Ula trochę orlików już mam. To takie większe zeszłoroczne. Tylko w chwastach, bo tak bardziej na dziko sobie rosną.
I świdośliwa zaorlikowana.
A tu poletko z nasion orlików od Małej Mi - te muszę dopiero porozsadzać. Tu ich troszkę widać.
Z cyniami bardzo dobry pomysł. I nie wysiałam cleome - nasiona miałam na działce i dopiero teraz je przywiozłam - jutro spróbuję posiać najwyżej będą później kwitły.
Kasiu twoje zawilce jeszcze w pakach? To niespodzianka. Do tej pory to ja u Ciebie oglądałam wszystko wcześniej niż u mnie. Te tulipany powtórzyły kwitnienie. Nawet niewykopywane. To 'Snow Crystal'.
Oj Kasiu jeszcze jak bym umiała fajne fotki robić, ale dobrze, że roślinki "nadrabiają miną"
Relacje obejrzałam, choć część zdjęć już wcześniej widziałam w Waszym albumie ze zdjęciami z budowy i tworzenia ogrodu. Wzruszająca historia. Przyznaje, że się popłakałam ze wzruszenia. Ogród przeszedł niesamowita metamorfozę.
Ja mam dużo mniejsze przedpłocie. U nas nikt nie odśnieża i nie sypie solą, ale już mi ręce opadają jak widzę te ilości kup psich i obsikane roślinki.
Witam. Moja kula bukszpanu częsciowo usycha na zewnątrz a we wewnątrz jest taki widok jak na fotkach. Uschnięte wycięłam, lecz zastanawiam sie czy to szkodnik czy choroba grzybowa . Szkodnika niby nie widzę. Po formowaniu ma listki trochę poszarpane sekatorem. Może ktoś wie co mu dolega.?