Te prace wiosenne są bardzo zdradliwe. Człowiek wyposzczony ogrodowo łapie sie wszystkiego, by ogarnąć nieład po zimie i nie patrzy co jutro. Potem boli człowieka każda kostka i do ogrodu ni jak iść. Koło zamknięte.
Wniosek? Po troszku - miła Pani Pozdrawiam i łączę się w bólu.
Ja to często bywam u innych, tak po cichu Madzenka ma u siebie odrębny link ze swoimi pomysłami - fotorelacje - świetna sprawa.
Zazwyczaj jest tak, że to co najprostsze, to jakoś najciężej przychodzi do głowy Człowiek tak ma, że za dużo myśli i zazwyczaj pod górkę
Pozwól że pociągnę Cię Iwona za język wprawdzie ja nie mam kretów, a nornice, ale może powiesz jaki to masz pomysł na kreta?
Karolcia to moje skrzynie i też w rogu, oczywiście drzewo po prawej jest tymczasowo jak będzie położona kostka to drewutnia będzie w innym miejscu. Za domkiem gospodarczym jest kompostownik schowany
Jaka tam zwykła kostka? Jak kostka jest to i porządek jest
Tylko pamiętam, że na początku przez jakiś czas trzeba mieć piasek na niej i to mnie strasznie irytowało wszędzie się nosił w domu piaskownica dosłownie brr...
Mirellko pięknie u Ciebie się robi, widzę,że prace pełna para idą. Kostka ważna rzecz, później tylko zostaną same przyjemności i obsadzanie rabat. Pozdrawiam.
No tak, dojazd do garażu wolnostojącego musi być.
A napisz jaka tam jest szerokość od domu do siatki?
Ja bym Cię mocno namawiała, żeby o ile to tylko możliwe wydzielić tam rabatę na żywopłot, np. z tui (tanio, a rolę swoją spełni).
Jeśli dobrze rozumiem za tą siatką jest pole uprawne, nie wiem czy też Wasza działka czy nie i czy zawsze tam będzie pole, czy kiedyś dom, ale pomyśl, że takie pole trzeba uprawiać (np. oranie, koszenie zboża - kurz), nawozić (obornik - smród), pryskać - szkodliwe opary, i jeszcze do tego dochodzą przeciągi przy takiej otwartej przestrzeni, wiatry przenoszące do Ciebie nasiona chwastów. Tuje sadzi się 60 cm od siatki, mniej wydasz na kostkę, a zapewnisz sobie tym żywopłotem mnóstwo korzyści i wizualnie to będzie lepiej wyglądać, bo za płotem nie zawsze muszą być piękne widoki.
Na taką rabatę przydałoby się mieć 1 - 1,2 m szerokości.
Witam,
Przepraszam, że obrazek troche "na kolanie" ale ogólnie mam taki skromny plan:
Dookoła domu pójdzie chodnik z kostki i dodatkowy wjazd do garażu. Tam jest niestety niewiele miejsca (obrazek chyba tego nie oddaje), więc kostka będzie pod samą siatkę(nie wiem nawet czy rabata2 pod tym małym garażem się wciśnie)
Dziękuję za rady- może faktycznie świerk wywalić na tył w narożnik, by osłonić miejsce na ognisko. Nie lubię gąszczu także chciałabym w okolicach tej 1 rabaty troche trawnika...
Dziękuje Ci Aniu za odpowiedz Taka kostka "prosta bez udziwnień" właśnie mi się bardzo podoba. Nie chcę żeby to podjazd grał pierwsze skrzypce, a właśnie rośliny i dom.
Niestety nie wiem kostkarz miał nam zrobić najtaniej od metra łącznie z kostką za całość, pokazał mi model kostki i tyle, a o producenta nie pytałam bo liczyła się cena za całość a umnie bardzo dużo kamienia i piasku poszło bo jest ponad 300 metrów kw,kostka najzwyklejsza bo miało być prosto bez udziwnień