Aga Ty w żadne mi kompleksy nie wpadaj, ja uwielbiam Twój ogród, u Ciebie to zawsze coś na rabatach się dzieje... masz bardzo klimatyczny ogród chcesz to mogę w kopciuszka się zamienić, tylko kiedy? buziaczki
rozchodnikowa zaczyna wyglądać
widać, że ta pogoda odpowiada carexowi Gold Band... w tamtym roku od suszy zasychały mu końcówki...
Ale masz ładne tereny wokół. Płot bardzo w moim stylu, las naparstnic i te lekkie nierówności terenu Doradzać nie będę, bo ciężko bez znajomości całości. Mi się podoba tak jak jest. Szkoda, że się wstrzymujesz z założeniem wątku. Nie naciskam oczywiście, tylko sobie myślę, że juz teraz masz co pokazać. Będę cierpliwie czekać
Bardzo ładna ta szałwia. Pierwszy raz ja zobaczyłam u Ani-anpi.
I jak ją zobaczyłam na ryneczku to już wiedziałam,że ją kupie
Nie wiem gdzie można kupić jej nasionka.
Fajny pomysł aby ja wysiewać.
A ta niebieska roślinka to ostróżka .Taka wieloletnia.
Liliowce kwitną, rozkwitają i dużo w pakach jeszcze
Skoro Boscobel polecasz to ja zakupie jesienią dla teściowej
U mnie pięknie kwitnie Pashmina i Baronesse
Aaa, właśnie będę szukać roz do obsadzenia tarasu- ( może właśnie Boscobel) tak sobie wymyśliłam,że wyżej będzie w skrzyni chyba stipa ( chyba że są miskanty co nie mają ostrych liści) a na ziemi na dole róże i szałwia. Róże białe lub różowe. Bo nic u siebie nie pisałam, ale taras jest w przebudowie, będzie skracany i będzie skrzynia około 80 cm. Jak mąż zrobi to zdjęcie mogę Ci wysłać na telefon? Zerkniesz może,doradzisz?
Dziękuję Violu
Tą szałwię o która pytasz kupiłam w tym roku.Pani na ryneczku mówiła,że to jednoroczna.
Czyli nie zimuje.Szkoda, bo ładna.ale i tak mi się podoba.