Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:17, 28 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)

Wjazdowa w całości Brakuje czterech doorenbosów i stip pomiędzy nimi. Plan na przyszłość.

Ewo, śliczą masz tę trawiastą rabatę. Bardzo podobają mi się te zielone czuprynki.
Jeżówkowe-Love;) 19:15, 28 maj 2019

Do góry
Moja glebo terapia 19:13, 28 maj 2019

Do góry
kerii napisał(a)

Ja też mam nadzieję, że przeżyją a jak nie to trudno będzie miejsce na nowe inne rośliny )

Uwielbiam czas kiedy kwitną żurawki

Pięknie dobrane żurawki
Jeżówkowe-Love;) 19:13, 28 maj 2019

Do góry
Wiosna
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:10, 28 maj 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Kolejna odsłona derenia china girl

Przepiekany ten dereń china girl
No i róża tak ładnie ci zuj kwitnie,Szybciej niż u mnie.Wiadomo..
Przyjemnie pic kawe w takim pięknym ogrodzie
Moja działka na Dębowym Lesie 19:08, 28 maj 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pięknie macie. I staw super, taki czysty w trawie, nieokrzaczony z widokiem na las.
I hostowisko sie pięknie rozrosło przez te pare lat.
No i clematisy popodziwiałam! I resztę też. na pewno super się odpoczywa w takim otoczeniu, choc roboty co nie miara

Ewelinko dziek uje. Tak, mam i ogród z rabatami, i przestrzeń zielona z tylu. i staw i kawale lasu swojego tez
Hostowisko rośnie w miarę dobrze.
To prawda tutaj taki klimat jest specyficzny, czysty, pachnący, cudny .
A roboty szwedzie jest gdzie sa ogrody i rabaty i trawa.

Dzis znowu deszczyk popadał.Niby niedługo z niecałą godzinkę.ale wody dolało.
Cebula na warzywniku już mi pada
Ech.

Hosta Milenium

Funkia Reversed
Wśród brzóz i dębów 19:05, 28 maj 2019

Do góry
Wojtku, trudno na jednej fotce ogarnąć całą działkę. Za domem jest około 3 tys. metrów, i jakieś tysiąc przedogródka.
Wierzbę będę ogławiać na wiosnę. Może się ładnie zagęści.

Magdo, no jest co robić.

Danusiu, też lubię irysy. Jaka szkoda, że tak szybko przekwitają.

Mój maczek zdecydował się wreszcie zakwitnąć. Na razie jednym kwiatkiem, ale za to jakim. Tutaj trochę zmęczony deszczem.

Orliki,

I jeszcze raz margerytki.
Tu ma być ogród :) 19:02, 28 maj 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)

Moje VW każdego roku przesadzane po dwa razy, myślę nareszcie znalazły swoje stałe miejsce. Podziwiam je za wytrwałość. Mimo przesadzania ładnie rosną i kwitną.

Tym razem kupiłam Green Twister. Mają tyle odmian i nowości - oszaleć można. Cały bagażnik przywiozłam znowu bylin

Haha, jeszcze masz miejsce?
Ja już bardzo rzadko coś kupuję, ale ostatnio popełniłam małe grzeszki I kupiłam kilka miniaturowych host.

Paradise czyli mój kawałek raju 19:00, 28 maj 2019

Do góry
Dzięki, właśnie przyszła następna dostawa. Anabelki, ogrodowe, judaszowiec i magnolia

Strasznie mi się podoba ta duża funkia, muszę je jakoś poprzesadzać bo z tyłu mam mniejsze i źle to wygląda. Muszę wszystko wyplewić i korę wysypać tam. Obok rośnie naparstnica, jeśli ktoś ma ochotę to mogę oddać

Nie mam kiedy plewić bo zaraz zaczyna padać, po deszczu tych chwastów jeszcze więcej
Nareszcie załatwiliśmy kose spalinową, tamta do wyrzucenia. Jeszcze ani razu nie kosiłem w tym roku i robi się mała dżungla z podwórka.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:53, 28 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

2016

2019

Zmiana bardzo na plus Warto zawalczyć o swoje, nawet z eMem
Tu ma być ogród :) 18:47, 28 maj 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Powiem Ci, że nie potrafię się zdecydować. Pewnie każda z traw byłaby dobrym wyborem, ale jednak na żywo nie widziałam w żadnych ogródku jak trawy się prezentują.
Właśnie próbuje się doliczyć ile zamówić Sesleri, Carex, Rozplenic oraz czy do szpaleru hortensji kupić ML czy inny miskant,ale nie wiem jaki...
I jeszcze w inne miejsce chciałam taki z pióropuszami u to chyba będzie kleine fontane,żeby wytyczał granicę naszej działki.

Jak masz chęć coś mi podpowiedzieć odnośnie tego ile sadzonek zamówić, jak masz sposób, żeby jakoś je wyliczyć to zapraszam do mojego wątku

Byłam, ale na czym ostatecznie stanęło to nie wiem - miałam przerwę od forum spowodowaną Komunią córki, a co za tym idzie masą przeróżnych obowiązków z tym związanych.

Przy okazji pochwalę się prześlicznym wianuszkiem z gipsówki, frezji i margaretek, który zrobiła dla mojej córki moja zdolna koleżanka

Ogród z wilkiem zamkn. 18:34, 28 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Kamila dziękuję bardzooo ,ale myslę ,że dużo robi magia fotek-przynajmniej wg mnie na fotkach ogród lepiej wygląda niż w rzeczywistości
całościowo tył ….

Madziu to zdjęcie,gdzie widać schody w całości..no cudne ..No coś pięknego normalnie jak zejście na salony aż chce się po nich zejść,zzczołgać się,sturlać nieważne jak..byle tam być
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:19, 28 maj 2019

Do góry
Wierzbą hakuro to raczej nie zasłonisz płotu. Najważniejsza kwestia to taka, czy to ma być szczelna osłona? Do kwietnia u wierzby same patyki.
Dobrym pomysłem może być bluszcz..tylko czasu minie zanim zasłoni;przy hortensjach i trawach podobnie.

Ciekawym rozwiązaniem może być stelaż z listewek lub gotowy panel zamontowany na Waszym płocie. Wtedy na nim pnącza..np.jakieś róże pnące.

Może tak..

Słoneczny Ogród 18:14, 28 maj 2019

Do góry

Daria, Coz to za pieknosc po lewej? Onimialam z zachwytu.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:12, 28 maj 2019

Do góry
Widzę w tle słup, dzisiaj spotkałam po drodze tak zamaskowanego betonowca

ml
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:08, 28 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dla wszystkich zainteresowanych grabami na frontowej .

A tu widoczek całości pt. odnajdź trzy graby .

Nie widziałam poprzedniej wersji, ta jest bardzo elegancka. Po dłuższym szukaniu znalałam graby i na drugim zdjęciu
Skąpana w słońcu 18:08, 28 maj 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Przemku.
Dzisiaj zrobiłam zdjęcie tej ławki z pergolą. Jestem z niej bardzo zadowolona.

Staram się zmieniać plac budowy w ogród, ale idzie mi to powolutku. Większość prac wykonuję sama. Czasami ktoś znajdzie chwilkę to mi pomaga.

W tamtym roku o tej porze było tak

Powiedz ty mi a dlaczego ty chces, wywiezc ziemie to humus (pierwsza warstwa)? Jazeli tak to robisz najwieksze glupstwo z tym wywiezieniem.
Nie wywiozlam grama ziemi po budowie ani po oczku. Rabaty mam na podwyzszeniu.
Skalniak zrobiony na glinie odpadach pobudowlanych, piasku, skoszonej trawie.
Ziemia z fundamentow glina, piach trawa skoszona obsypana humusem tam posadzilam sosny czarne, berberysy a zima dzieci zjezdzaja na sankach.

Nie wiem ile masz miejsca splaszczylabym sterte ziemi i obsadzila idealne miejsce.
Floksy wdzieczna roslina prawie mkesiac kwitnjenja zeby nie te deszcze.
Tez w tym romu chce nasadzic floksow gdzie sie da

Pozdrawiam bede jeszcze.
Rododendronowy ogród II. 18:00, 28 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ale cuda! Coraz większe są
Ogród w remoncie 17:57, 28 maj 2019

Do góry
Właśnie przestało padać
Dereń

Hakonki, mają dopiero rok

No i kwaśna po roszadach kalinowo azaliowych i w trakcie przetasowań bylinowych jeszcze. Na razie poplątanie z pomieszaniem
Ogród Małej Mi 2017 17:57, 28 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Spoko urośnie duży i szybko.. pytałaś się czy kwitnie.. kwitnie .. wypatrzyłam, pocięłam gałęzie dolne, wiec teraz nie sięgam wzrokiem do kwiatów.

Mój posadzony w 2009, wielki taki, że nawet eM obrońca drzew stwierdził, że jest już za wielki do naszego ogrodu.
A to 2009, taka malotka była, w osobówce przywiozłam.

No to znaczy się mój znowu nie kwitnie..
Mój 5 lat, twój 10 lat... ale ty masz ogromny ogrod, nie wiem bo mnie podkusiło ale mój eMuś nie da go ruszyc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies