Drugi. Kupialam w zeszlym roku, przestały się w doniczkach i były mizerne. Wsadzone chyba w sierpniu/wrzesniu. Wiosną je wsadziłam tu gdzie teraz i dwa razy przesuwałam. Także lekko nie miały. Cięte grubsze gałązki nad drugim oczkiem, cienkie wycięłam. Strasznie nierówno rosną. Dostały 2x pokrzywę, 1x skrzyp i chyba 3 razy florovit.
Podałaś mi od ręki 23 odmiany i Ty nie jesteś ekspertem?
Miejsce jest nasłonecznione praktycznie cały dzień, ziemia była nawożona, obornikiem końskim, jest tam linia kroplujaca, chciałabym żeby nie były to odmiany dosrastające do 2m ale takie na około 1m, najlepiej takie sztywne.
Mi polecano Artemis ... masz ją?
Reniu
Przychodzę do Ciebie jako ekspertki od róż Jaką odmianę poleciłabyś mi na rabatę przy tujach długą na 10m i szer 1m ... na brzegu jest już lawenda a przy tujach werbena... biorę pod uwagę kolor biały lub jasnoróżowy ... zalezy mi aby była długo kwitnąca i nie pokładała się tak łatwo po deszczu.
No tak jeżówki ... oczywista oczywistość
Zastanawiam się co posadzić z rozplenicami - na wiosnę tulipany a później?
Jeśli rozchodniki to przez czerwiec i lipiec będą tylko jasnozielone kulki ... może coś kwitnącego w tym okresie dorzucić symbolicznie żeby dawalo kolor do sierpnia?
To, że poszalałam to w sumie trochę Twoja zasługa Przecież to Ty powiedziałaś mi o tej wystawie Cieszę się bardzo z zakupów
Nie pamiętam na ile razy biegałam z doniczkami ... ale auto podstawiłam sobie tuż przy stoisku