Ewo napisałam wyźej. Mój ogród jest poczochrany ale próbuję go okiełznac w ramach. Zatem musi być rama z bukow a w nogach kule hodują sie, tylko teraz w tym buszu ich nie widać, muszę je poprzesadzać. Chciałabym tez upolować stożki bukszpanowe lub cisowe na te rabate.
Pewnie jeszcze dosadzę tarwek, trawek, trawek.....
Julka bez obaw, będą bukszpany (jeszcze więcej) , cisy, trawy, lawendy i oczywista oczywistość hortensje i magnolie. Nie wiem czy będą rh... Jak pooglądałam kolejne wygryzione przez opuchlaki to myśle o wyciepaniu ich... A same róże w moim ogrodzie nie konweniują, będa miały tło z bukwów strzyżonych na płasko, w nogach trawki, lawendę, sosny i jeszcze pomyśle. Na razie planuję rabatę na jesienne zmiany. Mam jeszcze sporo czasu, jakie róze wiem, muszę tylko im towarzystwo wymyslić, wlaściwie to już są kulki bukszpanowe, byc moze tylko je poprzesadzam
Śnij bo są piekne. Czekam na kwitnienie Golden celebration, do której jesienią chcę domówić jubilee celebration
W Twoim ogrodzie Othello i. Munstead Wood by konweniował i korespondowal z kolorem we wnętrzach
Ciekawe co Twoje spostrzegawcze oko zobaczyło ?
A ja dzisiaj pół dnia naprawialam ze specjalistą nawadnianie W 4 miejscach miałam poprzecinane rurki... I jeden główny przewód... Sprawdzaliśmy całą instalacje. teraz mogę poleżeć !
Uwielbiam ten zakątek jeszcze graby do strzyżenia
Deszcz u Was? U nas pieknie cały dzień. Nic sie nie stresuj, twój ogród wypiękniał a z roku na rok , dzięki forum będzie jeszcze bardziej stylowy
Aga to Alnwick Rose, mnie zachwyca ale na stronie. Davida Austina jej kolor jest podrasowany. Nie jest na liście TOP10 rosomanes Na mojej liscie jest
Wiunia, mi też było w tamtym roku szkoda moich świerzo posadzonych grabów, ale Madżenka kazała to cięłam i warto było- teraz są gęściutkie dołem tak, że mysz się nie przeciśnie. PS w tym roku nadal mi szkoda kiedy przychodzi pora ich cięcia...ale jak mus to mus. Pozdrawiam
Mają być przelotne opady codziennie wczoraj przez 1 min pokropiło
Skoro nie wiesz tzn , źe zdrowe
Mam roztocza i przędziorki, mszyce, miodunkę na bukszpanach - kreseczki na liściach, srebrne spody, mszyce wiadomo jak wyglądają oraz pozwijane listki
Poczytaj w art Danusi o chorobach bukszpanów
Początkowo Ascot była malinowa czyli czerwoono-różowa. Aktulanie ma przepiękny kolor określany niekiedy jako magenta - czyli ostry róż o chłodnej barwie. Zrobie jej zdjęcia bo ma dzisiaj przepiekny kolor. Zapraszam na zdjęcia wieczorem
Malinowy do tej pory jest red Leonardo. Czekam na kwitnienie Munstead wood, J.W.Goethe, i Williama Shakespeara - znów maja pąki. Chyba Othello i. Gospel mnie w tym roku nie zachwycą - ale to ich pierwszy sezon i były sadzone wiosną jako róze z nagim korzeniem. Dlatego wolę kupować roże w donicach, już w pierwszym sezonie są piekne.
Zasadziłam się jeszcze na Falstaffa ale nigdzie go teraz nie ma... Ktokowliek widział, ktokolwiek wie
Teraz planuję jesienne nasadzenia różane i czytam, czytam, oglądam, oglądam. Brakuje mi ostro-różowych niskich na rabacie z budlejami, lub będzie cala w poreclanowo-różowych i niebieskich kolorach Mam wakacje na myślenie o tym
Od wczoraj mam ulrop dzisiaj zaplanowałam cięcie laurowiśni i pęcherznic wczoraj poszalałam z opryskiem bukszpanów Ortus+Nissorun na przędziorki i szpeciele... Widzę że moje bukszpany jak co roku zaatakowane...
Jeśli przestanie padać znów muszę opryskać środkiem na grzyby... Straszliwy atak w tym roku był wiosną...
Ascot jak na razie to moja ulubienica, z powodu kształtu kwiatów i koloru po prostu idelanie pasujacego do monardy. Lubuę takie filiżanki
Bonica obcięta bo już przekwitała u mnie, dwa tygodnia sypania na trawnik wytrzymałam i podjęłam decyzję o zmianie lokalizacji za rok nie będzie zaśmiecać trawnika Ponadto za wielka rosnie i zdominowala magnolie. Jak ja lubie zmiany
dzisiaj musze sciac aspirin rose.
Mira obejrzałam w kilku watkach Comte i jestem lrzekonana, że warto. Ach ten zapach i kolor
Opisy historii róż pozwlają inaczej na nie spojrzeć.
Gertuda musi byc w moim ogrodzie trzeba jej oddać hołd !
Moje były w oplakanym stanie po czerwcowych upałach. Deszcze zniosly wyjątkowo dobrze.
Poczekajmy na drugie tłoczenie
Już mam ochotę busz wycinać ale akurat to miejsce jest ok
O ja też wczoraj odpoczywałam, dopiero dzisiaj macham
Byłam widziałam
Tnę co wiosnę nad 3 oczkiem, czyli nizutko - 15-20 cm. Tzn żeby nie było, że kazdą gałązkę tnę nad 3 oczkiem... Sprawdzam jaka mniej więcej wysokosc jest nad 3 oczkiem i nozycami zywopłotowymi jadę.... Toć to straszne chaszcze...
Alnwick w drugim sezonie ma 1 m i kwitnie nieprzerwanie. Widzę jednak, ze rosomanes sie nia nie zachwycają...
Ło matko w Brasil jesteś? Gratulacje za wczorajszą wygraną
Na kotki trzeba poczekać do sierpnia
Kasiu jak często powtarza kwitnienie?
Monia wczoraj sypnęłam nawozem przeciwko brązowieniu trawy... Wiem azot... Wiem... Ale już mam dośc patrzenia na ten brzydki trawnik... Podejrzewam larwy komarnic... Bo przy kancikach sporo znalazłam... Trzeba będzie zrobić wertykulację czyli rzeż niewiniątek...