Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 10:40, 20 lip 2019

Do góry
iwona_d napisał(a)
Aniu liliowce po prostu cudne. Ileż kolorów i odmian, niektóre wprost zachwycające.

Witaj Iwonko! Cieszę się, że zaglądasz do mnie.
Wiesz, ja lubię różne kolorki, odmiany, faktury
Liliowców mam sporo .Ale widzisz Stelli nie mam. Chętnie ,któregoś kawałek za nią ci dam

Moja działka na Dębowym Lesie 10:31, 20 lip 2019

Do góry
Agulina_Em napisał(a)
Ależ masz tu u siebie odmian!Przepięknie! Ja uwielbiam mikołajki. Słyszałam, że bardzo się rozsiewają. Jakie masz doświadczenia?

Aguś , no trochę się ich uzbierało
Ja mikołajki tez lubię. Pierwsze 2 lata były ok.
W 3 już się rozsiewały i dalej rozsiewają. . Ale na wiosnę już usunęłam nadmiar i tez jest ok.

Liliowiec Ed Muray
Ogród z czereśnią 09:37, 20 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Kasia ja mam inny i mniejszy ogród od Twojego więc na takie panoszenie się przyrody to nie mam aż tyle miejsca choć żałuję bo ja też to lubię. I choć nie lubię na grządkach szczawika - to jak go widzę kwitnącego gdzieś pod murkiem - to dziada zostawię bo przecież też cudnie kwitnie. Mam miejsca na rabatach gdzie "hoduję" bluszczyk kurdybanek, bo go lubię same sieją się nam dziewanny i zawsze jakaś w ogrodzie jest. Więc może na mniejszą skalę - ale przyroda musi się panoszyć bo wtedy jest życie

Czy to lantana? Kupna czy wysiewałaś?
Moja działka. 09:19, 20 lip 2019

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Bogusia już wiem to akant .Pamiętasz jak mi posłałaś maleńką sadzonkę?

I Kleonie od ciebie same się sieją rosną między płytkami.

Pamiętam...i bardzo się cieszę,że tak pięknie wyrósł i kwitnie.To bardzo ciekawa roślinka i lubi mieć trochę miejsca,żeby wyeksponować swoje piękne liście.Jest tylko jedno ale -nie lubi przesadzania,długo się potem zbiera.U Ciebie inny klimat i cleome rośnie z siewek,ja nie mam tego szczęścia,jeszcze nigdy mi się nie wysiała.
Rośliny,które posadziłam przed blokiem też lepiej rosną,jest im cieplej i wiatry tak nie wieją.W tym roku niektóre hortensje nie zakwitną,rosną bujnie ale bez pąków.Serdecznie pozdrawiam.
Ogród kwiatowy 09:17, 20 lip 2019

Do góry

W ubiegłym roku miałam taki kolor

W tym roku nowy kolor Cherry
Moja działka na Dębowym Lesie 08:29, 20 lip 2019

Do góry
przepiekne floxy uwielbiam je a twoje Aniu są takie cudowne

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:17, 20 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Misa wlasnej produkcji

Super ta misa. Trudna była ta produkcja?
Fajne poidełko dla ptaków, a gdyby miała dziurkę to donica dla rozchodników (oczywiście przypasowałam ją do siebie ) Pasują mi szarości do kamieni przy "baseniku" (bo trudno to nazwać oczkiem wodnym chociaż nim jest oczywiście, ale raczej traktowane jako basen bo pochlapania sie w upały.

I zdjęcia wszystkie pokazałaś przepiękne. Bardzo mi się Twoje hortensje, i krwawnik, no i jeżówki, aha i rozchodniki, no i ozdoby też... poczekaj... to chyba podoba mi się... WSZYSTKO
Miłego weekendu.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:10, 20 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

Ale śliczne to wygląda. Romantycznie tak
Mazury i mój kawałek ziemi 07:55, 20 lip 2019

Do góry
Mazury i mój kawałek ziemi 07:53, 20 lip 2019

Do góry
Mazury i mój kawałek ziemi 07:50, 20 lip 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 07:35, 20 lip 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Usiadłam na schodkach tarasu i... ten widoczek też mnie uszczęśliwia:

Zakątek wręcz katalogowy, możesz być dumna Aniu, pięknie wam wszystko wychodzi. Żałuję, że nie mogłam być na spotkaniu u Ciebie, ale nadrobię, nadrobię
Za drzwiami do ogrodu... 07:33, 20 lip 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Cudnie u tego Kapiasa prawda Ogromnie żałuję, że nie miałam takiej inspiracji na początku mojej ogrodowej przygody. Uwielbiam ich trawy, ogródek śródziemnomorski i rabatki angielskie. Piękne też mają derenie. Znów byłam tam we czwartek z moją nieogrodowiskową koleżanką. Ponad 6 godzin plątałyśmy się wśród tych urokliwych zakątków. Pozdrawiam z trawiastej

Tobie widzę, że najbardziej przypadł do gustu oczywiście ogród angielski i wszelkie byliny. Dużo można u nich podpatrzeć i przenieść do siebie. Szkoda tylko, że tak mały wybór roślin mają w sklepiku. Wyszłam tylko z 4 hakonkami. A ty widzę, że chyba jeżówki kupiłaś
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:20, 20 lip 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Monia dla mnie jesteś bylinową królową na naszym forum Nasadzenia są przepiękne, a bujność przechodzi wszelkie granice. Kwiaty cię kochają i to widać. Uwielbiam twoje liatry, od nich zaczęła się moja bylinowa przygoda.
Nowym odkryciem u Abiko jest gaura, również u ciebie jej łany sprawiają, że będę szukać. Wygląda niesamowicie lekko, podobnie jak perowskia. Cudnie masz
Ogród Basi 07:11, 20 lip 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dzisiejszy poranek w ogrodzie.

Basiu u Magleski zobaczyłam twój wpis i kłaniam się nisko Piękny ogródek zrobiłaś, mnóstwo w nim zakątków, które bardzo mi się podobają. Lubię taki porządek ale z nutką angielskiej lekkości nasadzeń. Piękne oczko wodne i mnóstwo detali, które przykuwają wzrok.
Co to za cisy kolumnowe, widzę że mają dłuższe i grubsze igły więc nie są to hiksi i hilii. Czyżby jakiś Wojtek lub Dawid? Podoba mi się, że są mocno zielone. Jaki mają kolor młodych przyrostów? U mnie na cisach w tej chwili mnóstwo żółci a u ciebie taka szlachetna zieleń. Podoba mi się też ich takie nieregularne nasadzenie, fajnie urozmaicają płaską rabatę. U siebie od kilku dni też mam pomysł na takie "toskańskie" kolumny, ale nie mogę się zdecydować, który cis wybrać.
Będę Basiu zaglądać częściej do ciebie, nie znałam wcześniej twojego ogródka w szkoda. Pozdrawiam cieplutko
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:09, 20 lip 2019

Do góry
zawitka napisał(a)

Jeżówki piękne rośliny mam je drugi rok zakochałam się w nich.W przyszłym roku zakwitną moje wysiane z nasion od Hani

Piękne. Ja też ja kocham.
Ta druga mam nn.
Jestem ciekawa czy te wymianę z nasion powtorzą cechy mateczne ?
Pozdrawiam Halinko
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 06:57, 20 lip 2019

Do góry

Jeżówki piękne rośliny mam je drugi rok zakochałam się w nich.W przyszłym roku zakwitną moje wysiane z nasion od Hani /Anabel/
Przerabianie ogródka pod swój gust 06:44, 20 lip 2019

Do góry
Milchshake niesmialo

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 06:38, 20 lip 2019

Do góry
masz suszarke?? nigdy nie suszylam pomidorow

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies