Przez cały dzień pogoda nieogrodowa. Deszcz przychodzi i odchodzi. Do tego duszno niesamowicie. To chociaż mogę usiąść do komputera i pokazać trochę ogrodowych kolorów
Dołączę moją relację, byłam 9. czerwca na święcie piwonii (Renia była rok wcześniej - są zdjęcia). Było bardzo gorąco i bardzo, bardzo dużo ludzi. Zwiedziłam tylko część ogrodu, ominęłam m.in. rabaty bylinowe - zabrakło sił .
Na początek bardzo ładne bukiety z piwoniami w roli głównej
Byłam wczoraj w Arboretum w Wojsławicach.
Niemcza wita kwiatami i wskazuje drogę wprost do tego miejsca. Niesamowite są te pobocza obsadzone liliowcami.
Pewnie już dawno zdecydowałaś i odpowiedź teraz już spóźniona, ale napiszę.
Ja też mam spadek na ogrodzeniu, a wiśnie kupiłam na całość wszystkie tej samej wysokości, szczepione na 2,20 m i całkiem ten spadek sie gubi.
Witam serdecznie. Mamy w ogrodzie 10letnie Thuje Szmaragd. Nigdy nie były cięte nawet o 1cm. Teraz chcemy zadbać o ogród i chcemy uciąć Thuje o 1m. Obecnie mają 4.5 metra wysokości. Cięcie chcielibyśmy wykonać od razu (a nie np. co roku po 10cm). Doradźcie proszę kiedy takie cięcie wykonać (nie ukrywam że chciałbym to zrobić w Lipcu by do zimy drzewo się zregenerowało choć trochę).
Zdjęcie owych Thuji i sznurkiem zaznaczone jak chciałbym je ściąć.
Witam kolejny raz, moje róże mają jakiegoś strasznego pecha w tym roku. Tym razem pojawił się czarny nalot na liściach. Co to i jak z tym walczyć? Mszyce?
Madziu jeszcze wspominam świetne spotkanie u Ciebie i miło razem spędzony kolejny dzień w ogrodzie Kapias i szkółce.Po napatrzeniu się na te wszystkie falujące na wietrze trawy w Twoim ogrodzie i innych...myślę czy nie przearanżować mojej okrągłej rabaty żurawkowej na trawiastą?
Fotki na pamiatkę z ogr.Kapias: