Witaj Iwonko! Cieszę się, że zaglądasz do mnie.
Wiesz, ja lubię różne kolorki, odmiany, faktury
Liliowców mam sporo .Ale widzisz Stelli nie mam. Chętnie ,któregoś kawałek za nią ci dam
Aguś , no trochę się ich uzbierało
Ja mikołajki tez lubię. Pierwsze 2 lata były ok.
W 3 już się rozsiewały i dalej rozsiewają. . Ale na wiosnę już usunęłam nadmiar i tez jest ok.
Liliowiec Ed Muray
Pamiętam...i bardzo się cieszę,że tak pięknie wyrósł i kwitnie.To bardzo ciekawa roślinka i lubi mieć trochę miejsca,żeby wyeksponować swoje piękne liście.Jest tylko jedno ale -nie lubi przesadzania,długo się potem zbiera.U Ciebie inny klimat i cleome rośnie z siewek,ja nie mam tego szczęścia,jeszcze nigdy mi się nie wysiała.
Rośliny,które posadziłam przed blokiem też lepiej rosną,jest im cieplej i wiatry tak nie wieją.W tym roku niektóre hortensje nie zakwitną,rosną bujnie ale bez pąków.Serdecznie pozdrawiam.
Super ta misa. Trudna była ta produkcja?
Fajne poidełko dla ptaków, a gdyby miała dziurkę to donica dla rozchodników (oczywiście przypasowałam ją do siebie ) Pasują mi szarości do kamieni przy "baseniku" (bo trudno to nazwać oczkiem wodnym chociaż nim jest oczywiście, ale raczej traktowane jako basen bo pochlapania sie w upały.
I zdjęcia wszystkie pokazałaś przepiękne. Bardzo mi się Twoje hortensje, i krwawnik, no i jeżówki, aha i rozchodniki, no i ozdoby też... poczekaj... to chyba podoba mi się... WSZYSTKO
Miłego weekendu.
Zakątek wręcz katalogowy, możesz być dumna Aniu, pięknie wam wszystko wychodzi. Żałuję, że nie mogłam być na spotkaniu u Ciebie, ale nadrobię, nadrobię
Cudnie u tego Kapiasa prawda Ogromnie żałuję, że nie miałam takiej inspiracji na początku mojej ogrodowej przygody. Uwielbiam ich trawy, ogródek śródziemnomorski i rabatki angielskie. Piękne też mają derenie. Znów byłam tam we czwartek z moją nieogrodowiskową koleżanką. Ponad 6 godzin plątałyśmy się wśród tych urokliwych zakątków. Pozdrawiam z trawiastej
Tobie widzę, że najbardziej przypadł do gustu oczywiście ogród angielski i wszelkie byliny. Dużo można u nich podpatrzeć i przenieść do siebie. Szkoda tylko, że tak mały wybór roślin mają w sklepiku. Wyszłam tylko z 4 hakonkami. A ty widzę, że chyba jeżówki kupiłaś
Monia dla mnie jesteś bylinową królową na naszym forum Nasadzenia są przepiękne, a bujność przechodzi wszelkie granice. Kwiaty cię kochają i to widać. Uwielbiam twoje liatry, od nich zaczęła się moja bylinowa przygoda.
Nowym odkryciem u Abiko jest gaura, również u ciebie jej łany sprawiają, że będę szukać. Wygląda niesamowicie lekko, podobnie jak perowskia. Cudnie masz
Basiu u Magleski zobaczyłam twój wpis i kłaniam się nisko Piękny ogródek zrobiłaś, mnóstwo w nim zakątków, które bardzo mi się podobają. Lubię taki porządek ale z nutką angielskiej lekkości nasadzeń. Piękne oczko wodne i mnóstwo detali, które przykuwają wzrok.
Co to za cisy kolumnowe, widzę że mają dłuższe i grubsze igły więc nie są to hiksi i hilii. Czyżby jakiś Wojtek lub Dawid? Podoba mi się, że są mocno zielone. Jaki mają kolor młodych przyrostów? U mnie na cisach w tej chwili mnóstwo żółci a u ciebie taka szlachetna zieleń. Podoba mi się też ich takie nieregularne nasadzenie, fajnie urozmaicają płaską rabatę. U siebie od kilku dni też mam pomysł na takie "toskańskie" kolumny, ale nie mogę się zdecydować, który cis wybrać.
Będę Basiu zaglądać częściej do ciebie, nie znałam wcześniej twojego ogródka w szkoda. Pozdrawiam cieplutko