Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rdest"

Ogród średniowieczny i nie tylko 00:30, 24 wrz 2012

Do góry
Zegar słoneczny..... gut idea...
Rdest... myślalam ,ale zmieniłam koncepcje. ..... mam inną.. jak wdroże to się pochwalę.
Sąsiadka, ma też tak stromą skarpę, obsadzoną podobnie jak Twoja... po 4 latach ma pieknie.. i też dała matę .. bo na tak stromym ani Krakowska ani inna lokalna się nie utrzyma
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:31, 23 wrz 2012

Do góry
Fajny masz rdest na przedostatnim zdjęciu. Nie jest ekspansywny?
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:32, 15 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
O już wiem gdzie posadzę rdest

Może się pochwalisz gdzie?
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:31, 15 wrz 2012

Do góry
mira napisał(a)
ten rdest masz super chyba rorozmiarze XXL albo mi się tak zdaje - a róże jak zwykle zjawiskowe
ładne to 2-gie kwitnienie róż u mnie też kwitną

pozdrawiam

Nie wiem czy XXL ale chyba ze 30 -40 cm ma
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:19, 15 wrz 2012

Do góry
len bardzo wdzięcznie kwitnie u mnie nieprzerwanie całe lato , podobnie jak rdest .witaj Marku .
co do gazet ....... widzę to już oczami wyobraźni......cały średniowieczny w gazecie Krakowskiej czy jakimś lokalnym . potwierdzam - byłam widziałam - nie ma szans . a poza tym mam takie zdanie że za bardzo się tu na forum te maty demonizuje . ja mam pod thujami i drzewa zdrowe rosną jak złoto
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:06, 15 wrz 2012

Do góry
ten rdest masz super chyba rorozmiarze XXL albo mi się tak zdaje - a róże jak zwykle zjawiskowe
ładne to 2-gie kwitnienie róż u mnie też kwitną

pozdrawiam
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:00, 15 wrz 2012

Do góry
O już wiem gdzie posadzę rdest
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:53, 15 wrz 2012

Do góry
U Ciebie cieplej, u nas zimnica i noce już też zimne, chociaż nad morzem róże mi tez jeszcze ładnie kwitną, tu na Warmii gorzej, a rdest ładnie wygląda no lewkonia jak zawsze jest piękna masz rację z Georgią pośpieszyłam się patrząc na kolor, a barkarole takie jasne?
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:41, 15 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Marek co to jest?
lewkonia Ci jeszcze tak ładnie kwitnie? truskawki pojedyncze też jeszcze są i maliny zbieram i borówka w starym ogrodzie a czemu nie po podpisywałeś róż, Candlelight poznałam a co posadziłeś jeszcze na warzywniaku takie malutkie widzę, rzodkiewkę?
podoba mi się Twój ogród i osłaniająca go architektura, piękne miejsce

Aniu na zdjęciu jest rdest pokrewny, który pięknie zadarnia skarpę w jednym miejscu, a kwiaty się tak przebarwiają od różowych do białych na jednej roślinie. Lewkonie dopiero niedawno zaczęły kwitnąć i są coraz okazalsze, truskawki też dopiero się biorą za owocowanie - bo to odmiana całoroczna. Róż nie podpisałem bo to te same co zwykle innych nie ma hahaha, ale na pierwszy zdjęciu jest rokoko, czerwone to barkarole, biała to Chopin a pełna żółta to Tesing Georgia a nie Candlelight - tym razem
O....! 08:15, 10 wrz 2012

Do góry
Marzenko lubię Twoje widoki ikiedyś muszę się zmobilizować, żeby je zobaczyć
na rdest się zapisuję ile ja się oszukałam tego w szkółkach
a z różami to jest dylemata trochę ich tam posadzic trzeba - trudna decyzja
O....! 00:26, 10 wrz 2012

Do góry
widoki na południe...

na pierwszym planie rdest - od Danusi z Sosnowa, rozrósł się z jednej małej roślinki...

widać budleję w całości...

tylko miskant Maleparus jest tamtego roczny , inne byliny i krzewy dopiero niedawno posadzone
Ogrodnik mimo woli 13:42, 09 wrz 2012

Do góry
Kochani moi...... dziękuję za wpisy i za odwiedzinki.... wczoraj się nie dało, wiec dziś poszłam w ogród.. i jak poszłam to zginęłam.. posadziłam... prezenty.. len z żółtymi jeżówkami... niebiski-żółty... uwielbiam ten zestaw kolorów.. .. rdest dostał miejsce tymczasowe... piwonie podizelone i posadzone, hortensja Great Star tułajaca sie w doniczce od lipca... też posadzona.... wyrzuciłam aksamitki i wkopałam..... trochę za dżunglowato wyszło, ale trudno...
Wyrzuciłam jednoroczne szałwie spomiędzy róż, bo je zagłuszały i posadziłam lawendę, która bidula w doniczkach mi zwiędła mam nadzieję, że odbije... (wczoraj zapomniałam podlać )
Rabata wygląda nieciekawie, ale wiem, że trzeba poczekać rok..... rok na efekty, bo po posadzeniu zawsze jest tak byle jak....
Ogród Margoth 08:34, 28 sie 2012

Do góry
Dawno mnie tu nie było, a chciałam pokazać, jak rozrasta się mój ogrod. Szkoda, że tylko wzwyż, a nie wszerz, bo czuję, że zabraknie mi miejsca na wszystko, co chciałabym mieć w ogrodzie.

Na początek pokażę nowych "mieszkańców" ogródka:

wykopana z działki (tu jeszcze na działce) tuja jakaś-tam (proszę o rzut fachowym okiem i podpowiedź, co to może być):

berberys, także były mieszkaniec działki:

rdest:

pieris (obraził się i nie chce rosnąć, a ja nie wiem, dlaczego):

trawki:

Ogród u stóp klasztoru 23:24, 26 sie 2012

Do góry
Iza ty narzekasz ???. ty, której co dnia zazdroszczę tej pięknej starej cegły w ogrodzie i pięknych tarasików z lawenda i jeszcze masz stary ceglany mur ........moje marzenie .... przestań i to zaraz .

Anitka - rdest zawsze na wiosnę źle wygląda , nie marznie u mnie tylko tak to wygląda jakby zmarzł . trzeba poczekać na efekt do czerwca nawet nie raz . aha i nie okrywam go niczym
Ogród u stóp klasztoru 23:08, 26 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
teraz to już sama nie wiem co pokazać z mojego ogrodu , bo mnie wasze fotki tak oczarowały ,
że te moje to .......chyba sobie wynajmę profesjonalistę

Alinko, ta roślinka na zdjęciu to rdest, prawda? Jak on u Ciebie zimuje? Czy go przykrywasz na zimę? U mnie wymarzł i na wiosnę go wywaliłam. Ponieważ bardzo go lubię, to kupiłam nową sadzonkę, z nadzieją, że tym razem przetrwa w moim ogrodzie .
Dolina Tęczy 14:22, 25 sie 2012

Do góry
Marcia ale miałyście superowe spotkanko Dzieciaki poszalały a Wy miałyście okazję porozmawiać na żywo
Czytałam że planujesz zrobić wianek... Masz tyle pięknych kwiatów w ogrodzie wykorzystaj je Piękny jest wianek z hortensji ale chyba byłoby mi szkoda... Ja wykorzystałam z ogrodu rdest... Taki typowo jesienny po zasuszeniu a fajnie wygląda w wianku
Ogród u stóp klasztoru 16:10, 23 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
na dobranoc jeszcze inne kfiotki z mojego ogródka ...bo przecież nie samą różą żyje człowiek

JEŻÓWKA , SADŹCE I WERBENY NA ANGIELSKIEJ

PYSZNOGŁÓWKA ( MONARDA ) NA ANGIELSKIEJ

JĘZYCZKI - PRZEWALSKIEGO I ROCKET

AKANT

RDEST i rozplenica Hameln w tle

Alinko, masz rację Róże piękne są, ale to, co tu pokazałaś, wcale nie odstają
Są piękne
A pysznogłówka mnie zachwyciła
Wszystkie te kwiatuchy chcę mieć. No chcę Wpisałam na listę chciejstw
Ogrodnik mimo woli 19:20, 17 sie 2012

Do góry
Wszyscy nadajacy w stereo i bez koloru... u każdego jest napewno długa lista do zrobienia.... bo ogród to ma do siebie Duzy ogród - długa lista.....
A takie dzikie roslinki dziś widziałam..rdest i trawy.... dzikie a jakie piękne Za to modnie rosły w kamykach

Rdest Alberta - co mu dolega? 15:55, 07 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich Forumowiczów.

Mam w ogrodzie 3 miesięczny Rdest Alberta. Ostatnio zauważyłem na liściach ubytki, coś jakby wygryzione dziurki. Czy na podstawie załączonego zdjęcia można zidentyfikować co to za choroba? I jak sobie z nią poradzić?

Z góry dziękuję za porady.
Nasz mały raj na ziemi :) 13:30, 07 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)

Ponieważ sierpień to czas żniw u nas też pojawiły się zboża jako dekoracje....

Wianek na drzwi...

Zrobiłam go ze zboża, rdestu, chabrów, lawendy, zasuszonego bukszpanu, traw i chyba polnej szałwi...

Pięknie u Ciebie przed domem Asiu, a wianek śliczny. Popatrz mam tyle rdestu u siebie, a nie wpadłam że do wianka można dodać, ależ gapa ze mnie

Ania u Ciebie tyle lawendy że zrobiłabym sam lawendowy wianek... albo ze zbożem... Buuuu.... Koniecznie muszę mieć więcej lawendy... Chociaż rdest też fajnie wygląda
Dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies