Basiu, tak naprawdę zapomniałam, że kiedyś zamawiałam takie szafirki, musiały cebulki urosnąć. Kamasje warto mieć, stosunkowo szybko się mnożą i teraz ze względu na chłody dość długo kwitną.
Dla Ciebie
Asia, jakie Ty masz już pełne rabaty!!! Normalnie zazdrość! U mnie rabata za domem ciągle pustawa, a jeszcze w centralnym punkcie mam 2 hortki, które coś mi obżarło i dopiero teraz puszczają zielone pączki więc stoją łyse... mało tego, stoją otoczone zieloną siatką, by wreszcie przyrosty miały szansę urosnąć .
Bardzo podoba mi się zestawienie bordowych kulistych berberysów, pomarańczowych kolumnowych i zielonej trawki - to sesleria???
O to:
I u mnie wreszcie zawilce zakwitły. No rozsiały mi się po rabacie jak głupie! Ale te siewki chyba jeszcze w tym roku nie zakwitną
Mój jedyny orlik niespecjalnie mnie raczy bujnym kwieciem
A na łubin, to przebieram nóżkami - odkryłam dziś, że się pięknie zbiera
Poziomeczki dla dzieci
Kochana, ta czarna ziemia to zamieniony moim potem i łzami (o kasie nie wspomnę) żółty piach. Gdyby nie ta orka z piachem to być może finiszowałabym z urządzaniem ogrodu, zostałaby błoga pielęgnacja. Kiedyś doczekam.
Większa?! OO to tego się nie spodziewałam - jakoś sobie ją wyobrażałam jako taką niezbyt wysoką kompaktową kępkę nie wyższą jak jakies 15cm i ze 20 srednicy Chociaz ja kojarzę, że u Ciebie rośliny to w ogóle jakoś inaczej rosną, więc może też bardziej CI wybujały ścigając się o więcej słonka
Zdjęcia oznaczyłaś zawodowo
U Ciebie ten gold fountain też tak fajnie wygląda jak u Wioli w sezonie? Właśnie go kupiłam, tylko pod inną nazwą - wygląda identyko jak ten Twój, więc chyba nie ma pomyłki. U Wioli jakiś taki jaśniutki jest i liczę na to, że mój też taki będzie.
Moje Raureif już się wreszcie pozbierały - zaraz zresztą zdjęcie wstawię - piękna trawka! O zwykłej montanie to rozmawiałyśmy kiedyś nawet, że tak dziwnie się zachowuje, bo dość mała rośnie
@sierotka
Np.ICL ProTurf 12.5.20 ( 2 miesiace) lub ICLSportmaster 26-5-11(2-3 miesiace). Można też Sierrablen 28-5-5+Fe (4-5 miesiecy ) ale niego trzeba wydać trochę wiecej niż na te dwa pierwsze.
@karolina
SierraformGT Pre-Seeder 18-22-05 (6 – 8 tygodni) przeznaczony pod nowo zakładane trawniki - bezpieczny dla młodych siewek, nie powoduje zasolenia podłoża. Polecany przesiewnie ( jak na zdjeciu zastosowany trzy tygodnie przed siewem) ale teraz możesz sypnać 25 g/m²
TAK!!! Z ławeczką i stolikiem Ale z latarnią też jest super!!! Masz rację - dobrze, że odsunęłaś od tamtej kratkowanej pergoli, bo byłby zbyt duży misz-masz. Białe dekoracje są bardzo wyraziste, bo mocno kontrastują z zielenią i nie da się ich nie zauważyć, dlatego trzeba uważać, by nie przesadzić. Zrobisz zdjęcie wieczorem, gdy latarnia świeci? Bo chyba świeci? Co będzie przy niej rosło? Chyba że ma być tylko elementem dekoracyjnym? Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądała w letnim ogrodzie