Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rdest"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:31, 23 wrz 2012

Do góry
Fajny masz rdest na przedostatnim zdjęciu. Nie jest ekspansywny?
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:32, 15 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
O już wiem gdzie posadzę rdest

Może się pochwalisz gdzie?
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:31, 15 wrz 2012

Do góry
mira napisał(a)
ten rdest masz super chyba rorozmiarze XXL albo mi się tak zdaje - a róże jak zwykle zjawiskowe
ładne to 2-gie kwitnienie róż u mnie też kwitną

pozdrawiam

Nie wiem czy XXL ale chyba ze 30 -40 cm ma
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:19, 15 wrz 2012

Do góry
len bardzo wdzięcznie kwitnie u mnie nieprzerwanie całe lato , podobnie jak rdest .witaj Marku .
co do gazet ....... widzę to już oczami wyobraźni......cały średniowieczny w gazecie Krakowskiej czy jakimś lokalnym . potwierdzam - byłam widziałam - nie ma szans . a poza tym mam takie zdanie że za bardzo się tu na forum te maty demonizuje . ja mam pod thujami i drzewa zdrowe rosną jak złoto
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:06, 15 wrz 2012

Do góry
ten rdest masz super chyba rorozmiarze XXL albo mi się tak zdaje - a róże jak zwykle zjawiskowe
ładne to 2-gie kwitnienie róż u mnie też kwitną

pozdrawiam
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:00, 15 wrz 2012

Do góry
O już wiem gdzie posadzę rdest
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:53, 15 wrz 2012

Do góry
U Ciebie cieplej, u nas zimnica i noce już też zimne, chociaż nad morzem róże mi tez jeszcze ładnie kwitną, tu na Warmii gorzej, a rdest ładnie wygląda no lewkonia jak zawsze jest piękna masz rację z Georgią pośpieszyłam się patrząc na kolor, a barkarole takie jasne?
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:41, 15 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Marek co to jest?
lewkonia Ci jeszcze tak ładnie kwitnie? truskawki pojedyncze też jeszcze są i maliny zbieram i borówka w starym ogrodzie a czemu nie po podpisywałeś róż, Candlelight poznałam a co posadziłeś jeszcze na warzywniaku takie malutkie widzę, rzodkiewkę?
podoba mi się Twój ogród i osłaniająca go architektura, piękne miejsce

Aniu na zdjęciu jest rdest pokrewny, który pięknie zadarnia skarpę w jednym miejscu, a kwiaty się tak przebarwiają od różowych do białych na jednej roślinie. Lewkonie dopiero niedawno zaczęły kwitnąć i są coraz okazalsze, truskawki też dopiero się biorą za owocowanie - bo to odmiana całoroczna. Róż nie podpisałem bo to te same co zwykle innych nie ma hahaha, ale na pierwszy zdjęciu jest rokoko, czerwone to barkarole, biała to Chopin a pełna żółta to Tesing Georgia a nie Candlelight - tym razem
O....! 08:15, 10 wrz 2012

Do góry
Marzenko lubię Twoje widoki ikiedyś muszę się zmobilizować, żeby je zobaczyć
na rdest się zapisuję ile ja się oszukałam tego w szkółkach
a z różami to jest dylemata trochę ich tam posadzic trzeba - trudna decyzja
O....! 00:26, 10 wrz 2012

Do góry
widoki na południe...

na pierwszym planie rdest - od Danusi z Sosnowa, rozrósł się z jednej małej roślinki...

widać budleję w całości...

tylko miskant Maleparus jest tamtego roczny , inne byliny i krzewy dopiero niedawno posadzone
Ogrodnik mimo woli 13:42, 09 wrz 2012

Do góry
Kochani moi...... dziękuję za wpisy i za odwiedzinki.... wczoraj się nie dało, wiec dziś poszłam w ogród.. i jak poszłam to zginęłam.. posadziłam... prezenty.. len z żółtymi jeżówkami... niebiski-żółty... uwielbiam ten zestaw kolorów.. .. rdest dostał miejsce tymczasowe... piwonie podizelone i posadzone, hortensja Great Star tułajaca sie w doniczce od lipca... też posadzona.... wyrzuciłam aksamitki i wkopałam..... trochę za dżunglowato wyszło, ale trudno...
Wyrzuciłam jednoroczne szałwie spomiędzy róż, bo je zagłuszały i posadziłam lawendę, która bidula w doniczkach mi zwiędła mam nadzieję, że odbije... (wczoraj zapomniałam podlać )
Rabata wygląda nieciekawie, ale wiem, że trzeba poczekać rok..... rok na efekty, bo po posadzeniu zawsze jest tak byle jak....
Ogród Margoth 08:34, 28 sie 2012

Do góry
Dawno mnie tu nie było, a chciałam pokazać, jak rozrasta się mój ogrod. Szkoda, że tylko wzwyż, a nie wszerz, bo czuję, że zabraknie mi miejsca na wszystko, co chciałabym mieć w ogrodzie.

Na początek pokażę nowych "mieszkańców" ogródka:

wykopana z działki (tu jeszcze na działce) tuja jakaś-tam (proszę o rzut fachowym okiem i podpowiedź, co to może być):

berberys, także były mieszkaniec działki:

rdest:

pieris (obraził się i nie chce rosnąć, a ja nie wiem, dlaczego):

trawki:

Ogród u stóp klasztoru 23:24, 26 sie 2012

Do góry
Iza ty narzekasz ???. ty, której co dnia zazdroszczę tej pięknej starej cegły w ogrodzie i pięknych tarasików z lawenda i jeszcze masz stary ceglany mur ........moje marzenie .... przestań i to zaraz .

Anitka - rdest zawsze na wiosnę źle wygląda , nie marznie u mnie tylko tak to wygląda jakby zmarzł . trzeba poczekać na efekt do czerwca nawet nie raz . aha i nie okrywam go niczym
Ogród u stóp klasztoru 23:08, 26 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
teraz to już sama nie wiem co pokazać z mojego ogrodu , bo mnie wasze fotki tak oczarowały ,
że te moje to .......chyba sobie wynajmę profesjonalistę

Alinko, ta roślinka na zdjęciu to rdest, prawda? Jak on u Ciebie zimuje? Czy go przykrywasz na zimę? U mnie wymarzł i na wiosnę go wywaliłam. Ponieważ bardzo go lubię, to kupiłam nową sadzonkę, z nadzieją, że tym razem przetrwa w moim ogrodzie .
Dolina Tęczy 14:22, 25 sie 2012

Do góry
Marcia ale miałyście superowe spotkanko Dzieciaki poszalały a Wy miałyście okazję porozmawiać na żywo
Czytałam że planujesz zrobić wianek... Masz tyle pięknych kwiatów w ogrodzie wykorzystaj je Piękny jest wianek z hortensji ale chyba byłoby mi szkoda... Ja wykorzystałam z ogrodu rdest... Taki typowo jesienny po zasuszeniu a fajnie wygląda w wianku
Ogród u stóp klasztoru 16:10, 23 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
na dobranoc jeszcze inne kfiotki z mojego ogródka ...bo przecież nie samą różą żyje człowiek

JEŻÓWKA , SADŹCE I WERBENY NA ANGIELSKIEJ

PYSZNOGŁÓWKA ( MONARDA ) NA ANGIELSKIEJ

JĘZYCZKI - PRZEWALSKIEGO I ROCKET

AKANT

RDEST i rozplenica Hameln w tle

Alinko, masz rację Róże piękne są, ale to, co tu pokazałaś, wcale nie odstają
Są piękne
A pysznogłówka mnie zachwyciła
Wszystkie te kwiatuchy chcę mieć. No chcę Wpisałam na listę chciejstw
Ogrodnik mimo woli 19:20, 17 sie 2012

Do góry
Wszyscy nadajacy w stereo i bez koloru... u każdego jest napewno długa lista do zrobienia.... bo ogród to ma do siebie Duzy ogród - długa lista.....
A takie dzikie roslinki dziś widziałam..rdest i trawy.... dzikie a jakie piękne Za to modnie rosły w kamykach

Rdest Alberta - co mu dolega? 15:55, 07 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich Forumowiczów.

Mam w ogrodzie 3 miesięczny Rdest Alberta. Ostatnio zauważyłem na liściach ubytki, coś jakby wygryzione dziurki. Czy na podstawie załączonego zdjęcia można zidentyfikować co to za choroba? I jak sobie z nią poradzić?

Z góry dziękuję za porady.
Nasz mały raj na ziemi :) 13:30, 07 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)

Ponieważ sierpień to czas żniw u nas też pojawiły się zboża jako dekoracje....

Wianek na drzwi...

Zrobiłam go ze zboża, rdestu, chabrów, lawendy, zasuszonego bukszpanu, traw i chyba polnej szałwi...

Pięknie u Ciebie przed domem Asiu, a wianek śliczny. Popatrz mam tyle rdestu u siebie, a nie wpadłam że do wianka można dodać, ależ gapa ze mnie

Ania u Ciebie tyle lawendy że zrobiłabym sam lawendowy wianek... albo ze zbożem... Buuuu.... Koniecznie muszę mieć więcej lawendy... Chociaż rdest też fajnie wygląda
Dziękuję
Nasz mały raj na ziemi :) 22:22, 06 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Asia wow!!!!!!!!!!!!!! Przepiękny jest, te kolorki!!! Ja też taki chcę

Ana ruszaj w pola Może jeszcze gdzieś znajdziesz zboża bo chabry to już na pewno
To różowe to rdest pośredni Warto go mieć u siebie bo zdobi kwiatami bardzo długo... Nawet czasami w zimie... Tylko już zasuszonymi i można go wykorzystać do dekoracji... Bardzo podobny do lawendy tylko kolor i zapach nie ten...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies