Co prawda nie mnie prosiłaś o poradę ale pozwolę sobie udzielić jej:
Przesadziłaś bukszpany, ale pokaż w jakiej fazie są nowe przyrosty
Wtedy powiem czy ciąć teraz. Nizależnie od tego cięcie w sierpniu jest niedobre, bo nowe przyrosty nie zdążą zdrewnieć przed zimą. Najpóźniej tniemy do połowy lipca, no jeszcze lipiec ujdzie, ale sierpień już nie
Pozdrawiam i oczekuję na zdjęcie
Tak właśnie jest, ludzie wąchają kwiaty róż, panie idące z pieskami ciągną je za smycz aby nie zasiliły mojej trawy Taka jest ładna Podlewam codziennie.
Dzisiaj jest przesilenie różane u mnie
Zaczyna kwitnąć późna White Cloud, ale jeszcze nie rozwinęła w pełni ani jednego kwiatu. Z jego otwarciem mam apogeum róż.
To zdjęcie ostatnie wklej sama nie wiem gdzie- może w wątku rozpoznawanie chorób i szkodników - bo wydaje mi się, że to jodła a nie świerk taki jest rachityczny i słaby, że aż do siebie niepodobny.
Lać to trzeba, ale wodę, trawnik jest zasuszony, zamiast zastanawiać się wyrywaj od teraz i będzie po kłopocie. Trochę skłonów i worek na chwasty. Lanie, wody przede wszystkim, bo trawnik jest mega zasuszony
Bijesz się z myślami a chwasty rosną, jak dla mnie nie ma co się spierać a brać się za robotę.
Do bukszpanu elektryczne szarpią i miażdżą listki i brzydko wygląda taki żywopłot po cięciu.
Jak dla mnie to zniewaga bukszpanu. Wyłącznie ręczne nożyce szpalerowe, są różne i mają długie ostrza.