jest ślicznie, placyk już teraz piękny a jak dojdzie obwódka i ciurkadełko bedzie miodzio oj i też czekam na trawniczek, wówczas wszystko będzie takie 'dograne' . Danusiu czy teraz bukszpany można dociąć w kulki czy czekać do wiosny?
wiesz Sebek jutro przymierzę te bukszpanuy tak jak narysowałeś, chociaż od lewej strony łukiem/klinem miały iść żurawki, ale patrząc teraz na zdjęcie może dam je w tym rogu (po prawj stronie)i też łukiem.
Co do kul cisów to chciałabym najbardziej... może teraz zrobię tam oświetlenie i żwirek a jak uda mi sie kupić cisy to je tam posadze. Powiem szczerze że baaardzie podobają mi się cisowe kule są takie milutkie
i tak na wesoło ustawiałam 'bukspanowe kulki' (donice to duże kule) wokół cisowego bonsaia, pomiedzy nimi mają byc świecące kule i wysypany owal żwirkiem
nie zadużo ich tam 'nasadziłam"?
Dzisiaj kupiłam takie bidule,
mają około 30-40cm póki co nie maja kształtu, najchętniej bym odrazu im go nadała, ale raczej chyba nie można... potrzebuję jeszcze kilka sztuk większych...
Tak Ana_Art mam sporo cienia od polnocno-wschodniej strony (tam gdzie jeszcze jest wielki balagan) i chcialam tam zrobic cos fajnego. Na poczatku z mezem mowilismy ze tam bedzie czesc "gospodarcza" i chcielismy tam tylko trawe posadzic i juz...ale po tym jak nabralam checi dekoracji mego ogrodu, postanowilam nie "porzucac" tej czesci domu
Dobrze sie sklada bo bardzo mi sie podobaja odmiana Cunningham's White zurawki sa piekne, Sylwia uwielbia zurawki ja zreszta tez, bardzo ladne i dekoracyjne, nawet nie wiedzialam ze jest az tyle odmian...i kolorow!
Musze jeszcze znalesc fajne miejsce na malinki i bedzi git uwielbiam maliny i sa zdrowe
Sabina widzę że fajnie zaadaptowałaś u siebie część z zakolami jakie są u Sylwi,bardzo fajnie. Dlaczego pytasz o rośliny cieniolubne? czyżbyś go miała u siebie dużo? Cień/półcień lubią też hosty jest ogrom różnych pięknych odmian, Rhododendrony i piękna odmiana 'Cunningham's White, żurawki. Wszystkie wymienione są wieloletnie.