Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogrodowy pamiętnik 11:27, 12 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Co oczywiście nie oznacza, że nic nie kupiłam . Skromne ale bardzo przyjemne zakupy.
Tadam:

Zakupy pierwsza klasa
Buziaki zostawiam.
Ogród Małej Mi 2017 11:24, 12 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Akurat ta róża się przestraszyła eksmisji .. szkoda, że na upale od razu przekwita.. i coś z Twoich klimatów

I postraszone.. bo kolejne też miały wylecieć.. jak na razie stad tylko Bonice wyleciały, jakiś niedobitek tylko się został..

Zachwycam się tymi liliami bo u mnie jeszcze nigdy nie zakwitły
Ogród Małej Mi 2017 11:12, 12 cze 2019

Do góry
Miłego dnia.. zajrzę wieczorkiem..
Ogród Małej Mi 2017 11:11, 12 cze 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
A widzisz, Aniu, Ty Bonicę też wyrzuciłaś. Martagony i reszta ogrodu piękna. U mnie okrutna susza, ziemia spękana, dlatego szukam roślin ekstremalnych...

Ale Twoje były łądne, a moje paskudne, bo za gęsto rosły, ale kocimiętka zamiast Bonici jest fajniejsza tu

U nas nalało, ze ziemia jeszcze mokra.. i co chwila burze.. wiec na brak wody nie narzekam, jedne problem odpadł z podlewaniem. Ale nie wszytko sie z tego cieszy..

A u mnie wszytko porosło i wszędzie prawie mam cień na rabatach.. wiec idę w rośliny do cienia..
Między polem, a lasem. 11:09, 12 cze 2019

Do góry

jestem w pracy, a tutaj nie mam zupełnie możliwości by cokolwiek zaznaczyć, czy zdjęcie wstawić. Znalazła tylko takie:
Rabata po prawej stronie bramy "żwir grubszy"
Ogród Małej Mi 2017 11:05, 12 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Pokazuj nam swoje radości, bo pięknie masz...piwonie same w sobie są piękne, a Ty jeszcze podkręciłaś ich urodę bodziszkami
Muminki będą mieć radochę z basenem

Nawet udaje się zrobić kilka zdjęć komórka..nie ma tylko kiedy wstawić na forum..

Miło że zaglądasz.. dzięki temu ku pamięci jakie foto jednak wstawię

A Muminki przyjeżdżają na weekend.. będzie szaleństwo.. oby pogoda wytrzymała bo już mówią o jakimś atlantyckim ochłodzeniu.
Róże się ucieszą, ja też.. tylko dzieci będą zawiedzione..bo czekają na basen..

Liliowo i kolorowo:) 11:05, 12 cze 2019

Do góry

Ta jest cudna ale musze poszukac nazwy

A tu pomieszała się New Dawn z Dortmund

Ogromne kwiaty, pachnie cudnie ale NN

Ogród Małej Mi 2017 11:00, 12 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Tą rózową róże co rok masz skasowac a ona na zdjeciach prześlicznie wygląda. Ogród bardzo soczysty widac ze wody nie brakowało a u mnie odwrotnie , zreszta jak zwykle opadów brak i wody w kranie tez zaczyna brakowac.

Akurat ta róża się przestraszyła eksmisji .. szkoda, że na upale od razu przekwita.. i coś z Twoich klimatów

I postraszone.. bo kolejne też miały wylecieć.. jak na razie stad tylko Bonice wyleciały, jakiś niedobitek tylko się został..

Liliowo i kolorowo:) 10:55, 12 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Róże prześliczne , zawrotu głowy można dostac.

Ciesze się, że się podobają a ten zapach Niektóre dopiero zaczynają.

Niezawodna Rosarium, obficie kwitnie, duże kwiaty i kwitnie całe lato, a z tyłu Bajazzo

Ta NN pachnie gozdzikami

A to Indigoletta

Ogród Małej Mi 2017 10:55, 12 cze 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
basen basenem ale te wieloryby....

Trzeba się części pozbyć ale nie mam kiedy i nie mam pomysłu jak.. nie mam nawet czasu wrzucić fotek na forum A w ogrodzie dużo się dzieje, szkoda, ze bez mojego udziału..
Bzyk w natarciu ..
Liliowo i kolorowo:) 10:49, 12 cze 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Piękne masz róże, jak byłem u Irenki to mnie zauroczyły, pewnie u Ciebie też bym chodził oniemiały
Pozdrawiam

No ale u Irenki to ogród bajka, dopieszczony i ogromny no i te zakątki Może kiedys bedziesz i przejazdem w moich stronach?
Obecnie u mnie dominuja róże chodz kwitną i krzewuszki i wiciokrzewy, jasminy mam dwa ogromne, jarzmianki i inne byliny gdzie juz nawet nie pokazuje bo za duzo tego ale ten zapach, dzis o swicie tak cudownie bylo w ogrodzie

Róża Dortmund dopiero zaczyna a ta ogromna różowa NN pięknie pachnie moze to Jasmina?

A to róża Alba piękny zapach

Ta jest cudna musze poczytac nazwe bo ma karteczke tylko okulary musze zabrać a zawsze zapominam

Trawnik spalony / zniszczony nawozem 10:35, 12 cze 2019

Do góry
dzień dobry,
przygoda "ogrodnika" trwa dopiero od tego roku. założyliśmy nowy trawnik w kwietniu tego roku - trawnik założyła firma z jednoczesną niwelacją terenu maszynową glebo gryzakrą separacyjną z siewnikiem.

wszystko było pięknie do połowy maja kiedy zalecono mi zasilenie trawnika nawozem (tracił swój piękny, żywy zielony kolor). dołączam pierwsze zdjęcie przed nawożeniem, po koszeniu. Po nawiezieniu w połowie maja (10kg na około 800mkw-FLORAMIX ZIELONY TRAWNIK) było znów bajecznie. trawa nabrała soczystego zielonego koloru i mocno zaczęła wzrastać. ale punkotowo (pewnie przez to że rozrzucałem ręcznie . po kolejnym koszeniu, zauważyłem iż miejscami kolor zmienia się na szary/brunatny po czym zaczęła trawa wysychać. na tą chwilę trawnik jest brzydki i ma wiele suchych miejsc (jak na zdjęciu) proszę o pomoc poradę co teraz zrobić.

czy trawnik ten jest spalony czy jest niedożywiony?

w sklepie ogrodniczym stwierdzono niedożywienie (na podstawie tych zdjęć) i zalecono nawóz Landscaper Pro New Grass 15KG na całą działkę.

dodam, że trawnik podlewam codziennie zraszaczem pulsacyjnym.
Liliowo i kolorowo:) 10:35, 12 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Masz szał różany cudownie

Nie ogarniam które jak się nazywają, musiałabyś podpisywać.

Dokładnie Ula, gdzie nie popatrze to mam róże, pna się i po drzewach.
A wiec Ula niektore Ci opisze a niektore są NN
Ta pnąca czerwona to sympatia a ta biskupi kolor to zaczyna okrywowa

A to jest Angela, w zeszlym roku posadzilam dwie są CUDNE i obsypane pąkami
pnąca biała Iceberg Climbing

a to tez rok temu posadzona Bajazzo/ bardzo mi sie podoba ma oryginalne kwiaty/ i Laguna no i zaczyna dopiero swoj spektakl Veilchenblau

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:26, 12 cze 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Wiciokrzew na bzie

Uwielbiam to miejsce i japońca to w nich na samym poczatku się zakochałam, potem w Twoim lesie i oczkach
Dziś nie ten sam ogród prawie, ale tu, w japońcu i oczka pozostały w tym samym klimacie co kiedyś
Ogród w mieście-ogrodzie 09:44, 12 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam te murki ceglane i tą aleję

Ogród do odnowy 09:42, 12 cze 2019

Do góry
co za drań zniszczył mi wszystkie trzy pędy młodego krwiściągu?

po nakłuciu w oczach zwiędły
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:33, 12 cze 2019

Do góry
Ewa to jednak nie to, zdecydowanie i ostatecznie

czas uciekać nad jezioro (5min spacerku) podlane najważniejsze padające okazy a trawnik niech czeka na deszcz

modrzew

Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:30, 12 cze 2019

Do góry
Dzień dobry, czy ktoś rozpoznaje tę gąsienicę? Mam inwazję na tarasie, po umyciu desek wodą wyszło ich całe mnóstwo, chodzą po tarasie i po korze obok na rabatach.

Podmiejski ogródek 09:29, 12 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Najwyraźniej trzcinniki lubią marną ziemię. Tym bardziej muszę spróbować tego KF.

To nie do końca tak. Overdam i Avalanche sadziłam znacznie wcześniej, jeszcze się tak nie przejmowałam przygotowaniem miejscówek. Dostały dołki wymieniona na coś smacznego i tyle. Karl rośnie w miejscach gdzie ziemię wymieniałam w 100%. Więc raczej lubią żeby im dogodzić. Karla dzielę niemal jak chwast, co sezon przybywa mi kilkanaście sadzonek. A zaczęłam trzy lata temu z trzema wypierdkami Uwielbiam go. Mimo wystawy zachodniej, już zaczyna się kłosić.

Takie są dzielone w zeszłym roku kępy. O dziwo, przezimował. Ma trudne warunki między domem a bardzo wysokimi tujami po drugiej stronie ścieżki.

Sorry za zaśmiecanie, potem usunę fotkę.
Jurajski Ogród 09:06, 12 cze 2019

Do góry
o poranku...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies