Taki plan nie jest w porządku.
1. Rabata 60 cm jest za wąska, pomieści albo małe rośliny albo żywopłot tylko. Jedno i drugie bez sensu, powinno być i żywopłot i pod nim rośliny niższe.
2. Opcja białych kamyków - tandetna, najgorsza z możliwych, albo szare albo czarne albo kamyki okrągłe granitowe. Przynajmniej nie będzie biło po oczach i nie będzie zieleniało. Białe kamyki - do akwarium
3.Nie ma czegoś takiego jak niewymagająca roślinność, każda roślinność wymaga uwagi i troski. Zwłaszcza w małym ogrodzie, który wymaga ciągłej kontroli czy roślinność nie "zjada" domu ani się wzajemnie. Cięcie konieczne.
4. Pergola z roślinami pnącymi oddzieli tylko na wysokość tej pergoli, poza tym da zieleń tylko latem i jesienią, a jeśli pnącza zachorują, zrzucą liście, albo będą chore - nici z wysłonięcia
5. Lampy solarne - kolejny zły pomysł, one nic nie dają, tylko bździ się nikłe światełko. Zrób konkretnie małe reflektoki podświetlające ciekawe rośliny, nad stołem jedną lampę, a o solarach zapomnij.
Jak zrobisz tak jak planujesz, to będzie mega-porażka. No to dowaliłam tobie

, ale ja radzę niezwykle trafnie i dobrze

Tylko Twoje pomysły w całości do bani
Wklej plan ogródka i pokaż zdjęcia, żebyśmy nie produkowali się na pusto nie widząc z czym mamy do czynienia.