Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 08:26, 13 kwi 2016

Kuba napisał(a)
Więc może być taki jak już masz
chyba decyzje już podjęłam, jak przestanie lać to pojadę i kupię
Luki 08:30, 13 kwi 2016

Ja bardzo nieobiektywnie jestem za bukiem Tricolor, tylko cena i rozmiar powstrzymuje mnie przed przytarganiem go do domu. W CO u mnie jest piękny okaz wyprowadzony na 2,5 metrowym pniu z sporą koroną, ale 5 stóweczek sobie życzą i na dodatek takiego samochodu nie mam. Co nie zmienia faktu, że piękny
UlaB 09:23, 13 kwi 2016

ana_art napisał(a)
moje wiekowe miskanty jeszcze śpią z moich obserwacji wynika, że one u mnie zaczynają, tak jak tulipany, więc jeszcze mają czas. Za to hakone ruszyła.

U mnie identycznie

Które drzewo wybralaś?
Edit 09:23, 13 kwi 2016

ana_art napisał(a)
moje wiekowe miskanty jeszcze śpią z moich obserwacji wynika, że one u mnie zaczynają, tak jak tulipany, więc jeszcze mają czas. Za to hakone ruszyła.

Dzięki Anetko to mnie pocieszyłaś
Oglądałam zdjęcia swoich z zeszłego roku i 12 kwietnia były już kępki zielone a teraz nic nie ma. Zaniepokoiło mnie to poważnie
Pozdrawiam
ana_art 10:49, 13 kwi 2016

Edit napisał(a)

Dzięki Anetko to mnie pocieszyłaś
Oglądałam zdjęcia swoich z zeszłego roku i 12 kwietnia były już kępki zielone a teraz nic nie ma. Zaniepokoiło mnie to poważnie
Pozdrawiam
w tamtym roku o tej porze miałam kwitnące tulipany, w tym na razie są jeszcze w pąkach. Wbrew pozorom że nie było zimy, długo pogoda była niesprzyjająca
ana_art 10:54, 13 kwi 2016

Luki napisał(a)
Ja bardzo nieobiektywnie jestem za bukiem Tricolor, tylko cena i rozmiar powstrzymuje mnie przed przytarganiem go do domu. W CO u mnie jest piękny okaz wyprowadzony na 2,5 metrowym pniu z sporą koroną, ale 5 stóweczek sobie życzą i na dodatek takiego samochodu nie mam. Co nie zmienia faktu, że piękny
o buku myślałam już dużo wcześniej, ale ktoś mi odradził, a teraz wrócił jak bumerang
UlaB 11:12, 13 kwi 2016

Ja Ci tez chcialam podpowiedzec buka - tez sie czaje ale nie moge sie zdecydowac ktory
ana_art 13:33, 13 kwi 2016

Kupiłam, będą po 18
ewelaa74 14:18, 13 kwi 2016

ana_art napisał(a)

ANA, według Twoich obserwacji, które trawy są najbardziej ... powiedzmy "wdzięczne", które są bardzo ekspansywne? Ogólnie - które polecasz?
Wybacz, ale jestem początkująca i zielona a u Ciebie widzę jest sporo tego

Runianka utkana krokusami - mega widok Tym bardziej, że stożki przyciągają uwagę
ana_art 14:40, 13 kwi 2016

ewelaa74 napisał(a)

ANA, według Twoich obserwacji, które trawy są najbardziej ... powiedzmy "wdzięczne", które są bardzo ekspansywne? Ogólnie - które polecasz?
Wybacz, ale jestem początkująca i zielona a u Ciebie widzę jest sporo tego

Runianka utkana krokusami - mega widok Tym bardziej, że stożki przyciągają uwagę
nie wiem co masz na myśli mówiąc wdzięczne jakich traw potrzebujesz, wysokie, niskie, ekspansywne?
nie mam problemu z miskantami Gracilimus, Morning Light, Variegatus, Rozplenicami, Hakonechloa, Sesleria, Bowles Golden, Ewergold, Red Baronem - ten rozchodzi się na boki, Ice Dance- też idzie bokami. Miałam jeszcze miskanty zebrinus i giraffe, ale pożegnałąm się z nimi bo robiły mi 'bałągan' na rabacie, chociaz ogólnie je polecam
Frosted Curls co roku jakaś wypada i myślę czym ją zastąpić, rezygnuje też z Praire fire