Witam Was.
Rok temu wsadziłem hortensje pnącą i rosła ładnie. W tym roku na liściach pojawiają się plamy. Czy wiecie co to moze być? Hortensja rośnie w cieniu, trochę słonce jedynie pojawia się okolo 15-17. Jak były upały zacząłem wiecej podlewać ale nie pomogło.
Z góry dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
Ha, ha ha mnie dokładnie to samo w nich wkurza.. w zawsze skubałąm te liscie, ale nie mam czasu wiec w zeszłym roku upierniczyłam wszytko jak kosą .. raz dwa i na raz..
Wczoraj upierniczyłam róże.. te się zostały.. bo kwitną i chyba jako jedyne jeszcze zdobią..
Reszta tak szybko przekwitła że nawet zdjęć nie zdążyłam wstawić na forum .. a teraz już ich nie ma to nie wrzucam..
Trochę leję, a trawnik reanimujemy już od ponad tygodnia.. oczywiście ten reprezentacyjny, bo w sadzie to usycha
Coś się zachmurzyło, może coś podleje,, nawet i 15 minut by trochę dało wytchnąć roślinom.. próbuję policzyć kiedy ostatni raz padało... doszłam do 1 czerwca... wolę nie patrzeć jak przyjdzie rachunek.. jak mnie nie zobaczycie na forum to znaczy że dostałam.. co nie zmienia faktu, ze wszytko usycha. Dzielżany na amen uschły, cześć zawilców , paprocie .. nie jestem w stanie nawet wypatrzeć co już pada, bo nie zajrzę wszędzie, a jak mówiłam lać po wszystkim nie mogę., bo woda wodociągowa
Jak nie zgnije to uschnie.. dzikie łąki to niedługo nie będzie moda tylko konieczność ..
ależ cudny Ci urósł - mój pierwszy już zakwitł ale niestety albo nie te nasiona albo nie udało się tak kwiatka ukształtować - czekam na kwitnienie dalszych
Kasiu, nie wiem pustulka? jastrzab? na pewno pisklak. Przelecial mojemu M nad glowa i usiadl na dachu. Tak sie tym lataniem zmaczyl, ze chyba z pol godziny odpoczywal i prawie sie nie ruszal.
czy moj tricolor jest w porzadku? ma caly czas takie liscie, wydawalo mi sie, ze tricolor bardzij pstry bedzie hmm