Może jutro wstawię zdjęcia limek
Tak jak już pisałam wcześniej było niezwykle ciekawie, sympatycznie, w przepięknej scenerii Cieszę się, że pojechałam ... i nie wróciłam z pustymi rękoma
Moje poszukiwane od dłuższego czasu krwawniki
Na tej rabacie nie dawałam nic pod korę Dziękuję, że Ci się podoba
Nie kłopocz się Krysiu ... rodzina najważniejsza ... chociaż powiem Ci, że jest czego żałować ... bo było niezwykle sympatycznie: wspaniali ludzie, piękny ogród, niesamowity wybór drzew i bylin. Napasłam oczy jak nigdzie wcześniej a i zakupy poczyniłam takie jak sobie zaplanowałam - upolowałam w końcu krwawnika terrakottę
Pozdrawiam
Nie Reniu. Nie nawozić.
Młode trawniki powinny budować silny i rozległy system korzeniowy, a nie nabierać zielonej masy. Jaśniejsze i ciemniejsze wybarwienia trawy najczęściej wynikają z nierównomiernego nawożenia, różnicy w strukturze gleby, czy też jej nieznacznych ale różnych poziomów. Ustaw noże kosiarki (ostre) na poziomie 6-7 cm i możesz już przystrzyc po raz pierwszy swój trawniczek. Następne koszenie za 3-4 dni na wysokość 4cm.
Hi hi hi ... chodź zastąpić mnie w pracy to chętnie zrobię zdjęcia
PS Mam problem, bo umówiłam się z Krysią na wyjazd ale ... niestety musi zrezygnować i ... nie wiem co teraz ... już się nastawiłam ... zwłaszcza na zakupy ...
Waldku
W te upały mój trawnik stanął w miejscu i rośnie nierównomiernie - w jednym miejscu trawka soczysta, wysoka i już się przewiesza (a więc nadaje się do koszenia) a w innym słabo wybarwiona i niska. Zwłaszcza na jednym trawniku są takie placki jaśniejsze i ciemniejsze. Czy wiesz co to może być i co z tym zrobić? kiedy kosić? a może nawozić?