Co do pierwszego to ja bym nie ryzykowała, chyba że na skrawku eksperymentalnym.
Ale wyznaję prostą zasadę, jak masz rozwiązanie sprawdzone, po co komplikować i jeszcze tak dziwnie, płyn do ust? Trzeba by wdać się w analizę co on zawiera itd. To chyba dla żartu ktoś napisał.
Rosahumus nie działa tak jak zwykłe nawozy, on poprawia jakość, strukturę gleby. Można go stosować z nawozami.
Możesz, ale trzeba go dobrze rozpuścić polewając wodą z węża. Prysznic musi być na tyle silny, żeby granulki się rozpuściły. Możesz także zastosować Magiczną Siłę do trawnika - interwencyjny, rozpuszczając w nieco mniejszym stężeniu i polewając konewką z sitkiem, wtedy szybciej zadziała.
Czym mogłabym nawozić trawnik, który ma zaledwie 4 tygodnie? Nie rośnie , ma dopiero około 3-4cm i bardzo jasny kolor. Czy Hydrocompleks NPK 12-11-18 będzie odpowiedni i nie spali tak młodego trawnika? Czytałam, że Danusia go stosuje, ale nie wiem czy w moim przpadku też mogę go zastosować?
Przy zawijasach nie polecam kosiarki z napędem, ciężka i mało zwrotna, poza tym dużo komplikacji w manewrowaniu, odłączaniu napędu. Masz rację, zwykła spalinówka jest ok.
Jeśli to perz to zginie, on w trawniku nie ma szans, bo nie znosi koszenia. Po jakimś czasie go nie będzie. Z herbicydem nie próbuj nawet. Pędzelkiem? to już przesada kochana
No dobrze. Ale wracając do pytania czy te jaśniejsze miejsca rosną słabiej to jest za malo nawozu czy za dużo? Bo popalilo
Tego to ja nie wiem, ty powinienieś wiedzieć bo wiesz jak sypałeś. Ale na 80 % wg mnie to za mało tam jest nawozu niż za dużo. Jak myslisz? A jak nie wiesz to zrób badanie gleby w tych jaśniejszych miejscach, a druga próbka w ciemniejszych miejscach. Wtedy będziesz wiedział na pewno. Ja w każdym razie bez badania nie wiem na 100 % i nie zaryzykuję odpowiedzi.