Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 18:17, 25 maj 2024

Do góry

Spełnione marzenia 18:16, 25 maj 2024

Do góry
Mąż zrobił mi dzisiaj niespodziankę, mam nadzieję, że bede umiała się nią zaopiekować.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 18:14, 25 maj 2024

Do góry

Anna i Ogród 2 17:56, 25 maj 2024

Do góry
Judaszek został wykopany i wsadzony w żwirkowatą ziemię
Na rabacie miał bardzo mokro. Błotko
Chciałam mu pomóc bo zasychały mu listki więc zaczęłam podlewać codziennie i przedobrzyłam

Teraz będzie stał w donicy żeby odsapnął
To co podlałam dziś magnicurem to zabrał ze sobą
Mam nadzieję że środek mu pomoże się wyleczyć
Aranżacja ogródka przy zabudowie bliźniaczej. 17:49, 25 maj 2024

Do góry
No dobra przerzucam all gold do półcienia. Czy tak mogę je posadzić? Za trzmielinami z tyłu dam perwoskie lub coś wyższego fioletowego. A może przetaczniki lub latrie kłosową ewentualnie kocimiętki?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:23, 25 maj 2024

Do góry
Nie no same horrory dzisiaj
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:16, 25 maj 2024

Do góry
Co to za potwór ??
Ktoś wie ?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:25, 25 maj 2024

Do góry
Kupiłam mojej mamie róże
Ładny duży krzaczek /jest w donicy 50 cm/
Roza nn za 21 PLN
Najpierw zakwitły 2 amarantowe kwiaty z żółto kremową nasadą
A reszta róży żółto kremowa, jak widać
Czy to są 2 odmiany zaszczepione na 1 ??

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 15:17, 25 maj 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Parę niedoskonałych obrazków przyskarpowej rabaty, która jest ciągle w fazie powstawania. Muszę przenieść kocimiętkę Walker’s Low bardziej do tyłu i zastąpić ją jakąś kompaktową. Jeszcze coś na spód skarpy wyższego…

Co Ty tu niedoskonałego widzisz?
Bo dla mnie bomba!
Szarobiałego ogrodowe początki. 14:55, 25 maj 2024

Do góry
Zachwycam się najzwyklejszymi kwiatkami
Ogród w malinówkach 14:23, 25 maj 2024

Do góry
A tak wygląda widok z góry na przyszły trawnik i rabaty. Według mnie ok to wygląda. Rabata na wprost około 4 m szerokości. Rabata na lewo 2,5 m szerokości plus 1 m na pas żywopłotu.

Co myślicie?

Ogród w malinówkach 14:19, 25 maj 2024

Do góry
Zaczynamy nawodnienie trawnika i nie tylko

Ale trafiła się Nam pogoda do kopania, mega gorąco. Większość już wykopana.

Jedno miejsce było tak twarde, że dało nam popalić. Potem znowu miękko, ale już zmęczenie jest.
Ogród w malinówkach 14:14, 25 maj 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Na wątku Polinki cytowałam ten sposób jakoś jesienią. Jedne z ostatnich stron.

Purrsian Blue też u mnie sztywna jest.

Co do tych 20 cm…nie wiem jak Ciebie, ale mnie osobiście by denerwowały jeśli są widoczne. U mnie dopiero po zrobieniu zdjęcia z góry widać jak linie nie grają z opaską domu i rabaty nie są w 100% równolegle. Będą prostowane/odmierzane właśnie w odniesieniu do krawędzi opaski.
Oczywiście te 20 cm nie były widoczne dla oka, a jedynie w świadomości. Ale tak marudziłem, że poprawiliśmy Teraz jest różnica tylko 5 cm na przekątnych. To już jest mało, a chociażby błąd pomiarowy.

U Ciebie nawet nie zauważyłem, dopiero teraz jak napisałaś. Poprostujesz i będzie perfekcyjnie
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:20, 25 maj 2024

Do góry
Szybka akcja i pytanie. Ale na początek kilka słow wstępu.

W tym roku wyleciały spod grabów rozplenice. Zamiast nich wszedł szpaler trzcinników brachyticha, ale wysunęłam go trochę do przodu. Zrobiło się pusto, a jak wiadomo u mnie pusto być nie może.

Miałam w składzie doniczek 3 kosodrzewiny. Stwierdziłam, że wsadzę je w ten piaty pas rozrzucone, ale 3 to zdecydowanie za mało. Pojechałam zatem po 4 kosodrzewiny te 900m pde mnie i wróciłam z czym innym… na miejscu zaczarowały mnie sosny densiflora „Low glow”. Teraz trzeba je wsadzić i proszę mi zatem powiedzieć, czy tak jak rozłożyłam jest ok.
Ideą jest asymetria
Low glow (limonkowe maziaje) sa w linii grabow, kosodrzewiny Pumilo 60 cm wypuszczone (czarne maziaje).

Anna i Ogród 2 13:14, 25 maj 2024

Do góry
Aaaa i z cyklu „mądre uczynki mojego męża”
Żebym widziała zaczął wyrywać chwasty i wyrwał mi całą kępę krwawnika kichawca

No jak zobaczyłam tą kępę to myślałam że mnie zaciśnie. Pierwszy chwast który w tym roku wyrwał i od razu poleciał po bandzie.

Zaprzestał wyrywania chwastów od razu
Anna i Ogród 2 13:03, 25 maj 2024

Do góry
3 tygodnie wystrzegałam się ogrodniczego
3 tygodnie choć kusiło bo widziałam na fb każdą dostawę
I niestety dziś musiałam jechać po miedzian i ten manicure. Przed wyjazdem mówiłam małżowi że unikałam tego bo bałam się że popłynę

I przywiozłam

Baaaardzo ograniczyłam spacer placu

Tylko do kasy i z powrotem no ale to wszystko było po drodze
No prócz tych małych nożyczek bo po nie pojechałam do Actionu
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:53, 25 maj 2024

Do góry
Tak ale po tynkach posprzątali tynkarze

Cottam zrobiliśmy. Jutro ciąg dalszy bo lepiej się zbiera przyschniętą z wierzchu warstwę - jak korzuch z mleka.

Posadziłam 6 fig

Na zboczu za domem - w osłoniętym miejscu może przeżyją.

Kilkanascie jeżyn w większości własnej produkcji zajęło jeden z nowych rzędów zrobionych wczoraj przez pana Mirka.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:52, 25 maj 2024

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:46, 25 maj 2024

Do góry
Dzisiaj mam dzień konia. Wzięłam się za przycinanie zimozieloności na rabatach frontowych. Część tych cięć odbywa się na ostatnich szczebelkach drabiny, więc lekko nie jest. Najtrudniej jest ciąć jałowcowe igiełki. Teraz chwila odpoczynku.
Mam prośbę- odkryłam na rondzie taką roślinkę. za nic nie pamiętam, co to może być. Kwitło to chyba nie fioletowoniebiesko. Piszcie z czym Wam się to kojarzy. Nad każdym typem się pochylę.

Byłabyż to głowienka wielkokwiatowa?

Deszczu jak nie było, tak nie ma. Wczoraj podlewałam z węża hortensje na froncie i rośliny na rabacie z boku tarasu. Część z nich rośnie pod okapem dachu, więc nie załapały się na zeszłotygodniowe opady.

Kwitnienie zaczął powojnik włoski Kermesina i astry alpejskie. Przy okazji na zdjęcia załapały się takie tamy.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:19, 25 maj 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Mam

Kupowałam je w tamtym roku, w tym też. To chyba stały asortyment. Kobietki, które robią w okolicy warsztaty florystyczne też ich używają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies