Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:45, 18 mar 2016

Do góry
Te prace wiosenne są bardzo zdradliwe. Człowiek wyposzczony ogrodowo łapie sie wszystkiego, by ogarnąć nieład po zimie i nie patrzy co jutro. Potem boli człowieka każda kostka i do ogrodu ni jak iść. Koło zamknięte.

Wniosek? Po troszku - miła Pani Pozdrawiam i łączę się w bólu.
Co i jak? Nowicjuszka 09:39, 18 mar 2016

Do góry
Ja to często bywam u innych, tak po cichu Madzenka ma u siebie odrębny link ze swoimi pomysłami - fotorelacje - świetna sprawa.
Zazwyczaj jest tak, że to co najprostsze, to jakoś najciężej przychodzi do głowy Człowiek tak ma, że za dużo myśli i zazwyczaj pod górkę
Pozwól że pociągnę Cię Iwona za język wprawdzie ja nie mam kretów, a nornice, ale może powiesz jaki to masz pomysł na kreta?

Karolcia to moje skrzynie i też w rogu, oczywiście drzewo po prawej jest tymczasowo jak będzie położona kostka to drewutnia będzie w innym miejscu. Za domkiem gospodarczym jest kompostownik schowany

Ogród Mirelli 21:05, 17 mar 2016

Do góry
kostka moze zykla ale ladna bardzo
a sipe popikowalas jak rasowa ogrodniczka juz ja widze na rabatach pieknie bedzie
Ogród Mirelli 17:51, 17 mar 2016

Do góry
Jaka tam zwykła kostka? Jak kostka jest to i porządek jest
Tylko pamiętam, że na początku przez jakiś czas trzeba mieć piasek na niej i to mnie strasznie irytowało wszędzie się nosił w domu piaskownica dosłownie brr...
Ogród Mirelli 17:16, 17 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Mirellko pięknie u Ciebie się robi, widzę,że prace pełna para idą. Kostka ważna rzecz, później tylko zostaną same przyjemności i obsadzanie rabat. Pozdrawiam.
Ogród Mirelli 16:09, 17 mar 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Mirelko pokaż fotki z dzisiejszych prac Jestem ciekawa i chyba nie tylko mnie ciekawość zżera

Aniu zrobię i wstawię, ale nie ma co specjalnie oglądać to zwykła kostka
Ogród Mirelli 10:49, 17 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Domi nic specjalnego, zwykła kostka, ale przynajmniej porządek będzie
to na pewno
kiedy u mnie tak będzie
Ogród Mirelli 10:45, 17 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale slicznie z ta kostka
Czemu ja u Ciebie jeszcze nie bylam?

pozdrawiam

Zapraszam częściej

Zaraz biegnę do Ciebie
Ogród Mirelli 10:42, 17 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
A tam nic specjalnego, łądnie się teren uporządkuje, tak dopełni wszystkiego
No to czas zacząć... 10:39, 17 mar 2016

Do góry
Iwula napisał(a)
Witam,
Przepraszam, że obrazek troche "na kolanie" ale ogólnie mam taki skromny plan:
Dookoła domu pójdzie chodnik z kostki i dodatkowy wjazd do garażu. Tam jest niestety niewiele miejsca (obrazek chyba tego nie oddaje), więc kostka będzie pod samą siatkę(nie wiem nawet czy rabata2 pod tym małym garażem się wciśnie)
Dziękuję za rady- może faktycznie świerk wywalić na tył w narożnik, by osłonić miejsce na ognisko. Nie lubię gąszczu także chciałabym w okolicach tej 1 rabaty troche trawnika...

No tak, dojazd do garażu wolnostojącego musi być.
A napisz jaka tam jest szerokość od domu do siatki?
Ja bym Cię mocno namawiała, żeby o ile to tylko możliwe wydzielić tam rabatę na żywopłot, np. z tui (tanio, a rolę swoją spełni).
Jeśli dobrze rozumiem za tą siatką jest pole uprawne, nie wiem czy też Wasza działka czy nie i czy zawsze tam będzie pole, czy kiedyś dom, ale pomyśl, że takie pole trzeba uprawiać (np. oranie, koszenie zboża - kurz), nawozić (obornik - smród), pryskać - szkodliwe opary, i jeszcze do tego dochodzą przeciągi przy takiej otwartej przestrzeni, wiatry przenoszące do Ciebie nasiona chwastów. Tuje sadzi się 60 cm od siatki, mniej wydasz na kostkę, a zapewnisz sobie tym żywopłotem mnóstwo korzyści i wizualnie to będzie lepiej wyglądać, bo za płotem nie zawsze muszą być piękne widoki.
Na taką rabatę przydałoby się mieć 1 - 1,2 m szerokości.
Ogród Mirelli 10:36, 17 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
zawsze taka kostka czy obrzeża porządkują ogrod, będzie super

Masz rację Ja już na ten bajzel patrzeć nie mogę i tak się cieszę, że będzie zrobione
Ogród Mirelli 10:35, 17 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Witaj Mirellko
widzę, że prace brukarskie w toku, ale super
bardzo fajnie to wygląda

No to czas zacząć... 10:14, 17 mar 2016

Do góry
Witam,
Przepraszam, że obrazek troche "na kolanie" ale ogólnie mam taki skromny plan:
Dookoła domu pójdzie chodnik z kostki i dodatkowy wjazd do garażu. Tam jest niestety niewiele miejsca (obrazek chyba tego nie oddaje), więc kostka będzie pod samą siatkę(nie wiem nawet czy rabata2 pod tym małym garażem się wciśnie)
Dziękuję za rady- może faktycznie świerk wywalić na tył w narożnik, by osłonić miejsce na ognisko. Nie lubię gąszczu także chciałabym w okolicach tej 1 rabaty troche trawnika...
Ogród Mirelli 09:39, 17 mar 2016

Do góry
ale slicznie z ta kostka
Czemu ja u Ciebie jeszcze nie bylam?

pozdrawiam
Ogród Mirelli 08:52, 17 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Przyjechałam wczoraj od rodziców, a tu niespodzianka, zaczyna być kładzona kostka. Najpierw na podjeździe do drugiego garażu, następnie w przedogródku

Wpatruję się i wpatruję w tą fotkę bo fajne złudzenie jest jakbyś nad morzem mieszkała
Ogród Mirelli 07:31, 17 mar 2016

Do góry
zawsze taka kostka czy obrzeża porządkują ogrod, będzie super
Ogród Mirelli 06:55, 17 mar 2016

Do góry
Przyjechałam wczoraj od rodziców, a tu niespodzianka, zaczyna być kładzona kostka. Najpierw na podjeździe do drugiego garażu, następnie w przedogródku

Anulajda w raju 16:42, 15 mar 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Dziękuje Ci Aniu za odpowiedz Taka kostka "prosta bez udziwnień" właśnie mi się bardzo podoba. Nie chcę żeby to podjazd grał pierwsze skrzypce, a właśnie rośliny i dom.

Dobrze myślisz
Anulajda w raju 19:04, 13 mar 2016

Do góry
Dziękuje Ci Aniu za odpowiedz Taka kostka "prosta bez udziwnień" właśnie mi się bardzo podoba. Nie chcę żeby to podjazd grał pierwsze skrzypce, a właśnie rośliny i dom.
Anulajda w raju 18:00, 13 mar 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Znowu nacieszyłam oczy u Ciebie Masz Aniu dobry gust. Nie tylko masz ogród piękny ale i ładnie urządzone wnętrze domu (coś niecoś widać na zdjęciu)
Mam pytanko, czy może pamiętasz jak nazywa się Twoja szara kostka przed domem i na podjeździe?
Masz ciekawą odmianę rozchodnika.
Pozdrawiam

Niestety nie wiem kostkarz miał nam zrobić najtaniej od metra łącznie z kostką za całość, pokazał mi model kostki i tyle, a o producenta nie pytałam bo liczyła się cena za całość a umnie bardzo dużo kamienia i piasku poszło bo jest ponad 300 metrów kw,kostka najzwyklejsza bo miało być prosto bez udziwnień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies