Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:39, 17 kwi 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
Gdzie kupowałaś szmaragdy, na betonówce?

Aga, jednak na betonówce.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:38, 17 kwi 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Poli, jakie piękne te kostrzewy! Takie wielgachne czupryny mają. Super!. Stokrotkowe dekoracje urocze

Martuś kostrzewy z tamtego roku. Rozrastają się wspaniale i tworzą fajne poduchy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:38, 17 kwi 2014

Do góry
Madżenko, Jagódko, Joanko, Olu dziękuję za odwiedziny i komplementy
Ogród - Azyl Amatora 00:31, 17 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Robert przyjemnie nacieszyć oczy takimi widokami Pozdrawiam.

polinka, dziękuję. Miło, że zaglądasz. Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:06, 15 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Polinka carexy kupuj w ciemno... Wszystkie piekne nawet zimą. Jeśli chcesz calkowicie zimozielone to carex morrowi variegata lub ice dance. Jeśli zimozielone w łagodne zimy to evergold lub ptasie łapki czyli otnithopoda. Jelsi takie ktore wiosną trzeba obciąć lub wyczesać to mój ulubiony frosted curls lub amazon mist. Jeśli brązowe to comans lub bronze firm. Mam wszystkie, wszystkie pięknie, niezawodne i wszystkie rosną w róznych miejscach w bukszpanach... Teraz testuję jeszcze montana.
Pooglądaj na pinterest moją tablicę grasses, mam je chyba wszystkie przypięte.

Ps praire fire chyba padła zima....czekam czy odżyje, bo byla piekna pomarańczowa jesienią.... I nie kupuj rubrum bo wszystkie wymarzają.

Wszystkie lubie i jeszcze nie jestem gotowa wybrać tę, ktora jest najpiekniejsza.

A i ja dziękuję, bo też mam podobny dylemat..
Madżen, powiedz mi jeszcze, która jest najmniej pstrokata, szukam soczystej zieleni i najlepiej bez pasków , a na zdjęciach w wyszukiwarce, różnie wyglądają
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:04, 15 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Polinka carexy kupuj w ciemno... Wszystkie piekne nawet zimą. Jeśli chcesz calkowicie zimozielone to carex morrowi variegata lub ice dance. Jeśli zimozielone w łagodne zimy to evergold lub ptasie łapki czyli otnithopoda. Jelsi takie ktore wiosną trzeba obciąć lub wyczesać to mój ulubiony frosted curls lub amazon mist. Jeśli brązowe to comans lub bronze firm. Mam wszystkie, wszystkie pięknie, niezawodne i wszystkie rosną w róznych miejscach w bukszpanach... Teraz testuję jeszcze montana.

Ps praire fire chyba padła zima....czekam czy odżyje, bo byla piekna pomarańczowa jesienią.... I nie kupuj rubrum bo wszystkie wymarzają.

Wszystkie lubie i jeszcze nie jestem gotowa wybrać tę, ktora jest najpiekniejsza.
Marzena dziękuję za tak szeroki opis trawek które warto mieć a które nie Zapisałam do listy zakupowej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:46, 15 kwi 2014

Do góry
Polinka to dobry wybor carex rozprzestrzenia sie za sprawą mojej łopaty po całym ogrodzie
Juzia tego carexa nie znam
Kindzia - czy nie warto świąt spędzić w domu na wsi aby obejrzeć kwitnienie magnoli?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:09, 15 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Joanko piękna ta Twoja stipa i w następnym roku już nie odpuszczę, też muszę wysiać. W tym roku jakoś zbierałam się i w końcu nie wysiałam. A ona taka delikatna i subtelna Pięknie wygląda w ogrodzie.
U nas dzisiaj nawet słoneczko się pokazuje

Zachęcam Polinko, za parę grosików będę miała mnóstwo sadzonek.
U nas był deszcz, grad, słoneczko i piękna tęcza.
pozdrawiam serdecznie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:59, 15 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Moje pierwsze hiacynty

Polinko witam piekne zestawienia bardzo mi sie podoba
pozdrawiam
Ogródeczek jagody99 19:39, 15 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Jagódko po krokusach i bratkach widzę, że wiosna nareszcie do Ciebie dotarła Długo w tym roku na nią czekałaś ale najważniejsze, że jest i cieszy kolorami

Witam pare krokusow zakwitlo bratki kupila ot i cala wiosna
pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:47, 15 kwi 2014

Do góry
Madżen wielkie dzięki za podpowiedz. Będzie ice dance lub morrowi variegata, muszą być zimozielone cały czas i w każdą zimę W tym roku łyso było okropnie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:43, 15 kwi 2014

Do góry
A tak na dzień dzisiejszy wygląda środek ogrodu

Obraz nędzy i rozpaczy ale jutro posadzę 6 ostatnich smaragdów, za dwa tygodnie szpaler z hortek, kulki i trawki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:39, 15 kwi 2014

Do góry
Pomiędzy jednym deszczem a drugim zaczęłam rewolucje

Przymiarka i tańcowanie z kostrzewą

Wkopane i przystrzyżone

Jutro muszę wyrównać ziemię i sypnąć korę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:38, 15 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen poleć mi jakieś trawy do kulek bukszpanowych i limek. Myślałam o carexach aby zimą też coś było zielonego. Podpowiesz które wybrać?

Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:27, 15 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aga na jaką trawkę się zdecydowałaś do kulek?

ciągle szukam inspiracji, myślałam o Carex 'Frosted Curls' lub Carex oshimensis 'Everillo'-podobno ciężko dostępna
a może Hakonechloa macra 'All Gold' lub ta ciemniejsza. Pewnie wezmę to, co dostanę...
może stipię jakąś...
Zawsze, jak znajdę coś fajnego, to zamiast zapisać, to gubię zdjęcia albo zapominam jaka to trawa

Skleroza nie boli
Leśne Wzgórze 11:45, 15 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu gratki na seteczkę Działasz coś w ogrodzie? Zdjęcia Matyldy bym pooglądała

Paulinko, ogólnie sprzątam, i pozbywam się perzu, ale to żadna atrakcja . Może przyjdą zakupy, to zrobię zdjęcia i potem wsadzę na docelowe miejsce, ale nie wiem czy przed świętami zdążę. Pracować trzeba, domek na święta ogarnąć, jakąś babkę upiec i jeszcze ciocią zostałam to mus prezent kupić i siostrzeńca odwiedzić
Ale jeszcze niepublikowane zdjęcia Matyldy jakieś w zanadrzu mam i wieczorem na pewno się pojawią
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:43, 15 kwi 2014

Do góry
Trzmieliną mnie zaskoczyłeś. W ciągu 6 lat taki kolos z małej sadzonki? Aż trudno uwierzyć
Ogród - Azyl Amatora 11:40, 15 kwi 2014

Do góry
Robert przyjemnie nacieszyć oczy takimi widokami Pozdrawiam.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:33, 15 kwi 2014

Do góry
Joanko piękna ta Twoja stipa i w następnym roku już nie odpuszczę, też muszę wysiać. W tym roku jakoś zbierałam się i w końcu nie wysiałam. A ona taka delikatna i subtelna Pięknie wygląda w ogrodzie.
U nas dzisiaj nawet słoneczko się pokazuje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:29, 15 kwi 2014

Do góry
Irenko nie było mnie kilka dni a tu takie zmiany Ogród wypiękniał, zrobił się taki uporządkowany ale i elegancki. Jestem pod wrażeniem pracy którą wykonaliście.
Pozdrawiam słonecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies