Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:09, 03 mar 2015

Do góry
MissJellyfish napisał(a)
A ja jeszcze bym tam chciala zagadac a propos tych pieknych hortensji w donicach Jesli mam teraz w domu dwie w pelni kwitnace duze hortensje to co sie stanie jesli je wyniose na zewnatrz a bedzie jeszcze mroz?

Padną, po prostu... Kwiaty i liście staną się czarne i tyle... Nie czas jeszcze na hortensje, kwiecień jest optymalny, ale i tak trzeba uważać nawet na lekkie przymrozki...
Co posadzić wokół działki 36 x 60 m 13:31, 03 mar 2015

Do góry
Sebek wielkie dzięki za zainteresowanie Kurczaki tylko tak choiny takie ażurowe i chyba "mało kryjące " natomiast szmaragdy..wszyscy je mają
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:44, 03 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak my wszyscy Mi udało się dotrzeć na Gardenię po raz pierwszy i Chelsea Flower Show to nie jest, ale ścisk był podobny Bardzo dobrze, że chociaż takie imprezy są organizowane

Oj nie jest...
i chyba raczej nie będzie

Ja osobiście tą edycją jestem rozczarowana, mówiąc delikatnie...
Tłumy...
Ekspozycje z poprzednim rokiem....słabe.

Najmilsze dla mnie było spotkanie z Wami w Werandzie
Miło było znów Cię zobaczyć...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:34, 03 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Nowe zdjęcia pergoli z wątku o Gardenii

A macie namiary na firmę, która robi te pergole?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:47, 03 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Muszę zadbać o swoje przedplocie, bo przy Twoim to wstyd pisać, że je mam
ojtam ojtam, na wszystko przychodzi pora. Myślisz że gdybym miała większy ogród to bym na przedpłocie tak wychodziła? To taka walka o każdy skrawek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:26, 03 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Długo to poznawanie się nie trwało, ale mi również było zobaczyć tyle nowych twarzy z forum Również ślę pozdrowienia

No fakt w tempie błyskawicy ale mimo to fajnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:39, 02 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No nie mówiłam jak ładne to drogie
Ale chętnie zajrzę do Ciebie podpatrzeć

U mnie to już tak nie wygląda - są dwa pasy, po których jeżdżę bumkiem Taki szeroki rozstaw kamieni nie zdał egzaminu, bo trawnik zamienił się w błoto...
Co posadzić wokół działki 36 x 60 m 22:32, 02 mar 2015

Do góry
Czytam, chłonę i myślę Na początek pochwała za wybranie świerków serbskich - mi się marzą, ale miejsca brak... Może kiedyś
Wg mnie nie powinnaś robić żywopłotu z jednego roślin - działka jest bardzo duża i możesz zaszaleć z ilością gatunków - skoro bardzo podoba Ci się ogród Sylwii to oczywiście do serbów dodałbym choiny kanadyjskie i tuje. Pewnie Smaragdy się już wszystkim przejadły, ale one są całkowicie bezproblemowe

Jeśli chcesz zacząć sadzenie od wiosny to na pewno zwróć uwagę gdzie będą okna i jaki widok będziesz z nich mieć - na świerki serbskie byłby idealny

Jeśli miałaby rozjechać rośliny koparka albo inny sprzęt (a uwierz, że mimo dużej odległości może) to po prostu posadźcie rośliny w rogu działki i niech rosną czekając aż przyjdzie czas na posadzenie ich w miejsca docelowe Tak zrobiła KasiaWB i mimo świeżo zakończonej budowy miała już ogród z dużymi roślinami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:53, 02 mar 2015

Do góry
isia33 napisał(a)
Dzięki za Katowic. Za "moich" czasów nie były jeszcze takie futurystyczne.

Katowice zmieniają się w szybkim tempie - jak jeszcze plątałem się po nich latem to wielu obiektów jeszcze nie było albo były w remoncie Oby rozwijały się dalej, co bym tu został
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:52, 02 mar 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Sebek, pozdrawiam
Miło było Cię poznać

Długo to poznawanie się nie trwało, ale mi również było zobaczyć tyle nowych twarzy z forum Również ślę pozdrowienia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:51, 02 mar 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Sebek fajnie,że udało ci się dotrzeć na Gardenię
...inspiracje donicowe boskie,niby nic nowego ,ale zawsze jakoś zachwyca
Pozdrawiam.

Zachwyca Zwłaszcza, że my wszyscy taki wygłodniali po zimie jesteśmy - i napaleni na wszystko co wnosi wiosnę do domu czy ogrodu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:49, 02 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Faktycznie są piękne

No a jak Tylko nie wiem czy u mnie to przejdzie, bo po zimie kolorów mi brak i może poszaleję z innymi barwami
Ogród w skali mikro cz.II 19:43, 02 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Po przeczytaniu kwestii o wieńcu może i nie umarłem, ale ekran telefonu ufafluniłem...
Chyba nie doczytałaś pytania mego - może pasuje Ci ta giełda w czwartek? Ja już dłużej nie wyczymam

Sebek .. Przepraszam ..zagapczyłam się .. Mam remont i chore dziecko i stad te lekkie zawirowania w moim życiu .. Niestety ne dam rady w czwartek..zaczynam o 8:50 czyli wyjeżdżam z domu ok 8:10... Ńe wyrobię się jak już nie umiesz wyczymać to jedż sam , trudno się mówi ... W jeden weekend moje urodziny a w drugi Twoje chrzciny same ważne wydarzenia innym razem sobie odbijemy

Ps. Słowo " ufafluniłem ".. Jest booooskie
Ogród w skali mikro cz.II 19:30, 02 mar 2015

Do góry
Po przeczytaniu kwestii o wieńcu może i nie umarłem, ale ekran telefonu ufafluniłem...
Chyba nie doczytałaś pytania mego - może pasuje Ci ta giełda w czwartek? Ja już dłużej nie wyczymam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:55, 02 mar 2015

Do góry
Iwonka Lwk, Ewa, Margarete dziekuję za odwiedziny i zapraszam częściej . Duzo rewolucji teraz nie będzie bo program oszczędnościowy wprowadzam Zdrowie ok. Nie szalałam wczoraj w ogrodzie, więc mam nadzieje ze mnie dzisiaj w pracy nie zarazili.

Martika własnie sie zachwycam u Ana Ann Herzogin Christina, Z polecanych prze rosomanes są zawsze: Eglantyne, Maria Theresia, England's Rose, Mary Rose, Sister Elizabeth. Gdybym wiedziała jak sie nazywa moja NN to poleciłabym ja bez wahania Ja ostatnio odkryłam Lavender Ice - ale ta jest nizuteńka, natomiast na zdjeciahc w ogrodach znawczyń róz mnie zachwyca i nabyłam 3 szt jesienią. Zawsze tez mozesz posadzić sprawdzoną Bonica. Wpadnij jeszcze do Reni z RRR z pytaniem

Joaśka - bardzo jestem ciekawa co u Ciebie slychac, już lecę!

Nawigatorka - dzieki za info , u mnie wszedzie mokro zatem Everest będzie miał dobre warunki

Mała Mi - białe z ZC wypasione po 29 zł ale cen jak na Nigry wysoka. Pozostałe wyglądają duże ale też maja po 2-3 kwiatki , wiec tez nie taki full wypas, ale są naprawdę ładne. Więc sie nie wahałam, nabyłam droga kupna i ręce mi się wydłużyły do kolan, bo M sie ulotnił i zamiast być tragarzem.....wykorzystał operatywność zony....

Napia dobrze, ze piszesz to wpadnę z rewizytą, bo na naszym forum trudno juz się odnaleźć

Sebek - najpierw PIT, potem wczasy a potem pergola..... Na szczęscie Danusia obroniła mnie przed kolejnym duzym wydatkiem wymiany drzew

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:52, 02 mar 2015

Do góry
2 marzec.... Kibicuję pracom nad książką i liczę na szybką premierę A na razie serdecznie pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:42, 02 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A jednak zostają brzozy - w sumie rozpiecie grabow to świetny pomysł Co Danusia to Danusia

No i białe pieńki będą!!!
A czupryny Madżen przytnie i będzie bosko

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:39, 02 mar 2015

Do góry
A jednak zostają brzozy - w sumie rozpiecie grabow to świetny pomysł Co Danusia to Danusia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:22, 02 mar 2015

Do góry
Sebek, pozdrawiam
Miło było Cię poznać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:12, 02 mar 2015

Do góry
Sebek fajnie,że udało ci się dotrzeć na Gardenię
...inspiracje donicowe boskie,niby nic nowego ,ale zawsze jakoś zachwyca
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies