Jeszcze 20 czosnków na wagę, 20 tulipanów białych i czarnych, 10 narcyzy. Część poszło w łąkę część na rabaty. A najlepsze, że już nie pamiętam gdzie co.
Moja też jest raczej w cienistym zakątku. Dąb ma śliczne listki. U nas w CO kupiłam do cienistego zakątka Tawułkę pojedyńczolistną Sprite. Też ma ładne i ciekawe liście. Ona jest niższa, na obrzeża rabat.
Mam to samo Sylwia, kilka lat temu pisałam że w ogrodzie sąsiada powstaje blok na 4 piętra,
a w tym roku drugi sąsiad sprzedał swój dom i nowy wyciął wszystkie nasadzenia wzdłuż płotu, było jak u Ciebie, zielono i gęsto, jest teraz podobnie do ciebie, tylko płot i pustka. Tylko ja nie nie mam rudery na widoku a normalny dom Na szczęście.
Ale cały czas zastanawiam się co posadzić że by trochę się od nich zasłonić.
Ja tak tego nie przeżywam jak Ty, trudno, nie moja działka, nie moje drzewa. Ludzie mają prawo robić u siebie co chcą. Może zburzą te rudery, i ktoś tam wybuduje nowy dom i zrobi piękny ogród
Ja mam tak że jak chodzę po swoim ogrodzie to ciągle jestem obserwowana a z ich tarasu, bo mają wysoki i siedzą tam jak w teatrze a mój ogród i ja to scena No i widzisz , też mam do kitu,
A ta stodoła obrośnięta winobluszczem jest piękna, to sąsiada czy wasza?
Lidziu,pokazywałam już wcześniej murki. Ula, to chyba dobra decyzja. Alicjo, też mam nadzieję, że na lata. Alicjo, róże lubią słońce, ja bym je przesadziła. Małgosiu, mam nadzieję, ze na lata. Róże obecnie kwitną pojedynczymi kwiatkami. Trzeba czekać do przyszłego roku. Ewelinko, bardzo dziękuję.
troche zaległych zdjęć.
Ale ładna ta róża Dużo jej, ale zarazem taka delikatna U nas też słonecznie, ale zimno. U mnie w ogrodzie nie jest sucho, chociaż ostatnio też nie padało. W takich najbardziej suchych miejscach trochę podlewam.
Od czwartku zapowiadają u mnie noce w granicach zera. Podejrzewam, że będzie na minusie i czar jednorocznych pryśnie.
Chodzę wokół dalii i nie mogę się napatrzeć. Robię zdjęcia, dużo zdjęć i bukietów.