Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Od poczatku - ogród Kasi 10:20, 23 lip 2019

Do góry
Witajcie.

Trochę powalczylam i pokażę co udało mi się zrobić. Reszta czeka na je ień.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:16, 23 lip 2019

Do góry

Schowany w gąszczu klon palmowy przycięty wiosną do zera (przez pomyłkę) ładnie odbił i się zagęścił

Limki zaczynaja świecić UWielbiam je!

Tło nie zachwyca ale może jak zrobią elewację będzie lepiej...

Kanty zarośnięte ale w końcu się za nie wezmę
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:14, 23 lip 2019

Do góry
Ciągle myślę nad tym największym oczkiem i nawet bym je zasypała.....tylko.....
Zwierzęta już się do niego tak przyzwyczaiły, że to głównie w nim się kąpią i z niego piją, Nie mam możliwości przenieść go wyżej, bo brak miejsca i spadek terenu się zaczyna, a wiadomo woda zawsze w poziomie bedzie.
Biorąc pod uwagę, poziom wody jaki był w tej powodzi( a możliwy jest i wyższy- tak mi się wydaje)Muszę zbudować coś co mi sięgnie przynajmniej do kolan, nie zagrodzi zwierzynie dostępu do wody( żabom też)
Co zatrzyma muł, który niesie żywioł, a jednocześnie pozwoli ładnie wykończyc linie brzegową, no i z powodzią nie odpłynie...
Rośliny rosnące wokół sadzone w tym sezonie mogę jeszcze wykopać jak podeschnie( ba nawet musze bo pod mułem są. Nie mogę ruszyć niczego za buksami, oraz jabłonki, świerków i nutkajskiego.....

I szczerze mówię nie bardzo umiem sobie poradzić z problemem bo wymurowanie byłoby najlepszym rozwiazaniem tylko raczej niestety nie wchodzi w grę z różnych przyczyn nie zależnych od nas. Więc czekam na Waszą kreatywność, może Ktoś coś sensownego podpowie. Wybaczcie jesli nie odpiszę, ale sami widzicie ile nas roboty czeka, przeczytam wszystko, obiecuję. Dobrze by było by pasowało charakterem do stylu ogodu......
Dużo tych wymagań wiem i włąśnie dlatego nie umiem ugryźć tematu....

Fotki poglądowe jak to wyglądało i jak wygląda zaraz dam i czekam co wymyślicie, może Wam pójdzie lepiej niż mnie bo moje spojrzenie przesłania muł, ogrom mułu, z którym znowu muszę coś zrobić

W sobotę cyknęłam, nie wiedziałam, że ostatni raz...

tak teraz
z tym się mierzymy

...uDany ogród 10:14, 23 lip 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
A ja dzisiaj pierwszy raz jechałam na działkę taką drogą nasza autostrada, myślałam że tego nie dożyję

widać ile roboty przed nami brama i dwa przęsła obok, ale to po wczasach

Cieszy bardzo. I taka drobna robótka "po wczasach" - dla Was to pikuś.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:06, 23 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Kocham takie kolory, co to za różyczka?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:03, 23 lip 2019

Do góry
Teraz trochę fotek, wczoraj pobiegałam po ogrodzie i pocykałam to i owo

Ogród pięknie podlany przez deszcze, dzisiaj też padało

Brzozowy zakątek

Jeżówki Butterfly Kisses się tam świetnie czują
W samym słońcu 10:02, 23 lip 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
To moja jedna z kilku tam Hameln, ma jakieś 30 cm, może trochę więcej.
Jakie liście ma w dotyku ta trawka, napiszecie mi?
Nie wygląda jak Hamlen ona ma cieniutkie delikatne liście.Bardziej mi pasuje do Moudry ona ma szerokie ostre liście.Może się ktoś jeszcze wypowie.
Ps.Moja Hamlen
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 09:38, 23 lip 2019

Do góry
Marnieją moje Limelight, liście są jasne, żółkną, od brzegów brązowieją. Psiknelam je raz mospilandm bodajże, ale zrobiłam to dzień przed mega upałami i liście chyba od tego przypaliło, więc potem nie ppsikalam bo upał byl. Nie wiem też czy dobra dawkę wyliczyłam na pół litra wody - taki opryskiwacz mam.
Zasilalam je 2-3 razy w tym sezonie i dziś zasiłek znowu. Sucho nie mają

Być może to osłabienie roślin spowodowane jest tym, że w zeszłym roku były przesadzane?
Ptasi gaj 09:31, 23 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu one mają ciemne liście akurat pokazałam górkę tawuły a one są zielone te starsze przyrosty są bordowe.

Rozwar u mnie gdzieś ok 35 cm. A może u ciebie płytko posądzony,albo ciężki od kwiatów.

Bardzo podobna do mojej. Muszę obfocić, porównamy

Mówisz płytko? A jak głęboko być powinien posadzony? Może to to...
Malwowy ogród 09:27, 23 lip 2019

Do góry

Malwowy ogród 09:19, 23 lip 2019

Do góry

W samym słońcu 09:16, 23 lip 2019

Do góry
To moja jedna z kilku tam Hameln, ma jakieś 30 cm, może trochę więcej.
Jakie liście ma w dotyku ta trawka, napiszecie mi?
Blaski i cienie nowego życia 09:10, 23 lip 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Ula poczytałam trochę o Twoich zmaganiach z ogrodem i z plagą ćmy...
pooglądałam piękne różyczki i liliowce.
Całego wątku nie ogarnę i Twój gród dopiero powoli poznaję z wybiórczych fotek,ale może jak teraz będę w miarę możliwości czasowych na bieżąco zaglądać to załapię co i jak?Kibicuję Ci w tworzeniu tej ogrodowej przestrzeni,tym bardziej że widzę jak dużo sama siejesz i robisz sadzonki z patyczków. Pozdrawiam i zostawiam kilka fotek ze spotkania u Sylwi.Jeszcze mogłyśmy podziwiać jej ogród w całej okazałości...aż nie chce się wierzyć w to co spotkało jej ogród niedługo potem

Dzięki fajnie było ale stanowczo za krótko. Z Sylwią się nacieszyłyśmy tylko chwilę a tu takie przeciwności.
Malwowy ogród 09:08, 23 lip 2019

Do góry
Dzień dobry,
dzisiaj pisała nie będę tylko zdjęcia powstawiam, bo nadal test neta. Na iiny kanał nas przełączyli i muszę posprawdzać.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:07, 23 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Gipsówka pełna z cosmosem

Uwielbiam takie zestawienia miniatury z mocnym kwiatem i rutewka z liliowcem
Piękny ten Twój ogród, lilie pewnie cieszą Cię podwójnie....zapachem
Czy mikołajek Ci się rozsiewa?
Ptasi gaj 09:01, 23 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu dziekuje wczoraj popadało ale dzisiaj dopiero po południu trochę popadalo, ale i tak podlewam bo sucho. Mokro 5cm a poniżej skala.

Dzisiaj czyściłam oczko z obitych liści dużo tego wyrzuciłam nowe już rosną.
Jest nadzieja, że jeszcze będzie zielono.

Zakwitła moja lilia wysoka jeszcze nie wszystkie kwiaty ale za kilka dni może już przekwitna

Piękne i lilia i róża i inne kwinienia.
Dalia też śliczna.
Bardzo spodobała no się ta smukła trawa .
Co to za odmiana ?
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:48, 23 lip 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Ja nie mogę... bajerancko!! od razu mi przywodzi na myśl, że przy tych akcentach jeżówkowych, które mocno się wybijają, tu będzie taka kojąca oaza zieleni. Mega smacznie.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:47, 23 lip 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Proso kiedyś brałam pod uwagę nawet, ale jeszcze nie próbowałam- chyba na heavy metal się nastawiałam-najlepiej byłoby Nb podjechać do szkółki i się poprzygladac trawom, bo jeszcze nie wielu nie znam na żywo.. to zamiast śmiałka myślicie?

Na śmiałka jeszcze taką miejscówkę znalazłam, fajnie kwiatostany zza rozchodników wychodzą. Czy same kępki śmiałka mają ładne czy raczej takie wysuszające się czupryny które bez żalu można ukryć?

Popatrzcie

haha, jaka przepaść jakościowa zdjęć z aparatu i telefonu

Dla mnie piękny widoczek
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:46, 23 lip 2019

Do góry

szykują się dzielżany

na razie uciekam, muszę męża do pracy zawieź i po drodze zawodowe sprawy załatwić.
Żywopłotki cisowe. 08:46, 23 lip 2019

Do góry
Anabell napisał(a)

Haniu, u Ciebie kolorowe szaleństwo! A obwódka jeżówkowa w tej masie robi kolosalne wrażenie!! Masz bardzo różnorosny ogród, nie wiem, jak Ty to ogarniasz - ale nawet gdy piszesz, że nie miałaś czasu, to po ogrodzie tego nie widać - dopieszczony w każdym calu.

Anabell napisał(a)

tu maruna i jeżówki samosiejki.

Maruna wygląda tu mega wdzięcznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies