Ja bardzo nieobiektywnie jestem za bukiem Tricolor, tylko cena i rozmiar powstrzymuje mnie przed przytarganiem go do domu. W CO u mnie jest piękny okaz wyprowadzony na 2,5 metrowym pniu z sporą koroną, ale 5 stóweczek sobie życzą i na dodatek takiego samochodu nie mam. Co nie zmienia faktu, że piękny
Dzięki Anetko to mnie pocieszyłaś
Oglądałam zdjęcia swoich z zeszłego roku i 12 kwietnia były już kępki zielone a teraz nic nie ma. Zaniepokoiło mnie to poważnie
Pozdrawiam
w tamtym roku o tej porze miałam kwitnące tulipany, w tym na razie są jeszcze w pąkach. Wbrew pozorom że nie było zimy, długo pogoda była niesprzyjająca
ANA, według Twoich obserwacji, które trawy są najbardziej ... powiedzmy "wdzięczne", które są bardzo ekspansywne? Ogólnie - które polecasz?
Wybacz, ale jestem początkująca i zielona a u Ciebie widzę jest sporo tego
Runianka utkana krokusami - mega widok Tym bardziej, że stożki przyciągają uwagę
nie wiem co masz na myśli mówiąc wdzięczne jakich traw potrzebujesz, wysokie, niskie, ekspansywne?
nie mam problemu z miskantami Gracilimus, Morning Light, Variegatus, Rozplenicami, Hakonechloa, Sesleria, Bowles Golden, Ewergold, Red Baronem - ten rozchodzi się na boki, Ice Dance- też idzie bokami. Miałam jeszcze miskanty zebrinus i giraffe, ale pożegnałąm się z nimi bo robiły mi 'bałągan' na rabacie, chociaz ogólnie je polecam
Frosted Curls co roku jakaś wypada i myślę czym ją zastąpić, rezygnuje też z Praire fire