A u mnie i stare i nowe na tych samych fazach Jedne kwitną, inne dopiero wyłażą. Bez różnicy kiedy sadzone. Raczej od stanowiska zależy.
Tez od odmiany. Mam jeden gatunek w kilku miejscach i w jednym miejscu kwitną w drugim nie. Na jednej rabacie mam dwie odmiany sadzone w jeden dołek i jedne kwitną drugie nie. Swoją droga mnie to wlurza bo nawet jak ma się ich sporo to widać je etapami
ale.to kwitna tylko zeszloroczne. Nowo sadzone jesienią jescze kły wystawiają tylko.
Takie obrazki mogę oglądać bez końca, lubię kiedy wszystko się do życia rwie Może też udzieli się to mnie ? Rymło sie
Oschly chów hahahha gratki na 1700. )))))
Ula na pocieszenie Ci powiem, że ponoć ślimory nie żrą host o grubych, sztywnych liściach. Ale jak mi się przez Twoją zazdrość ślimory namnożą, to Cię znajdę, choć wątku nie masz. Kasia Guacamole mam, ale o mało jej nie uśmierciłam. Posadziłam w zbyt suchym miejscu i zamiast się rozrastać, zaczęła się uwsteczniać. Późnym latem przesadziłam i jeszcze zdążyła trochę odżyć. Mam nadzieję, że w tym roku nabierze trochę wigoru. Natka no taki news to ja pierwsze słyszę. Hostowe gołąbki z ślimakowym farszem, dobre. Kasia masz pomysły
Siaka patrząć na fotki-można stwierdzić jedno...jest nadzieja-wiosna idzie
Wiosne masz fajna. Zawilec super u mnie zas chyba zastrajkowały
Patrz siaka....ostatni będą pierwszymi W zeszłym roku się krokusów doczekać nie mogłyśmy....a teraz inni narzekają, że nic jeszcze nie mają
Ciagle skurczone ale w koncu przygrzalo im sloneczko
hmmm stawiałam na koze wolnostojąca
Ciekawe, czy ktoś jeszcze sadził dziś cebulowe . ja posadziłam dwie paczki czosnków główkowatych i resztkę krokusów . cały ogród spryskany miedzianem.