Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:43, 06 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ja jestem w miarę konsekwentna, ale jak z Hanią wpadniemy do dobrej szkółki, to obie dostajemy małpiego rozumu, chyba jak wszyscy pasjonaci ogrodnictwa i kupujemy... bo ładne, bo sprawdzimy jak się sprawuje na rabacie, bo pasuje do czegoś. Podpuszczamy się wzajemnie. Potem dopiero się myśli: "a gdzie ja to posadzę?"

Ja to naprawdę już nie mam gdzie, ale teraz wymyśliłam, że przerobię hidcotową radykalnie. Nie będzie już biało-niebiesko-żółta i wywalę świecznice bo za dużo miejsca zajmują i nie zdążają zakwitnąć.

Danusiu, a ja myslalam, ze ty, ogrodnik doświadczony takich problemów nie masz. Ja, niedoswiadczona - owszem. Ale ty jesteś Mistrzem
Pozdrawiam serdecznie
Do raju daleko - u Ewy 23:58, 05 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ja będę śpiewała z chórem jutro, w sobotę i w niedzielę Musze dbać o głos, więc...wzmacniam się naleweczkami

Tylko nie przesadz z tą nalewka.
Ogródek Iwony 23:50, 05 sty 2015

Do góry
Pięknych snów . Niech juz wiosna się przyśni

Ewa , tobie zjada literki, a mi cale słowa zmienia. Bez sensu czasami.
Pisalam do syna wiadomość, miało być się wyspij, a przerobił mi na się wyslij
Ogródek Iwony 23:43, 05 sty 2015

Do góry
Mira napisał(a)
Fajnie Cię zobaczyć
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok
Widzę,że u Ciebie gorący temat z aparatem fotograficznym i znów można się sporo dowiedzieć

Mirko, umknelas mi w nawale postów. Tobie tez życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Ogródek Iwony 23:37, 05 sty 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Tak dla otuchy to powiem jeszcze, że aparat aparatem. Są lepsze i gorsze ale jak ktoś nie ma foograficznego spojrzenia i nie ma wiedzy ani z fotografii ani mal#rstwa ni z tzw podstaw sztuki to najlepszym aparatem i obiektywem dobrego zdjęcia nie zrobi. Bo nawet jak zrobi to nie będzie tego wiedzieć, bo niby skąd. A kto ma talent i wiedzę to każdym aaratem storzy arcydzieło. Polecam choćby naszych mistrzów : Hartwiga i Bułhaka - taka klasyka

Ogródek Iwony 23:36, 05 sty 2015

Do góry
Aniu, dziękuję za fotke. Mój ulubiony zestaw widzę.
Ogródek Iwony 23:32, 05 sty 2015

Do góry
EWO (zabawewa), no to ładnie sobie dźwigacz taki sprzęt. Ja tak daleko nawet nie byłam.
Faktycznie fotografia wymaga poświęceń, jak i inne pasje
Ogródek Iwony 23:26, 05 sty 2015

Do góry
Do Ewy z Gdanska:
No to masz Ewa ten sam problem . Aparaty tylko na ekspozycji zostały w niewielu miastach.
Chwilowo temat odkladam.
Za dwa dni M wraca do pracy, będę musiała spokojnie sobie wtedy plan rabat zrobić, podsumować, co zmienić, co dosadzić, co przekopac. Zaplanować zakupy ogrodowe.
Ranczo Edy 23:17, 05 sty 2015

Do góry
Edytko, jestem z tobą. U mnie tez śniegu nie ma. Tyle, ze ja juz miałam
Ogródek Iwony 22:07, 05 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja ostatnio przeczytałam opinię, Pani Lidii Popiel, że nie ważny aparat , ważne oko

To też prawda.
Aniu, mam dwa aparaty cyfrowe Olympus. Dziecięce łapki je dotrwały, zanim zareagowałam. Efekt: sprzęt nie działa, a pogwarancyjnie nie chcieli ich zrobić. Miały fajne programy tematyczne
Muszę w takim razie jeszcze raz przeanalizować zakup internetowy
Ogródek Iwony 22:01, 05 sty 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Mój aparacik ma 8 lat i oczywiscie takich zdjęć nie zrobi, ale dopuki sie nie zepsuje innego nie kupię. A ze sobą od ładnych paru lat to juz wolę chodzić do ginekologa niż do fotografa

Ogródek Iwony 21:50, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak rozwiązuje się wtedy problem gwarancji, jak się sprzęt popsuje ?
tak jak normalnie jak kupujesz stacjonarnie to idziesz do sklepu i zanosisz, naprawiają i odbierasz, w takim przypadku odsyłasz, naprawiają i odsyłają. Szerze mówiąc nie przypominam sobie bym jakikolwiek sprzęt kupiony do domu odsyłała bo się zepsuł... no poza sprzętem kupowanym do pracy w firmie, typu wiertarki, młoty udarowe (różnych firm bosh, makita, sthil), a i laptop dwa razy odsyłaliśmy do naprawy
Ogródek Iwony 21:41, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jolu, cyfrowy jest ok. Zależy do czego ma ci służyć. Nie wszystkie typy zdjęć zrobisz cyfrówką.
Czy próbowałaś robić takie zdjęcia?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/76/764113/original.JPG
albo
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/76/762001/original.JPG
albo
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/76/761784/original.JPG
Ja moją cyfrówką nie potrafię, choćbym się starała, nie wiem jak.
Chciałabym się nauczyć takie fotki robić, ale do tego potrzeba lepszego obiektywu.
Mój aparacik ma 8 lat i oczywiscie takich zdjęć nie zrobi, ale dopuki sie nie zepsuje innego nie kupię. A ze sobą od ładnych paru lat to juz wolę chodzić do ginekologa niż do fotografa
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:32, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Świerk daj gdzieś na trawnik, jak Danusia radziła Może z boku domu, to przechodnie na tyły nie będą tak mocno zaglądać

masz rację Iwonka, tak chyba właśnie trzeba będzie zrobić z tył miejsca jest dość
Ogródek Iwony 21:32, 05 sty 2015

Do góry
Bozenko, każdą literke w obiektywie sprawdzalismy, co oznacza. Wymyślili sobie producenci tak dla amatorów obiektywy oznaczać. A w sklepie jedna inna literka była i miała ta zmiana wielkie znaczenie, bo się okazało, ze obiektyw był niekompatybilny z aparatem.
W sklepie naszego zaprzyjaźnionego sprzedawcę z tych oznaczeń uczylismy, hi, hi. Nie wiedział, ze te literki takie ważne. Ale teraz juz wie
Ogródek Iwony 21:24, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bozenko, dlatego zabawewa radziła mi z ogniskową zmienną 18-105. Do zdjęć krajobrazowych wystarczy 18-55. Te są bardziej popularne. Do zbliżeń musi być większa ogniskowa. Symbol Af-S w obiektywie oznacza autofocus, obiektyw z silniczkiem. Z symbolem G był zamiast S, ale wtedy trzeba było obsługiwać zoom manualnie i mieć wprawe w doborze ręcznym pozostałych parametrów. Dla amatora skomplikowane.
Trzy dni wiedziałam, żeby zgłębić wiedzę związaną z oznaczeniami w obiektywach i do czego mi to potrzebne. Ale początek roku jest, magazyny po świętach wyczyszczone, muszę poczekać.

Spojrzałam na Twój link z oznaczeniami ale od razu głowa dała sygnal ze bedzie bolała jeśli bedę usiłowala to zrozumiec.Mnie manualny nie przeraza, mogę robic ale trzy obiektywy to juz tragedia , no powiedzmy nawet dwa, a cyfrówka nigdy takich zdjęc nie zrobi .
Ogródek Iwony 21:21, 05 sty 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Dziewczyny, jak wróci mój syn z wyjazdu to z nim pogadam na temat aparatu. Wiem że miał Nikona i narzekał bo ciągle nosił masę obiektywów. Przed świętami kupił nowy sprzęt, ale jaki..... Jak tylko będę coś wiedzieć dam znać, może wam coś pomogę.

Będę czekać Dzięki
Ogródek Iwony 21:20, 05 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
A dlaczego nie chcesz kupować przez net???? wiele sprzętów tak kupuje, co ciekawsze bywa, ze sporo taniej niż stacjonarnie. Na przestrzeni paru lat kupiłam przez internet dwa różne aparaty, kamerę go-pro, dwa dodatkowe obiektywy. Zawsze bez najmniejszego problemu. Połowe wyposażenia do domu jak robliśmy wykończeniówkę kupowałam przez net. np podłoga stacjonarnie ksztowała 130za metr a ja kupiłam tę samą po 85. Nie ma czego się bać możesz nawet poprosić o opcję sprawdzenia paczki przy kurierze, a gdyby coś Ci nie pasowało zawsze możesz zwrócić wciągu 14 dni bez podania przyczyny.

Jak rozwiązuje się wtedy problem gwarancji, jak się sprzęt popsuje ?
Rododendronowy ogród II. 21:18, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bozenka, czyli wymagania takie, jak dla hortensji?

Ziemia musi byc bardziej kwaśna niz dla hortensji, pod jeden krzak trzeba dac minimum 60 l kwasnego torfu i przemieszac go z ziemia z ogrodu. A jeśli ziemia glina to trzeba posadzic wysoko na jakiejs spacjalnie usypanej grządce.
Ogródek Iwony 21:18, 05 sty 2015

Do góry
Bozenko, dlatego zabawewa radziła mi z ogniskową zmienną 18-105. Do zdjęć krajobrazowych wystarczy 18-55. Te są bardziej popularne. Do zbliżeń musi być większa ogniskowa. Symbol Af-S w obiektywie oznacza autofocus, obiektyw z silniczkiem. Z symbolem G był zamiast S, ale wtedy trzeba było obsługiwać zoom manualnie i mieć wprawe w doborze ręcznym pozostałych parametrów. Dla amatora skomplikowane.
Trzy dni czytalam, żeby zgłębić wiedzę związaną z oznaczeniami w obiektywach i do czego mi to potrzebne. Ale początek roku jest, magazyny po świętach wyczyszczone, muszę poczekać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies