nimi nie dzieje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies