Ewelinko dziek uje. Tak, mam i ogród z rabatami, i przestrzeń zielona z tylu. i staw i kawale lasu swojego tez
Hostowisko rośnie w miarę dobrze.
To prawda tutaj taki klimat jest specyficzny, czysty, pachnący, cudny .
A roboty szwedzie jest gdzie sa ogrody i rabaty i trawa.
Dzis znowu deszczyk popadał.Niby niedługo z niecałą godzinkę.ale wody dolało.
Cebula na warzywniku już mi pada
Ech.
Wojtku, trudno na jednej fotce ogarnąć całą działkę. Za domem jest około 3 tys. metrów, i jakieś tysiąc przedogródka.
Wierzbę będę ogławiać na wiosnę. Może się ładnie zagęści.
Magdo, no jest co robić.
Danusiu, też lubię irysy. Jaka szkoda, że tak szybko przekwitają.
Mój maczek zdecydował się wreszcie zakwitnąć. Na razie jednym kwiatkiem, ale za to jakim. Tutaj trochę zmęczony deszczem.
Dzięki, właśnie przyszła następna dostawa. Anabelki, ogrodowe, judaszowiec i magnolia
Strasznie mi się podoba ta duża funkia, muszę je jakoś poprzesadzać bo z tyłu mam mniejsze i źle to wygląda. Muszę wszystko wyplewić i korę wysypać tam. Obok rośnie naparstnica, jeśli ktoś ma ochotę to mogę oddać
Nie mam kiedy plewić bo zaraz zaczyna padać, po deszczu tych chwastów jeszcze więcej
Nareszcie załatwiliśmy kose spalinową, tamta do wyrzucenia. Jeszcze ani razu nie kosiłem w tym roku i robi się mała dżungla z podwórka.
Byłam, ale na czym ostatecznie stanęło to nie wiem - miałam przerwę od forum spowodowaną Komunią córki, a co za tym idzie masą przeróżnych obowiązków z tym związanych.
Przy okazji pochwalę się prześlicznym wianuszkiem z gipsówki, frezji i margaretek, który zrobiła dla mojej córki moja zdolna koleżanka
Madziu to zdjęcie,gdzie widać schody w całości..no cudne ..No coś pięknego normalnie jak zejście na salony aż chce się po nich zejść,zzczołgać się,sturlać nieważne jak..byle tam być
Wierzbą hakuro to raczej nie zasłonisz płotu. Najważniejsza kwestia to taka, czy to ma być szczelna osłona? Do kwietnia u wierzby same patyki.
Dobrym pomysłem może być bluszcz..tylko czasu minie zanim zasłoni;przy hortensjach i trawach podobnie.
Ciekawym rozwiązaniem może być stelaż z listewek lub gotowy panel zamontowany na Waszym płocie. Wtedy na nim pnącza..np.jakieś róże pnące.