Tak Aniu , właśnie w pierwszej chwili chciałam Citronelle ( warunki dla niej byłyby OK) , tylko teraz tak się zastanawiam czy nie dać np Caramel lub Marmelade. Ale chyba by się zlało to wszystko. Żólta będzie tak "wybijać" tymbardziej że planuję ją po drugiej stronie (kilka sztuk - będzie nawiązanie).
Chciałam tam dosadzić cisa na kiju , pomiędzy nim a bukszpanami cisową kulę (mam czeka na wsadzenie) i kolejno dwie trzy kulki bukszpanu.Podsadzę chyba runianką, tak jak już zaczełam sadzić koło jodełek, no i może w rogu dam żurawki(?) a może macie inny pomysł?
no i brukarze sobie wkońcu poszli dokończyli tył domu i teraz mogę planować i robić dalej uffff
Na wiosnę glebozgryzarką zorze się tą cudną trawkę i posieje nową Na placyk na podwyższeniu nawiezie się ziemie i półkolem zrobie parawan z cisa i tutaj stanie leżaczek do leżenia (może uda mi się poleżeć pół godzinki ) Po prawej stronie będzie zadaszenie/altana a za nim domek narzędziowy. Ten gustowny murek chcę obsadzić cisem i będę strzygła tak by go nie było widać taka zielona ściana,a w otworach gazonów będą rosły begonie, na tle półkola z cisu
Byłam dzisiaj w baaardzo dziwnej szkółce w okolicy (pierwszy raz, wynalazlam ją w necie poogłoszeniu o bukszpanach). Zaparkowałam przed bramą, brama otwarta więc weszłam, obeszłam wszystko ani żywego ducha,obok był dom i dzwonek, zadzwoniła niestety nikt nie wychodził.... Popatrzyłam jeszcze w nadzieii że ktoś wyjdzie..., mieli ładne limelight (bez ceny) i bukszpany takie około 25-30cm ładnie rozkszewione po 11zł stała też taka donica na oko kula ok 70cm
nie wiem czy tak wyglądają duże okazy w środku?