dzięki Sebek poczytałam ... jaką moc powinna mieć kosiarka? Pytam bo M naostrzył nóż skosił trawę i tam gdzie kosił jest taka dziwnie postrzępiona jakby na końcach były niteczki... i tak myślę że to wina kosiarki? może kiepską kupiliśmy w ubiegłym roku;( pisze na niej 2950o/m buuuu
Sylwia a będziesz jeszcze strzygła bukszpany które terazadziłaś? Czytałam że mozna ciąć do końca lipca, a przed wyjazdem na wakacje wsadziłam u siebie bukszpany ale nie przycielam i teraz nie wiem czy ciąć czy zostawić żeby im nie zaszkodzić?
Surfinie ... W nowym domu i ogrodzie wszystkie rosną wspaniale. W starym marnie kwitnły, chorowały. Ciekawe dlaczego?
Nawet różowa - antyczna, jak ją nazywam ma pięknie wybarwione, pełne kwiaty z zielonkawym odcieniem.
Kupiłam też do donic miniaturową surfinię, czyli Milion Bells - ależ one są piękne Kwitną tak obficie z jednej sadzonki, jakby ich kilka było wsadzonych.
Spotkał ktoś może białe?
Witaj ja mam białe Milion Bells, były śliczne, niestety po powrocie z wakacji nie są już takie piękne
trawę mamy posianą sportową, a nawoziliśmy nawozem biopol / piopol (?) niestety M nie pamięta a zerwała się naklejka na wiadrze. A oprysk był na dwulistne no i na niego bym stawiała... Czyli teraz co, skosić krótko, nawieźć i podlewać?