ale modelka z tej jaszczurki.
Hosty, hortensje piękne
Fajnie mieć wnusia spedzac sobie czas z nim.
widać, ze jest zadowolony z pobytu u babci i w pięknym ogrodzie
Zajrzałam do Ciebie. Masz tam z przodu rozplenice, więc przydałoby się coś wyższego. Asia zaproponowała parzydło leśne i ok. Pod rozwagę podaję gilenię trójlistkową. Nie mam, ale mam zamiar mieć. Może jeszcze zawilce jesienne, kwiatostany wypuszczają dosyć wysoko, najczęściej są białe i różowe.
Bardzo łatwo ją rozmnożyć ,wystarczy urwać jeden jakikolwiek pęd i umieścić w innej doniczce przysypać jego część ziemią,ładnie się ukorzeni i rozrośnie
Masz Grażynko jakieś ogólniejsze zdjęcia ogrodu,żeby zobaczyć jak komponują się te nowe nasadzenia, bo przy tych zbliżeniach tylko na kilka roślin nie potrafię uzmysłowić sobie gdzie te zmiany następują.Ciekawa jestem jak to wygląda w całości.Jeżeli możesz oczywiście
W niedzielę zrobiliśmy krótki wypad do Torunia A najpierw park miejski zwany bydgoskim. Szkoda że stawy zaniedbane a kaskada nieczynna na pewno robiły by ogromne wrażenie.
Nieważne, że spóźnione. Bardzo Kasiu dziękuję. Internet już jest od dawna, ale wyjeżdżaliśmy. Fotki wstawiam teraz z końcówki lipca. Udało się przekonwertować po zabawach eMa z moim aparatem, ale straciły niestety na jakości.
Po południu spadł długo oczekiwany deszcz
Padał przez godzinę, a potem, co jakiś czas, kilka razy po 10 minut i trochę podlał rośliny
A przed wieczorem wyszło słońce i było takie niebo.
Niech jeszcze pada.