Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:21, 22 kwi 2024

Do góry
mrokasia napisał(a)
Iza wykopała fotkę z 04.2020 to pokażę to samo miejsce aktualnie .

Piękny widok.
Co tam rośnie?
W kamiennym kręgu od początku 22:04, 22 kwi 2024

Do góry
GorAna napisał(a)
Wieczorem

GorAna napisał(a)

Aniu!! Jesteś niezaprzeczalnie Królową Tulipanów, i żeby tylko. Zachwyt to za mało, co tu zostawiam, nie wiadomo na co patrzeć takie cudeńka. Mistrzyni ogrodowa z Ciebie a zwiedzanie Twojego ogrodu, to jak uczta duchowa
Szarobiałego ogrodowe początki. 21:52, 22 kwi 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Podpórki masz super, a skąd je masz? Możesz podać źródło ewentualnie na priv?

Dziękuję
Znajomy znajomego mi je pospawał.
Piwoniowe zaczynają ładnie rdzewieć.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 21:49, 22 kwi 2024

Do góry
Angelika95 napisał(a)
Kotek jest trochę niezwykły, bo na trzech łapach. Znaleziony potrącony przez samochód, odratowany przez przyjaciółkę weterynarz, ktoś go musiał wziąć i tak jest z nami już 3 rok

Jest piękny
My czekamy aż się urodzą... może w czerwcu będziemy mieć swojego malutkiego
Dębowe zakątki 21:45, 22 kwi 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Mój Beni Maiko czaruje

Rzeczywiście czaruje, piękny jest.
Aniu, u mnie też niektóre hosty już olbrzymie, a inne dopiero wychodzą z ziemi.
W moim małym ogródeczku II 21:39, 22 kwi 2024

Do góry
Dorota321 napisał(a)

Dorotko, niezapominajki tworzą piękne kompozycje, śliczne obrazki.
A wypieki, jak zawsze wyglądają niezwykle apetycznie.
Własny Vengerberg 21:31, 22 kwi 2024

Do góry
Emuś polatał.

To była pierwsza koncepcja zagospodarowania działki. Szare to altanka, która kiedyś powstanie.
Ale na pewno nie ostatnia.

Oddał już trawnik w miejscu brązowej lini na trawniku. Trzeba osłonić taras od ulicy.

Takze muszę pogłówkować nad kształtem rabat, bo chce nawodnienie robić. Pod trawnik oczywiście. Im więcej teraz ugram tym będzie łatwiej.
Dla przypomnienia: Strony świata są odbite lustrzanie: półudnie do góry, zachód po prawej.
Ogród w malinówkach 21:30, 22 kwi 2024

Do góry
Edyta, nie zapomniałem o Tobie i jest zdjęcie ze środka tarasu. Moim kłopotem jest ten gospodarczy do liftingu, a nie widok na warzywnik.

Zaznaczyłem gdzie co jest, bo z tej odległości i po wgraniu foty nie będzie widać. Z tarasu widzę niewiele warzywnika, a foliak jest niewidoczny.

Ten żywopłot grabowy jest tuż za tymi paletami i leci w poprzek tego terenu.

Od mojego brata z tarasu widać więcej, bo pojawia się foliak i nawet kompostownik.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:19, 22 kwi 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)

Soczysta wiosenna zieleń, piękne widoczki. Miejmy nadzieję, że w końcu zrobi się cieplej.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 21:19, 22 kwi 2024

Do góry
Kotek jest trochę niezwykły, bo na trzech łapach. Znaleziony potrącony przez samochód, odratowany przez przyjaciółkę weterynarz, ktoś go musiał wziąć i tak jest z nami już 3 rok
Ogród w malinówkach 21:14, 22 kwi 2024

Do góry
Miałem nic nie robić, bo zimno. Ale przypadkiem poszedłem wygrabić sianko z "trawnika" na ulicy.

I tak jakoś dosypałem ziemi w zagłębienia i zdarłem starą darń i górkę w stronę sąsiada wjazdu. Żałuję, że nie zrobiłem tego od razu. Wizualnie była różnica i taki uskok, wręcz górka.

Na środku, między furtkami, fachowcy kopali pod kable i skrzynkę elektryczną, ale trawnik odnowili. Jednak po zimie wszystko siadło i była dziura. Stąd nasypałem ziemi. Jak miną przymrozki będzie dosiewka.

Ogólnie stan trawnika po zimie fatalny, dużo dziur i suchego. Dostał wodę i nawóz i zaczął się zielenić. A przez przymrozki nagle stracił kolor.

Ale jeszcze będę go ratował, w końcu uparty jestem
Ogródek Gosi 21:09, 22 kwi 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)
...
Zajęłam się więc porządkowaniem ubrań wiosenno-letnich, I po co mi to było? Mam zmarnowany wieczór. Okazało się, że duża część garderoby do wymiany. Przez zimę przybyło mi kilka kilogramów. Szkoda, że tutaj nie można wstawić odpowiedniej emotki.
Teraz dylemat uda się schudnąć, czy trzeba faktycznie wymienić garderobę?

Margo, Ty się nie przejmuj, sprawdź lepiej co pasuje

Spełnianie marzeń - ogród czas start 21:08, 22 kwi 2024

Do góry
Angelika95 napisał(a)

Czy tam na rogu domu siedzi Twoje kitku? Jeszcze jego zdjęcia by się przydały, bo to przecież też element ogrodu (nieważne, że ruchomy).
Dębowe zakątki 21:07, 22 kwi 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Trgo pigwowca mam dopiero 2 rok. To liczę się, ze z owocami może być jeszcze mało.
Ale kupiłam go dla jego wczesnych czerwonych , zarówkowych kwiatów

Epimedium jak przekwitnie to z liści też jest ozdobne

Moje epimedium chyba muszę przesadzić bo marnie wygląda. U innych oglądam zawsze ładne kępki.
Ogródek Gosi 21:00, 22 kwi 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

Uroczy niebiesko-żółty duecik. Gosiu, co to za roślina na drugim zdjęciu, gdzieś to już widziałam i nie mogę sobie przypomnieć.

Tulipany pięknie kwitną, zrobiło się chłodniej, wiec będziemy dłużej się nimi cieszyć. Przynajmniej tyle pożytku z tej zimnicy.
Ogródek Gosi 20:53, 22 kwi 2024

Do góry
Ogródek Gosi 20:53, 22 kwi 2024

Do góry
Ogródek Gosi 20:52, 22 kwi 2024

Do góry
Rumianka napisał(a)
Jak widać Gosiu, nie możesz robić żadnej przebieżki przez ogród, bo zaraz jakaś robota Cię wciąga...Jest zimno, daj na luz, jeszcze zdążysz się napracować i spocić... Serio Mowię Ci to ja...wójt.

Elisko, ten popiół musiałam, bo miałam 2 tygodnie na to, a nie zrobiłam. Jutro wraca mój m. po dwóch tygodniach nieobecności i nie dostał by sie do garażu od strony drewutni. Po drewno zresztą też nie. Całe przejście zawalone. Tam gdzie mam narzędzia, mam jeszcze zostawiony grill do pomalowania. Nie mogę sie dodać więc dalej, żeby zrobić porządki. Transakcja wiązana. Ja musiałam pozbyć sie popiołu, żeby m. dostał się do grilla, on musi teraz pomalować grill i wynieść już na zewnątrz, żebym mogła dalej działać.
Ale powiem Ci, że denerwuje mnie ten rok. Praca w ogrodzie jest taka szarpana. Wszystko idzie jak po grudzie. Wszystko z doskoku. Liczę na to, że od piątku zacznie się normalna robota.

mrokasia napisał(a)

A co to za ładne żółte drzewko???

Kasiu, to jest klon siewka. Mam go już kilka lat. Chyba 2 lata temu zlękłam się, bo zaczęła umierać połowa tego klona. Obcięłam i jak na razie odpukać jest ok. Podejrzewam, że ta gałąź była narażona na słońce podczas mrozu i dlatego oberwała.
Gdyby nie to drzewko byłoby 2 razy takie

Dzisiaj ma być u nas najzimniejsza noc. Pod wiatą mam całą masę roślin jednorocznych do doniczek. Przykryłam agro, mam nadzieje, że pomoże.
Za to odpuściłam sobie hortensje. Chyba naprawdę je wywalę.
Od piątku już ma być lepie, bez szału, ale najważniejsze, żeby nie było zimno.

Przerwa na kawę... 20:52, 22 kwi 2024

Do góry
Prace tarasowe w toku. Zostały do przycięcia 4 płytki. Jeszcze donice do odmalowania.

Wilczy ogród 20:43, 22 kwi 2024

Do góry
Magleska napisał(a)

O te mi chodziło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies