Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 21:21, 03 cze 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Aneczko, nic nowego, ciągle pięknie ... Zazdroszczę kolorków
Fajną masz odmianę rumianów - złocieni przy dzbanie, nie są wysokie, ja mam te najzwyklejsze starej odmiany, są wysokie i delikatniejsze, znasz nazwę swoich ?

Hej Aniu!Miło że zaglądasz, ja mam wszędzie tyły.Ogród woła o przycięcie bukszpanów , tapiarków i berberysów które mają być kulkami.Mam popodlewać co nieco pokrzywą i nawozami dedykowanymi powojnikom,czy hortensjom .Zrobić oprysk na młodziutki żywopłocik bukszpanowy bo chyba łapie jakiegoś grzyba.Posadzić nowe zakupy :hortensje you & meoraz prusznika.Ogórki czekają na plewienie.
A dziś jedynie mogłam niecałą godzinkę poświecić ogrodowi.Przerwałam marchewkę,przeplewiłam nieco ziołownik i podlałam doniczki...Jeszcze ogólny obchód, kilka fotek i tyle.
Aniu nie wiem jaka to odmiana złocieni,kupiona na ryneczku ,ale przypomnij mi jak będziesz u mnie, to ci kawałek odkopię.Miałam jeszcze takie fioletowe czy może raczej liliowe ,ale po zimie coś ich nie ma.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:19, 03 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale się narobiliście, ogród się zmienia w błyskawicznym tempie. Super będzie
Jak Ty te rośliny zabierasz z rabat, że wcale nie widać, że coś ruszałaś. Teraz grujeczniki wyszly, a czyściutko jak marzenie, no jak to robisz?

Sylwuś odsypuję kamyczki ,wykopuję roślinę ,wsypuję ziemię z kompostownika i zasypuję spowrotem kamyczkami a nie widać ,bo busz jest i pomimo ,że wiele ubyło ,to w ogóle nie widać ,że zabrane
jeszcze kilka roślinek dostanie eksmisję -serb do serbów i mały dąb -nie wiem jeszcze gdzie ….

Ogród do odnowy 21:19, 03 cze 2019

Do góry
dzisiejsza odsłona Coral charm

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:18, 03 cze 2019

Do góry
Szklarnia jeszcze

i od góry
Życie w wiejskim ogrodzie 21:18, 03 cze 2019

Do góry

Miłego wieczoru

Nieśmiałe pierwsze kroki 21:17, 03 cze 2019

Do góry
Nie ciełam jeszcze bo pogoda u nas dopiero się wyrabia.

Jak widać nadal nieco przerośnięte.
Ogród mały i duży 21:16, 03 cze 2019

Do góry
Ogród mały i duży 21:15, 03 cze 2019

Do góry
Ogród mały i duży 21:15, 03 cze 2019

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 21:15, 03 cze 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Po takiej pracowitej sobocie niedziela wam się należy
Zrobiliście kawał dobrej roboty:.I miejsce na następne działania Nie wierzę, że nic tam nie posadzisz
Dobrze Madzia, że zlikwidowałaś bordowy kącik... Jak ci nie leżał, nie ma co za długo nad nim dumać! Powiem ci, że nie rozumiem fenomenu pissardi. Mam jedną, ale jak to u mnie oczywiście z przypadku. Nie lubię tych jej mini listków, nie wyglądają z bliska szlachetnie. Nie to co buki, bordo buk robi robotę
Coś mi się wydaje , że ten misz masz drzewny wzdłuż ulicy też tam długo nie zagrzeje miejsca Odpoczniesz i będziesz działać na pewno
Ogródek, który do tej pory miałaś ogrodzony urządziłaś na tip top!!! Super, że roślinki są małe i można nimi manewrować. Kącik brzozowy rewelacja, szczególnie te trawki, super je posadziłaś
Nie mogę się doczekać, aż to na własne oczy zobaczę
Muszkieterki długo na tyłku nie usiedzą

Iwonka ... ja już nie mogę się doczekać ,kiedy do mnie przyjedziecie

Niedzielę odpoczęłam ,a dziś styrałam się od nowa ...ech ...nie umiem dozować sobie pracy ….a niby tak wiele nie zrobiłam -tylko ten upał dał mi w kość

wybrałam do końca kamyczki i posadziłam miskanty -raptem 4 sztuki dzieliłam na pół ,a jestem wymordowana jak koń

i co do borda -to najbardziej mi na bukach pasuje -uwielbiam te buczki
a berberysy niech sobie rosną na przedpłociu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:14, 03 cze 2019

Do góry
JoannA napisał(a)

Ogromne kwiaty Venus tak mnie zauroczyły, że o mały włos go nie kupiłam. Ale cena była odstraszająca więc będę go podziwiała u Ciebie Aganiu.
Siedzę w Twoim ogrodzie i się gapię z rozdziawioną buzią.
Niesamowity klimat stworzyłaś czarodziejko!

Dzięki cały czas mi mało, derenia Venus zakupiłam za całe 40 zł, ale wtedy na derenie mało kto zwracał uwagę,
każdy kojarzył derenie z dereniami białymi

Życie w wiejskim ogrodzie 21:11, 03 cze 2019

Do góry

Dalie nabrały masy, pomidory dostały paliki.

Cebula w dwóch odmianach, fasola szparagowa.

Marchewka i pietruch w tym sezonie jakaś marna, sałata regularnie obrywana.

Życie w wiejskim ogrodzie 21:11, 03 cze 2019

Do góry

Zdjęć z ogrodu mam mało ale jest takie miejsce gdzie spędzam ostatnio bardzo dużo czasu ... warzywnik.

To ten magiczny czas gdzie ciężka praca przynosi plony, które można zjeść i to z wielką przyjemnością bo własnoręcznie wyhodowane warzywa mają zupełnie inny smak niż te kupione w sklepie.

Wszystko rośnie jak na drożdżach, kapustne walczyły o przetrwanie, był nieproszony gość ... zając.

Jeszcze trochę a będzie botwinka ... Mniam

Dyniowate wyściółkowane skoszoną trawą, nie trzeba będzie często pielić a i owoce będą czyste.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:08, 03 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Aganiu często zaglądam, ale na paluszkach bo w biegu. Cudnie szklarenka się zapowiada. Ogród zachwyca. Można się zgubić w tych roślinnych labirynta h. I wcale nie chciałabym by szybko mnie znaleziono.

Sama się już u siebie gubię

Ogród z wilkiem zamkn. 21:08, 03 cze 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ale u Ciebie wre robota! Kochana, nie nadążam przy moim niedoczasie

Asia ja też nie wyrabiam ….jedynie u siebie staram się na bieżąco być ,a do Was
wszystkich zaglądam z pracy z telefonu i dlatego nie piszę

Johanka77 napisał(a)

Ty już wiesz... ❤️

Dziękuję Kochana

Ogród z wilkiem zamkn. 21:06, 03 cze 2019

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Powiększony ogród = więcej miejsca na nowe chciejstwa . Czy masz już plan jak to nowe miejsce zagospodarujesz ?

Kasia plan mam częściowy -życie zweryfikuje co i kiedy da się zrobić

na pewno dojdzie wiata na auta razem z miejscem na drzewo i ogrodnicze przydaśki …
,więc prawie pół działki odpadnie ….przy warzywniku jeszcze ze 2 lub 3 skrzynie ...
a na reszcie więcej drzew owocowych ,maliny ,porzeczki ,kompostownik i trawa …
rabata tylko pod płotem i raczej małoobsługowa ,bo i tak zbytnio nie będę jej widzieć …czyli drzewa i trawy

tu przy wiśniach -jeśli przeżyją -tylko miskanty memory planuję -mam ich mnóstwo i muszę zabrać ze zwężonej rabaty ,bo to potfory rosną

a pod płotem ,gdzie misz-masz drzewny dziś dałam Morning lighty -dzieliłam siekierą i nawet bez problemu mi poszło -dobroci tylko w dołkach -na razie zamierzam wszystko przykryć tekturą i zasypywać skoszoną trawą -jak się ochłodzi -pewnie na jesień -to dopiero przekopię całą tą rabatę ….
jakoś długo zdjęcia się wgrywają dziś ….

Mój ogród pod lasem 21:04, 03 cze 2019

Do góry
malgol napisał(a)
Ratunku, pomocy! Co to za zwierzę chodzi po mojej róży? Mówię chodzi bo nie widzę żeby coś jadło, ale kto wie...zna ktoś tego stwora?

To pluskwiak - chyba wtyk straszyk.
Nazwę ma durnowatą.
Wysysa soki, jak widzisz to zbieraj, z tego co czytałam to nie działają preparaty chemiczne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:04, 03 cze 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ta szklarnia taka przytulona do domu to prawie ogród zimowy
Będzie do niej wejście z domu ? Będzie ogrzewana ?

Miruś szklarnia będzie przytulona do domu, ale nie będzie ogrodem zimowym, ani domowym atelier, to tylko szkolarnia będzie
O taka

przyłączona do warzywnika i do wędzarni jeszcze

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:57, 03 cze 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Czekam na zdjęcia gotowej szklarni, miłej pracy życzę
Sam się zastanawiam nad szklarnią, muszę coś wymyślić mobilnego bo podobno budowa się szykuję więc nie może być na stałe
Piękne Rodgersje, dostałem malutką sadzonkę od znajomego. Wypuszcza dopiero pierwszą parę liści właściwych, czekam na takie okazałe jak u Ciebie

Gotowa szklatnia ha, ha no nie żartuj...pokazuję etapy, ale do skończenia to jeszcze daleko...

Foty o niczym jeszcze nie świadczą, ale z wykonania jestem zadowolona
Rodersje kilka lat już rozgryzam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies