Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "molinia"

Ogród z lustrem 17:34, 30 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To jest Molinia bez metki.

U góry to miskant 'Variegatus'

Miałam nadzieję, że to variegatus dziękuję
Ogród z lustrem 17:30, 30 sie 2014

Do góry
To jest Molinia bez metki.

U góry to miskant 'Variegatus'
Ogród z lustrem 16:58, 30 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu czy tu jest molinia ? jeśli tak to jaka ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:26, 26 sie 2014

Do góry
Aage-czar jesieni lubie ale deszczu już nie, szczególnie jak się małe dzieci to jest doopa

Jolas-miło mi bardzo że tak wysoko ustawiłaś mój ogród : On jest młody, niedopracowany, drzewa malusia, ale kiedyś wszystko urośnie, podokańczamy i będzie miodzio.
A ja bym na Twoim miejscu olała te projket jak ci nie leży, to tylko rysunek a ogród robi się raz na długi długi czas wymaga on kasy pracy i czasu.

Ana
-co do podpór pokaż mi te z kijem, a czym wiążesz?

Noemi ja wybrałabym trzcinnika karla jest przecudny kolumnowy , choć po deszczach się u mnie pokładał, molinia jest szersza mniej śliczna ale za to sztywna.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 26 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Piękna jest ta molinia w jakich odstępach ją posadziłaś ? Wszędzie piszą, że wolno rośnie a Ty jak oceniasz jej przyrost ?

Miejsce z altaną boooooskie

Kokoszko, czy to jest Molinia arundinacea 'Karl Foerster' ?
Jak długo ją masz i powiedz coś o niej więcej, proszę. Bo wydaje mi się idealna.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 26 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Piękna jest ta molinia w jakich odstępach ją posadziłaś ? Wszędzie piszą, że wolno rośnie a Ty jak oceniasz jej przyrost ?

Miejsce z altaną boooooskie
Kondziowy ogrod cz II 08:50, 22 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
kupione rośliny to

Lysimachia atropururea
Scabiosa caucasica "Perfecta"
Anchusa azurea "Dropmore"
Geranium macrorrhizum
Erigeron speciosus "Blaue Schoenheit"
Thalictrum flavum ssp.glaucum
Thalictrum rochebrunianum "Elin"
Bistorta ampexicaulis JS Caliente
Veronica spicata "Bicolour explosion"
Verbena hastata "Blue Spires"
Molinia arundinacea "Fontaene"
Molinia arundinacea "Karl Foerster"
Molinia caerulea "Edith Dudszus"
Veronicastrum sibiricum
Panicum virgatum "Kuelsenmoor"
Monarda punctata
Monarda hybrida Schneewittchen
Panicum virgatum "Heavy Metal"
Vernonia crinita
Aster x amethystinus "Freiburg"
Echinacea purpurea "Doppeldecker"
Aster novi-belgii "Karminkuppel"
Rudbeckia nitida "Juligold"
Inula magnifica
Chasmantium lafifolium
Rudbeckia triloba "Prairie Glow"
Rudbeckia occidentalis
Coreopsis tripteris

To teraz będę się podszkalać. Astry brzmią bosko.
Kondziowy ogrod cz II 20:04, 20 sie 2014

Do góry
kupione rośliny to

Lysimachia atropururea
Scabiosa caucasica "Perfecta"
Anchusa azurea "Dropmore"
Geranium macrorrhizum
Erigeron speciosus "Blaue Schoenheit"
Thalictrum flavum ssp.glaucum
Thalictrum rochebrunianum "Elin"
Bistorta ampexicaulis JS Caliente
Veronica spicata "Bicolour explosion"
Verbena hastata "Blue Spires"
Molinia arundinacea "Fontaene"
Molinia arundinacea "Karl Foerster"
Molinia caerulea "Edith Dudszus"
Veronicastrum sibiricum
Panicum virgatum "Kuelsenmoor"
Monarda punctata
Monarda hybrida Schneewittchen
Panicum virgatum "Heavy Metal"
Vernonia crinita
Aster x amethystinus "Freiburg"
Echinacea purpurea "Doppeldecker"
Aster novi-belgii "Karminkuppel"
Rudbeckia nitida "Juligold"
Inula magnifica
Chasmantium lafifolium
Rudbeckia triloba "Prairie Glow"
Rudbeckia occidentalis
Coreopsis tripteris
Kiedyś będzie tu ogród 08:59, 19 sie 2014

Do góry
Aniu, tylko się nie poddawaj małymi kroczkami do przodu i stworzycie ogród jaki sobie zaplanowaliście. Jeśli potraficie zrobić taki piękny grill to wszystko wam się uda. Rysujesz plany rabatek jakie chcesz robić. Zamieść jeszcze zdjęcia miejsc, w których maja one być, łatwiej będzie coś podpowiedzieć. Twoi leśni goście bardzo ciekawi, ale żmija to nic sympatycznego. Pozdrawiam, będę zaglądać. Trawka o którą pytałaś to molinia variegata.
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 08:51, 19 sie 2014

Do góry
Witaj Aniu, cieszę się , że znalazłaś w moim ogrodzie coś co jest godne uwagi. Wszystko robiliśmy sami, szopkę i ogrodzenie. Mąż grubszą robotę, a ja wszystkie deski na szopę i ogrodzenie pomalowałam. Trawka która Ci się podoba to molinia variegata, kupiona w zeszłym roku, 3 marne sztuki, już myślałam że nic z niej nie będzie. Dopiero w tym roku tak ladnie odbiła, już jest podzielona i mam ich 6. Rabatka powyżej robiona wiosną tego roku. Na środku milorząb mariken, kulki bukszpanowe, wspomniana trawka i szałwia omszona, niedawno dosadzona, więc jeszcze mało widoczna. Może nie ma u mnie spektakularnych efektów nasadzeń, ponieważ kupuję roślinki małe (ze względu na koszty), ale i tak cieszę się zmianami, które powoli zachodzą w moim ogrodzie. Sama widziałaś rabatkę przy szopie, w zeszłym roku bieda z nędzą a teraz już jest efekt
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:39, 18 sie 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Rubrum marzenie...musze ja miec...tylko czy u mnie przezimuje Trawy z tamtego roku padly, zostala tylko pampasowa, baron i jakies takie trawkowe

Kasiu koniecznie, to wyjątkowa trawka nie lubi kwaśnej ziemi, miałam 2 lata wcześniej i nie chciała bujać, a tu rośnie w oczach; ta poprzednia jeszcze była podwójnie fajna, bo miała białe kotki, przy tym kolorze bordo super to wyglądało
pampasowa mi padła, jak jej chochoł zdjęłam, ale mam trawę Ravena, ona też z pampasowych, żyje, jest olbrzymia, jeszcze nie kwitła, czy doczekam?

Molinia podoba mi się, ma ładny pokrój i kolor
połamane rozchodniki dałam do ziemi, a nuż się ukorzenią, nie znam się na tym, ale kiedyś kawałek innego rozchodnika tak wcisnęłam i rozrósł się.. a bazylia kwitnie, nie wiem pozwolić jej na to?

kolejne rozchodniki, białe i bordowe, już różowieją

a tu Rubensy, Frank coś tam i Choice Veronika, rosną wysoko, polazły na dach budy, może za rok będą kwiatki
Kompozycje z trawami w roli głównej 11:16, 17 sie 2014

Do góry
Choćby ta powyżej Molinia caerulea 'Variegata' albo rozplenice Pennisetum alopecuroides 'Hameln'
Moja codzienność - ogród Oli 22:48, 08 sie 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Ładnie pod lipą

też mi się podoba tylko molinia trochę podeschła
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 08 sie 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Irenko,ile u ciebie pieknych,tajemniczych zakątków.Powinnaś zgłosic się do programu Mai bez wahania.

Małgosiu dziękuję, owszem, mam mnóstwo ciekawych zakątków, w każdym buduję inny klimat, ale jednocześnie chcę wszystko spiąć w całośćstąd biały jest dominującym kolorem w meblach i na domach..bo i mur biały..

co do Mai, raczej nierealne i chyba bym nie chciała, z różnych powodówchoć samą Maję i jej program, bardzo lubię
wolę innych oglądać
doczekam się choć jednego, ten powojnik cudny....wybrałam go po dokładnym obejrzeniu w ogrodzie Justyny, ona jest kolekcjonerką unikatów....czekam na Solidarność, na czerwone kwiaty i nic, potem na kolejny i nic..

Duches of Edinburgh

i zaczynają się kotki i Molinia też mi się podoba

rozchodniki juz są piękne, moje patyki tu w mnogości kwitną, będzie co na jesień przesadzać
Ogród to życie 23:03, 06 sie 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
W ogóle to muszę coś napisać. Ostatnio wybyłam z koleżanką na kilka dni, odpocząć. Docieramy na miejsce i co? Za płotem naszej agroturystyki, sklep ogrodniczy ))
Oczywiście wróciłam z pamiątkami.Ale dumna jestem z siebie, bo rozsądnie zakupiłam dwie Marie i trzy trawki Molinia.
A ile ja się naoglądałam, w końcu mogłam być w ogrodniczym tyle ile chciałam Takie wakacje to ja lubię

Odkryłam właśnie niszę! Agroturystyka w CO! Dla zwariowanych ogrodników-miłosników, co chcą odpocząć i przy okazji nie tracić czasu…
Ogród to życie 22:56, 06 sie 2014

Do góry
W ogóle to muszę coś napisać. Ostatnio wybyłam z koleżanką na kilka dni, odpocząć. Docieramy na miejsce i co? Za płotem naszej agroturystyki, sklep ogrodniczy ))
Oczywiście wróciłam z pamiątkami.Ale dumna jestem z siebie, bo rozsądnie zakupiłam dwie Marie i trzy trawki Molinia.
A ile ja się naoglądałam, w końcu mogłam być w ogrodniczym tyle ile chciałam Takie wakacje to ja lubię
Moja codzienność - ogród Oli 22:12, 04 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ola co będzie pod lipą bo bardzo ciekawa jestem

Pod lipą jest molinia z jeżówkami pod thują będzie buksowy żywopłotek i evergoldy, kontynuacja w drugiej części ale jeszcze nie wykroiłam rabaty
Zakochana w ogrodach 19:19, 04 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

To faktycznie molinia, tez mam ich 6, u mnie drugi rok, co o nich powiesz, jak się u ciebie sprawują i jak długo masz?
Koszyczek cudowny, podziwiam, mnóstwo roślin i oczywiście chodniczek, butki będą suche a po bokach masz pole do popisu, pozdrawiam

Iwonko ładna trawka i nazwa znana już
jak realizacja projektu Asi ,kupiłaś juz co nieco ??pozdrówka
Zakochana w ogrodach 14:55, 04 sie 2014

Do góry

To faktycznie molinia, tez mam ich 6, u mnie drugi rok, co o nich powiesz, jak się u ciebie sprawują i jak długo masz?
Koszyczek cudowny, podziwiam, mnóstwo roślin i oczywiście chodniczek, butki będą suche a po bokach masz pole do popisu, pozdrawiam
Zakochana w ogrodach 19:44, 03 sie 2014

Do góry
Ta trawka w paseczki to molinia, ale Iwonka chyba też posadziła miscanta variegatusa

Iwonko, troche się pożądziłam u Ciebie...gratulacje za chodniczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies