Dla Dorotki z Czubajkowego...
Czerwone aksamitki które im dłużej kwitną tym bardziej pomarańczowo- żółtawe się stają.Te trzy kwiaty są na jednej roślince.Na drugiej fotce też jedna roslinka z dwoma różnymi i wszystkie 15 szt tak samo!
Cieszę się z moich lilaków, jesienią mam obiecaną Krasawicę Moskwy. Tego małego poidełka dla ptaków już nie ma, miałam problem z utrzymaniem czystości wody.
U ns na szczęście jak do tąd nie było majowych przymrozków.
Gnojówkę rozcieńczam, daję mniej niż 1l na 9 l wody. Sąsiadka kopczykuje róże kurzeńcem i ziemią na zimę, ma piękne krzaki. później w sezonie nie sypie już żadnym nawozem.
Kiedyś poprosiłam tatę koleżanki żeby dał mi kawałek takiego lilaka. Miał tylko jeden młody odrost z ziemi i odkopał mi. Zapowiedział żebym dbała o niego bo to piękny bez. U mnie jest ich już sporo, a na działce tego Pana chyba tylko jeden. On jak jest w pąkach ma bardzo intensywny kolor, z biegiem czasu kwiat robi się jaśniejszy.
Pięknie proszę Pani... u Pani
Nawet wilczomlecze dopasowane idealnie kolorystycznie do tulipanów... Mówiłam już to - perfekcja i mistrzostwo w każdym calu
Zaopatrzona w grube rękawice narciarskie przesadziłam 7 sztuk a oto efekt:
niestety już ciemno... cięcie jeszcze mnie czeka i przesadzenie 4 sztuk,ale to w najbliższym wolnym czasie