Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:59, 13 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Kiedy panowie przyjadą do poprawek, no chyba, że już byli
Ścieżka ekspresowa...ładna taka świeżynka

Ścieżka przechodziła armagedon- sporo ścinanych było na nią gałęzi - torowaliśmy drogę i obszar wokół domku narzędziowego

Żwirową ścieżkę od lat mam na froncie

Jutro przypomne się o poprawce, dziś miałam domek na głowie i pana od elewacji - na jesień znów będzie się działo
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:55, 13 cze 2019

Do góry
I jego dzisiejsza redukcja - ściełam bardzo stary chorowity bez czarny

który co roku ściekał mszycami

Teraz miejsce wokół lustra zyskało słoneczko O właśnie przypomniało mi się że mam panel do pomalowania

Przedogródek pod dębem 19:55, 13 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
kilka dzisiejszych zdjęć.
Rojnik kwiaty pokazał:

te w pieńku też dobrze rosną:

Parę róż

Bardzo ładnie zakomponowane rojniki.a w tym pieńku, Beda zimować ??
Róże liczne
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:53, 13 cze 2019

Do góry
Krąży nade mną burza. Niebo ciemne, od czasu do czasu zrywa się wiatr, komary tną jak wściekłe. Grzmi i czasem nawet coś błyśnie. Ale nie pada... póki co spadło z 10 kropel i finito. Ale nie tracę nadziei na wodę z nieba. Ustawiłam jednak podlewanie na jednej z rabat.
I pstryknęłam kilka pochmurnych fotek.
Tu mam niebiesko

Klonikowa

Cienista zarasta

Tu się będzie działo

Podokienna - tu mam busz

I tu też
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:52, 13 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Uwielbiam to miejsce i japońca to w nich na samym poczatku się zakochałam, potem w Twoim lesie i oczkach
Dziś nie ten sam ogród prawie, ale tu, w japońcu i oczka pozostały w tym samym klimacie co kiedyś

Las ma praktycznie wszędzie bo kocham busz... Ogród to taka moja kryjówka... Rabata różana i japoniec faktycznie nie przechodzą rewolucji ale one też są dla mnie dobre.

Róże nie znosze za ich kolce ale podziwiam za urode i za.... wspomnienia o babci...
Mój busz

Ogród Cioci cz. 3 19:50, 13 cze 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Zawsze podziwiam twój ogród Gosiu.
Taki elegancki ... klasa!!
Wypielęgnowany, wymuskany, piękny w kazdym calu .
Ogródek Ewy 19:47, 13 cze 2019

Do góry
ryska napisał(a)
pieknie przyciety iglaczek.
Róża piękną.
a ten powojnik , to ??
Mam chyba taki sam NN
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:47, 13 cze 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Strasznie duży masz ten wiciokrzew.. obłędnie ścieżka w jeden dzień.. no nie dziwię się, że kręgosłup boli, ale wyszła fajnie.

Tyle że eMuś średnio zadowolony z niej jak przejechał kosiarka - będziemy musieli dać na kamień coś drobniejszego. Ale mam rabatę do zagospodarowania Domek widać też z ogrodu (troszkę).
A po robocie oboje się masujemy w jakuzzi

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:42, 13 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Powtórzę za Małą Mi: rewelka

Dziękuje Lubię ta ścieżkę z płyt i z tego połączenia z oczkiem jestem zadowolona, powolutku kropka nad i się dopełnia.

W ogóle oczko to jedna z moich ulubionych stref w ogrodzie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:39, 13 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Cytuję wszytkie... ale wyszło rewelacyjnie... dla mnie mistrzostwo świata absolutne .... a przyszłam zobaczyć jak się chłodzisz w "jakuzi" A tu taka niespodzianka... robota w pocie czoła ... rewelka.

Nie ma dnia bez kąpieli - ale fotek na tą okazję nie robię Teraz jak są upały to nie grzejemy a woda i tak ma 30 stopni
Robota teraz wre - wirz mi kwiecień leżałam, po tych nagraniach nic mi sie już nie chciało...
Jedno co mnie drażniło to to - brak domku narzędziowego i wielki burdel...
Miesiąc czekałam ale warto było - dziś domek został postawiony. Po raz pierwszy zamówiłam też usługę malowania, naprawdę nie mam już siły na trzecią w tym sezonie budowle

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 19:32, 13 cze 2019

Do góry
Witam co sie dzieje z moimi tujami czubki robia sie zrogowaciale a nastempnie zulkna i brazowieja tylko czubki
Nie mam szmaty pod tujami
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:27, 13 cze 2019

Do góry
I jeszcze spacer po lewadach (o ile mi wiadomo tylko na Maderze pozyskuje się slodką wodę w taki sposób). Lewady to tysiące kilometrów rynien/koryt w górach które okalają szczyty i odprowadzają wodę z gór w dół do nawadniania pół i do celów komunalnych. Położenie wyspy na oceanie sprzyja powstawaniu chmur które wchodzą w doliny poniżej szczytów i roślinny maderyjskim odbierają tym chmurom wodę. Woda ta jest kanalizowana od XV w właśnie do lewad i płynie lewadami w dół. Madera ma slodkiej czystej wody pod dostatkiem mimo że nie ma ani jednej studni.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:14, 13 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Napiszę choć nie powinnam... zazdroszczę.. ..po prostu zazdroszczę..

Aniu ja tak się cieszyłam z tego wyjazdu że sama sobie zazdrościłam
Żartuję ale naprawdę to fajne miejsce. I tobie też by skradło serce bo tam głównie cudne góry, widokowe miejsca, urwiska, przełęcze i stosunkowo wysokie skaliste szczyty - do 2000 m. A do tego dużo tras do chodzenia - ja zabrałam oczywiście buty trekkingowe żeby skorzystać w pełni z uroków tego miejsca.
Tak więc podsumowując Madera to góry + cudna roślinność + ocean.

Przedziwny Ogród 19:10, 13 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Spodobał mi się pomysł z siatką leśną

Prawda, że dobry pomysł miałam?

Przedziwny Ogród 19:07, 13 cze 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Agatko róże cudowne. Jak je widzę to chcę u siebie więcej Potem się orientuję że miejsca nie mam

Gosieńko, ja sobie co roku obiecuje, że już więcej róż nie kupię. I na tym się kończy. Wcześniej kupowałam w dużych ilościach, teraz pojedyncze sztuki. Zauważyłam, że kiedy spulchniam ziemię wokół nich dużo lepiej rosną i kwitną. Dlatego żadne z nich nie są u mnie w korze lub w żwirze. Tak sadzę żeby mieć dostęp do każdego krzaka. Kiedyś babcia mi mówiłam że róże powinno się obdziabywać do końca lipca, później tylko wygrywać chwasty. Myślę, że wiedziała co mówi, bo zawsze miała przepiękne róże.
Pozdrawiam

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:04, 13 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Małgosia, na Maderze...piękne tam widoki i to niebo
Szefowa Ci wybaczy...A my wypoczniemy po pracy patrząc na cudowne foty

Tak myślisz Aga?
Ok. To wypoczywajcie dalej do woli. Dorzucę jeszcze to i owo
A poza tym nie da się pokazać Madery nie pokazując roślin. Więc właściwie to pozostaję wciąż w głównym i przewodnim temacie tego forum

Ja i drzewo Dragon Tree

Ja i kroton

Ja i bananowiec

Ja i Agapanty

Nota bene przywiozłam kłącza/cebule Agaoantów białych i niebieskich, będę je hodować w donicach na tarasie i oczywiście chować na zimę - zobaczymy jak mi się to uda.
Tam one rosną wszędzie na trawnikach, na klombach, w ogrodach przydomowych i jak nasze mlecze przy drogach, na skalistych zboczach - wszędzie...
Mokradło... i mój ogród 18:52, 13 cze 2019

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Portret Pastella

Zachwyciła mnie! Ma tak subtelną urodę ...
Pamiętajcie o ogrodach 18:41, 13 cze 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
przetacznikowiec

pięknie
Pamiętajcie o ogrodach 18:39, 13 cze 2019

Do góry
tawułki i maki

Pamiętajcie o ogrodach 18:38, 13 cze 2019

Do góry
przetacznikowiec

perukpowiec

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies