Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:56, 26 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Tawułka 'Chocolate Shogun'

ale cudna
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:55, 26 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Dziś zaczęłam czyszczenie kolejnej przyszłej rabaty planowanej przy wjeździe...3 x 3 m...
Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek...w ziemi długi 3 m stary fundament... dobrze, że eM pomógł
Ale i tak urobiłam się co nie miara i tylko 1 fotka z prac
Udało mi się ją oczyscić do końca...uff najgorsze za mną

Następne prace to nawiezienie kompostu,obornika i mączki bazaltowej i przekopanie i niech sobie leży do jesieni bądź wiosny

Wiolu ogrom pracy za Wami i jeszcze ten fundament... Co tam będzie bo pewnie mi umknęlo...
Moja działka na Dębowym Lesie 09:47, 26 maj 2019

Do góry
Clematis Kaiser

I hortensja debolistna ma juz paki kwiatowe
Moja bajka 09:47, 26 maj 2019

Do góry

czekam jeszcze aż nasturcje pokażą co potrafią
a na tarasie w beczce za dereniem (ukorzenionym z patyczka ) posadziłam ogórka. Mam nadzieję, że zechce się piąć po tej kratce
Moja działka na Dębowym Lesie 09:46, 26 maj 2019

Do góry
Kwitną powojniki
NN

powojnik Innocent Blush

I takie już

Moja bajka 09:43, 26 maj 2019

Do góry
taką siewkę mam w warzywniku i nie ruszam jeszcze, bo wydaje mi się, że to nie chwast. Czy wiecie co to może być?

duuużo radości daje mi ten warzywnik
Moja działka na Dębowym Lesie 09:42, 26 maj 2019

Do góry
Jak więcej błędów nie popełnić...... 09:40, 26 maj 2019

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 09:39, 26 maj 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Na nowej działce ze stawem będziesz mieć pole do popisu, będę sledzić postępy

Kwiatowe rabaty zostają tylko na tej.I tak mam sporo pracy aby to wszystko utrzymać, oplewić,itp.
I wystarczy mi

Moja bajka 09:39, 26 maj 2019

Do góry
i żeby nie było za słodko, to straciłam jednak mojego cudnego bza koralowego Sutherland Gold (na szczęście to nie jedyny jaki mam).

żal mi bardzo, bo z krzaczka udało się zrobić drzewko, no ale cóż, bywa.

zastąpił go kupiony na necie be koralowy Plumosa Aurea. Już kiedyś pisałam, że przyszedł mocno połamany. Z połamanych gałązek zrobiłam sadzonki, zobaczymy czy się uda. Nie jestem do niego jakoś przekonana, Sutherland Gold jednak znacznie ładniejszy mi się wydaje. Ale dam mu szansę. Mój oczar na pniu Diana też przyszedł mocno połamany, a dziś jest piękny. Mam nadzieję, że z bzem będzie podobnie. Korona będzie mocno cięt, żeby się zagęściła, bo jak widać intymność w tym miejscu bardzo wskazana
Moja działka na Dębowym Lesie 09:36, 26 maj 2019

Do góry
Marga napisał(a)
Nie będę cytowała hościanych widoków bo musiałabym wszystkie Same piękności!
Widać postępy nad stawem. Ja bym tam widziała też bergenie o ciemnych i mięsistych liściach. One lubią wodę i pięknie wtedy rosną.

Monia dzięki.
A bergenie słońce i wodę zniosą ??
Dyptam i iryski

Sum Substance wielkie piękne liście wciaz rosną

Mieke

Od lewej Hosta Gray Cole ,Funkia Fragrant Bouquet i Paradise Glory
Moja bajka 09:34, 26 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasieńka przyszłam do Ciebie oczy nacieszyć i się nie zawiodłam I jaka woda czyściutkaaż miło popatrzeć

Sywluś myślę o Was ciągle. Oby to wszystko udało się szybko ogarnąć i niech ta pogoda wreszcie się uspokoi.

nowy kicio do kolekcji

a ten od Anitki

i śliczniutki, nowiutki, wymarzony Esk Sunset
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:30, 26 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Dziś zaczęłam czyszczenie kolejnej przyszłej rabaty planowanej przy wjeździe...3 x 3 m...
Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek...w ziemi długi 3 m stary fundament... dobrze, że eM pomógł
Ale i tak urobiłam się co nie miara i tylko 1 fotka z prac
Udało mi się ją oczyscić do końca...uff najgorsze za mną

Następne prace to nawiezienie kompostu,obornika i mączki bazaltowej i przekopanie i niech sobie leży do jesieni bądź wiosny

Ty też miałaś pracowitą sobotę Ja też odkryłam beton w ziemi za kominkiem, ah te niespodzianki
Pilnie szykujesz glebę, ja po dodaniu ulepszaczy sądzę od razu. W gorącej wodzie kąpana jestem
Moja bajka 09:29, 26 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Spacer po Twoim ogrodzie, to prawdziwa przyjemność, także w deszczu Mój musztardowiec zakwitł, więc nie wiem, czy jeszcze się nadaje do jedzenia? Mikroaltana super!!!

Dorcia obrywaj kwiatki, bo będzie szedł w zawiązywanie nasion zamiast w liście. Zjadaj go systematycznie, to będzie się rozrastał. Łodyżki też są smaczne
Dziękuję za miłe słowa
rodek Percy Wisemann. W realu piękniejszy niż na zdjęciu

i Roseum Elegans zaczynają kwitnienie
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:28, 26 maj 2019

Do góry
Cześć Jola

Błotnista droga wygląda jak potok grunt to dobre odwodnienie bo pomimo nachylenia działki glina przestała wchłaniać i jest błotko. Masakra...

Moja działka na Dębowym Lesie 09:28, 26 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

A ta po prawej stronie o dużych liściach? Ciekawie wybarwiona, jeszcze takiej nie widziałam.

To War Paint.cudna hosta.Potem trochę zielenieje.Ale liście duże,zakończone falbanka.Cudna

Second Wind

Moja bajka 09:24, 26 maj 2019

Do góry
przy okazji dostało się też ławkom przy palenisku
jeszcze ławki czekają na szlifowanie, ale strasznie długo z tym schodzi (emuś solidnie malował ) i już mi się wczoraj nie chciało.

z innej beczki. Bzyczki wykorzystują domeczek, więc coś im chciałam dołożyć

zrobiłam taki banalnie prosty domek ze starej puszki. Ciekawe czy się nim zainteresują.

te tanie domki są kiepskiej jakości co widać na pierwszym zdjęciu, a te solidniejsze są znów drogie jak diabli. Żal dawać mi kasę na coć co z łatwością zrobi em. Muszę Go tylko zmotywować . A póki co jakieś moje wypocinki
Moja działka na Dębowym Lesie 09:21, 26 maj 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Podoba mi się nad stawem, nawet tylko z trawą.
A jak zamieszkają tam rośliny, to będzie bajka
Można się położyć na trawie i oglądać odbicie otoczenia w wodzie.
To Twoje hostowisko jest cudne, mam ochotę zrobić podobne u siebie.

Mi ogólnie tez sie podoba.
Tylko ta jedna strona jeszcze brzydka została.
Ale nie szybko tam koparka jakaś wejdzie.Kiedyś tam wyrówna się i zrobi porządek.

Moja bajka 09:20, 26 maj 2019

Do góry
potwirnie wkurzał mnie ten kryjący, biały kolor na meblach. Chciałam biały, ale przecierony, pobielony najwyżej. Z emusiem się jednak nie porozumieliśmy skutecznie i mam wściekle białe. Ale cierpliwość się mi skończyła i w ruch poszła szlifierka

jeszcze ciut za biały mi się wydaje, ale taki już zniosę. Po wszystkim wyglądałam jak młynarz

ozdobiłam go takim bardzo jasnym, niebieskim wzorkiem. Właściwie trzeba się dobrze przyjrzeć żeby go zobaczyć
Ogród przydomowy - Hosty 09:16, 26 maj 2019

Do góry
wojtas2101 napisał(a)

Bardzo ładne ujęcie Masz Wojtku piękny ogród.
Widzę, że rośliny masz gęsto posadzone. Fajnie się przenikają, a i chwasty pewnie nie mają większych szans
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies