Pocieszę cię, że póki co jesteś w lepszej sytuacji niż ja Mój M rozbudował nawadnianie o dodatkowe sekcje, zamówił zawory, które jeszcze nie dojechały i cały system wciąż nie działa, łącznie z linią kroplującą
Dziękuję za pochwały
Zdjęcie z cyprysikami na rabacie postaram się zrobić jutro. Na razie nic do nich nie planuję (ja mam dużo wąskich rabat), to będzie taki przerywnik między rabatą hortensjową a Rohan Obelisk a z czasem zobaczy się smaczki zostawiam na później
Danusiu
Mogłabyś mi doradzić jaką trawę posadzić na rabacie przy ambrowcu (str 185)? Myślałam o tym żeby stworzyć całą rabatę trawkową. Dalej za tą rabatą jest wąska rabatka bylinowa bordowo-różowa więc mogłoby być w tym miejscu minimalistycznie
Dzisiaj wygrabiłam, uwałowałam i podlewam ziemię pod trzeci trawnik
W między czasie przesiałam kompost...
Opryskałam róże, bo ledwo parę listków puściły a już mszyce zdążyły zagościć
A wkrótce czeka mnie podlewanie
Liczę się z tym, że burze mogą się przytrafić w czerwcu oby jak najmniej oczywiście Na razie delikatny deszczyk wyręczył mnie wczoraj z podlewania, ale już dzisiaj mus uruchomić podlewanie Ptaki pewnie coś tam sobie podjadają, ale przyznam się, ze ja nie umiem posiać trawnika tak jak na instrukcji - sypię gęściej