Dzień dobry Szefowo☺. Mam dokładnie ten sam problem co Magdai. Na trzy wiśnie jedna bardzo odstaje od pozostałych. Dostałam podpowiedź od Toszki aby potraktować ją Korzonkiem. Właśnie kupiłam ale nie wiem jak zastosować? Kompostu niestety jeszcze nie mam więc ten pomysł aby dosypać do ziemi u mnie nie ma szans realizacji? Co robić? Jak pomóc tej mojej nieszczęśnicy?
Zastosuj Tajfun Trio. Chwasty padną - zbronuj, odczekaj znowu aż nowe chwasty wzejdą, znowu opryskaj, zbronuj i rób co wymieniłeś.
Ale i tak będą chwasty, zawsze będą chwasty co byś nie robił, więc czy nie lepiej w końcu robić co należy, niczym się nie przejmować i potem po założeniu trawnika walczyć z chwastami? Da się, bo są do tego środki. Pamiętaj - siany trawnik zawsze będzie miał dużo chwastów, bo nasiona są w glebie i zawsze podczas memrania w glebie je na wierzch wydobędziesz.
Dlatego raz na zawsze robię wyłącznie trawniki z rolki.
Na wszystkie pytania odpowiedź brzmi - nie.
Smaragdy na szczelny żywopłot są posadzone za rzadko. Tych tui nie tnie się bocznie, bo to kolumnowe tuje są, równa się tylko górą.Ale sadzi się co 50-60 cm oczywiście jeśli chcesz osiągnąć efekt muru zielonego. W tym przypadku jak są posadzone to tylko pojedyncze kolumny, oczywiście ładne są, ale za rzadko.
Brabanty moim zdaniem są posadzone za rzadko. Na szczelny żywopłot za rzadko, długo będzie trwało zagęszczanie i zrośnięcie. Tnij teraz i w pionie i w poziomie.
Trzmielina jest japońska, jeśli po zimie spadną liście - to wypuści nowe gdy zrobi się ciepło.
Prawdopowobnie ta "czarna ziemia" była pełna nasion chwastów. I daletgo masz to.
Podlewać żeby trawę podpędzić i skosić. Jednoroczne (widzę komosę) wyginą w 80% pod czas dwóch pierwszych koszeń, więc się nie martw.